Moulay Ismail Mausoleum interior, Meknes, Marokko

Vakantie Meknes

Koningsstad Meknès is één van de minder bekende Koningssteden, maar mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie Marokko. Zeker wanneer je de koningssteden van Marokko aan doet tijdens je reis. De bekende Koningsstad Fès ligt slechts 60 kilometer van Meknès verwijderd, waardoor deze 2 steden prima te combineren zijn

Meknès staat bekend om de kilometerslange lemen stadswallen (ca. 40 kilometer) en zijn indrukwekkende toegangspoorten tot de medina. De Bab Mansour is de bekendste en niet voor niks. In de medina en op de Arabische souk kom je weer ogen en oren tekort. In Meknes vind je het El Hedime plein met diverse kraampjes dat 's avonds tot leven komt met vuurspuwers en verhalen vertellers. Het heeft wat weg van het beroemde Djemaa el Fna plein in Marrakech, maar dan kleiner.

Bezoek ook een een Koranschool. Een prachtige bouwwerk met veel mooi houtsnijwerk en typisch Marokkaanse mozaïek. Een lust voor het oog en de camera. Ook de 17e eeuwse Koninklijke stallen, waar de sultan destijds zijn 12.000 paarden onderbracht zijn een bezoekje waard. De stallen hadden een ingenieus irrigatiesysteem dat de vele paarden van vers drinkwater voorzag.
De sierlijke stadspoort Bab El-Berdaïne in het noorden en de Bab Berimma in het zuiden geven toegang tot de belangrijkste souks van de medina. Hier kun je weer heerlijk slenteren door de smalle straatjes.

Je accommodaties