Ouzoud Watervallen, Marokko

Fly-drive Marokko

Op slechts vier uur vliegen bevindt zich het prachtige Marokko; het land van mystieke kasbahs, indrukwekkende Koningssteden, immense zandduinen, authentieke berberdorpen en levendige stranden. Onze tip: Ga niet naar één plek, maar combineer meerdere plaatsen met elkaar. Bekijk onze mooie reizen langs de highlights van Marokko en weet dat de bijzondere overnachtingen, huurauto en vluchten goed geregeld zijn. Liever een Fly-drive
naar Marokko op maat? Neem dan contact met ons op, dan stellen we graag samen met jou je eigen unieke droomreis samen!

Lees meer over Fly-drive Marokko

Je vakanties

Fly-drive Marokko

Ourika Valley, vrouw aan het werk in coöperatie voor fabricage van arganolie

Je kunt Marokko uitstekend met je eigen huurauto verkennen. Het is een geweldige manier om kennis te maken met dit mooie, veelzijdige land. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Marokko op geheel eigen wijze. De wegen in Marokko zijn over het algemeen goed en de bewegwijzering duidelijk, dus gemakkelijk en veilig om je eigen route te bepalen.
Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijtraakt dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Soms met handen en voeten, maar ach, is dat niet de charme van zo’n ontdekkingsreis?

Er is heel veel moois te zien in Marokko. Hou je vooral van cultuur en steden? Dan is een fly-drive langs de Koningssteden van Marokko een aanrader. Of hou je juist wat meer van natuur? Kies dan voor een mooie route door het Grote Zuiden van Marokko, met de Hoge Atlas en de uitgestrekte Sahara woestijn. Maar uiteraard behoort een combinatie ook tot de mogelijkheden. Misschien zelfs met een relaxte afsluiter aan het strand aan de Atlantische Oceaan?

We stelden fly-drives samen in verschillende duren van 8 tot 17 dagen, waarin je met je eigen huurauto op eigen gelegenheid een goede indruk van het land krijgt. Kies je er voor om een
bepaald deel van het land in een week tijd te zien of kies je voor een wat langere fly-drive, waarbij je ‘in vogelvlucht’ een groot deel van het land doorkruist. Marokko is een gigantisch land, dus het is niet zo vreemd als je niet alles uitgebreid in 1x kunt bezoeken. Maar nog een keer naar dit prachtige land is ook zeker geen straf!

Het is ook mogelijk om een andere route te kiezen. We stellen met plezier een andere route of reisduur voor je samen. Jij mag het zeggen, het is tenslotte jouw vakantie!

Je kunt bij onze fly-drives zelf kiezen waar je overnacht. Voor de meeste fly-drives bieden we je de keuze uit eenvoudige hotels, luxe resorts of sfeervolle riads. Afhankelijk van de regio
waar je bent behoort een overnachting in een tentenkamp ook tot de mogelijkheden. Een combinatie van verschillende soorten accommodaties is natuurlijk ook mogelijk. Zoals gezegd, de keuze is aan jou!

Top 5 mooiste routes Marokko

  • Van Marrakech naar Ouarzazate via de Tizi n’Tichka pas

  • De route van de 1000 kasbahs in het Grote Zuiden

  • Door de Draa vallei richting Zagora

  • Dwaars door de Hoge Atlas via de Tizi n’Test

  • De kustroute langs Cap Spartel naar Tanger