Winkeltjes in het blauwe stadje Chefchaouen, Marokko

Vakantie Chefchaouen

Lichtblauw, donkerblauw, kobaltblauw, indigoblauw, azuurblauw. Al gauw zal je duidelijk zijn waarom Chefchaouen ook wel de blauwe stad wordt genoemd. De huizen met hun witgekalkte muren hebben allemaal blauw rond de ramen en deuren. Sommige bewoners gaan zo ver dat ze zelfs de bestrating blauw kalken. Geen enkele tint blauw is hetzelfde, wat voor een prachtig fotogeniek decor zorgt.

Het karakteristieke stadje met zijn smalle steile straatjes, kleine pleintjes en fonteinen leent zich uitstekend om te voet te verkennen. De simpele witte huisjes met deuren die hemelsblauw geverfd zijn en het schitterende Rifgebergte maken de stad oogverblindend mooi. Je kunt het stadje het best verkennen vanaf de Place Uta El Hammam, het hart en centrale punt van de oude stad. De straten van de medina komen hier samen en het is heerlijk wandelen langs de vele winkeltjes en koffiehuizen. Na het bewonderen van de Grote Moskee, kun je in de kasbah een bezoek brengen aan een interessant museum voor Marokkaanse volkskunst en een traditioneel Marokkaans huis gelegen in een weelderige tuin. Via de wijk Quartier Al-Andalous voert een pad je door de poort Bab El Anwar naar de overdekte bron van Ras El-Maa met prachtige watervalletjes, wasplaatsen en gezellige koffiehuizen. Neem plaats op een van de terrasjes vlakbij Ras El-Maa met een lekkere verse jus d'orange in je hand en je voeten in het verfrissende water. Vandaag de dag heeft Chefchaouen een heerlijke laidback sfeer. Het enige dat nog een beetje moeite kost, alhoewel goed voor de conditie, zijn de steile trappetjes in de medina.
Het stadje is een
geweldige stop voor een paar dagen tijdens jouw reis door Marokko, zeker als je van noord naar zuid of omgekeerd reist. &Olives heeft voor jou een aantal bijzondere accommodaties uitgezocht.

Je accommodaties