Kasbah Ait Benhaddou, Ouarzazate, Marokko

Vakantie Ouarzazate

De lemen stad Ouarzazate is de drempel naar het diepe zuiden. Aan het begin van de vorige eeuw was Ouarzazate een Franse garnizoenstad, gelegen aan de voet van het Hoge Atlasgebergte. Een goede basis om de Sahara woestijn, de riviervalleien en de kasbahs te verkennen. Een van de mooiste kasbahs staat hier, de Taourirt kasbah welke in de 18e eeuw is gebouwd.
Een ander is de kasbah des Cigognes aan de zuidelijke rivieroever. Op de muren leven grote aantallen ooievaars. Kijk niet gek op als je opeens een filmster tegenkomt. De nabij gelegen
Atlas filmstudio’s die bezichtigd kunnen worden, zijn namelijk het decor van menig Hollywood film (onder meer Lawrence of Arabia en The Gladiator).

Zo’n 30 kilometer ten noordwesten van de stad vind je het schilderachtige versterkte dorpje Ksar Ait Benhaddou. Een kasbah is een woonburcht van geschakelde en gestapelde huizenblokken, opgetrokken uit roodbruine klei en stro waardoor het opgaat in haar omgeving. Via een doolhof van steegjes en trappen kun je omhoog wandelen en klauteren. De diverse uitzichten zijn betoverend. Deze kasbah is zo overweldigend mooi dat hij regelmatig als decor fungeerde voor menig Hollywoodfilm.

Ouarzazate is dé perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan het zuiden van Marokko. Hieronder vind je een aantal bijzondere accommodaties uit het aanbod van &Olives, zoals een mooie ecolodge of een kleinschalige riad . Kies jouw overnachtingsadres in Ouarzazate en ontdek het mooie zuiden van Marokko.

Je accommodaties