Authentieke vakanties naar Portugal

"Portugal is een heerlijke vakantiebestemming en heeft zoveel moois te bieden dat je eigenlijk meerdere vakanties nodig hebt om het land te ontdekken. Het prachtige groene noorden met de vele wijnhellingen, de authentieke dorpjes in centraal Portugal en natuurlijk de goudgele stranden van de Algarve, je kijkt je ogen uit tijdens een vakantie in Portugal! "

We gingen op zoek naar de leukste plekjes in Portugal, de mooiste routes en bijzondere logeeradresjes. En ik denk dat we ze overal voor je hebben gevonden! Net als voor veel Nederlanders was ook mijn eerste kennismaking met Portugal die met het heerlijke strand van de Algarve. Voor veel mensen blijft het daar ook bij. En dat is jammer. Want vele tientallen bezoeken later weet ik gelukkig beter: Portugal herbergt zoveel moois dat je eigenlijk meerdere vakanties nodig hebt om het land te ontdekken.

Lees meer over Authentieke vakanties naar Portugal

Je vakanties

Vakantie Portugal

National Park Uitzicht op Lima Rivier, Noord Portugal
  • Portugal kleurrijke vissersboot
  • Uitzicht dorpje bovenop rotsen met bloemen voorgrond, Madeira, Portugal
  • Binnen de stadsmuren van Obidos
  • Kleurrijk stadsgezicht Alfama, Lissabon, Portugal
  • Lagoa do Fogo in Sao Miguel - Azoren

Jouw droomreis naar Portugal

Reisspecialist Erik: "Portugal is een heerlijke vakantiebestemming en heeft zoveel moois te bieden dat je eigenlijk meerdere vakanties nodig hebt om het land te ontdekken. Reis door het groene Noorden, langs de wijnhellingen van de Minho en de Douro; proef de port in het romantische Porto; verbaas je over de overweldigende overblijfselen van de Portugese geschiedenis in centraal Portugal en geniet van de ruige natuur in de Serra da Estrela; dompel je onder in authentiek Lissabon en laat je ’s avonds meevoeren op de gepassioneerde klanken van de fado; verdwaal in de eindeloze Alentejo met het golvende landschap, de middeleeuwse stadjes, de witte dorpjes en de onontdekte strandbaaien aan de Costa Vicentina; vlieg door naar het kleurrijke wandelparadijs Madeira. Of leg je handdoek neer op het zandstrand van de Algarve. Je kijkt je ogen uit tijdens een vakantie in Portugal!

We gingen op zoek naar de leukste plekjes in Portugal, de mooiste routes en bijzondere logeeradresjes. En ik denk dat we ze overal voor je hebben gevonden! Verblijf als een vorst in oude paleizen, kastelen en kloosters; laat je verwennen tijdens een van onze speciale reizen met gourmet diners en wijnproeverijen; maak een keus uit ons overweldigende aanbod fly-drives; fiets door het groene noorden; wandel langs de Costa Vicentina. Of kies “gewoon” voor een heerlijk hotel."

Ongekend veel mogelijkheden

Reis door het groene Noorden, langs de wijnhellingen van de Minho en de Douro en proef de port in het romantische Porto. Verbaas je over de overweldigende overblijfselen van de Portugese geschiedenis in Centraal Portugal en geniet van de ruige natuur in de Serra da Estrela. Dompel je onder in authentiek Lissabon en laat je ’s avonds meevoeren op de gepassioneerde klanken van de fado. Verdwaal in de eindeloze Alentejo met het golvende landschap, de middeleeuwse stadjes, de witte dorpjes en de onontdekte strandbaaien aan de Costa Vicentina. Vlieg door naar het kleurrijke wandelparadijs Madeira of zelfs nog iets verder, de prachtige Azoren. Of…..leg je handdoek neer op het zandstrand van de Algarve.

In ons zeer uitgebreide Portugal programma proberen we je dat allemaal aan te bieden. Verblijf als een vorst in oude paleizen, kastelen en kloosters, laat je verwennen tijdens één van onze speciale reizen met gourmet diners en wijnproeverijen, maak een keus uit ons overweldigende aanbod fly-drives, fiets door het groene Noorden, wandel langs de Costa Vicentina. Of... kies “gewoon” voor een heerlijk hotel.

Zie je door de vele mogelijkheden de bomen het bos niet meer? We stellen graag uit eigen ervaring samen met jou je droomreis naar Portugal helemaal op maat samen.

Verrassend anders Portugal

Wil je Portugal van “binnenuit” leren kennen? Kies dan voor een verblijf in een van de unieke en prachtige pousadas, waar de rijke Portugese geschiedenis vaak letterlijk tastbaar aanwezig is. Of kies voor een landelijk verblijf in een solar of quinta, met een beetje fantasie de Portugese versie van een B&B. Zo kom je van heel dichtbij in aanraking met het leven van alle dag in het Portugese binnenland. Maar welke variant je ook kiest, het is altijd een prima uitvalsbasis voor een ontdekking van de regio en een heerlijke plek om aan het eind van de
dag weer “thuis” te komen.

Pousadas

De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in een van de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas. Midden vorige eeuw besloot de Portugese regering de “Pousadas of Portugal” in het leven te roepen. Dit had als doel om een groot aantal historische en cultureel belangrijke gebouwen te behouden door ze om te bouwen tot (vaak) luxe hotels. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen, die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.

De Pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid behoren dan ook tot de standaard “faciliteiten”. In een pousada ben je echt “te gast”. Ook culinair komt je niets te kort: in de meeste pousadas staan de heerlijkste streekgerechten op de kaart. En vergeet de wijnkaart niet te bekijken…. Deze unieke hotels bevinden zich door heel Portugal, zowel in historische steden, zoals bijvoorbeeld Lissabon, Porto en werelderfgoed stad Evora, als in schitterende natuurgebieden, zoals het Geres National Park.

Solares en Quintas

Met een verblijf in een landelijk gelegen solar of quinta maak je kennis met het “echte” Portugal en haar rijke geschiedenis, natuur en cultuur. Solares en quintas zijn geen hotels. Het zijn statige herenhuizen, elegante landhuizen of rustieke boerenhoeves, allen in privé bezit. Ze variëren van eenvoudig, maar comfortabel, tot luxe. Ze zijn zonder uitzondering prachtig gelegen: in fraaie tuinen, tussen akkers, wijngaarden, fruitboomgaarden of beboste hellingen. Je geniet hier van een zeer persoonlijke service. Alle accommodaties zijn in goede staat en vaak met veel zorg en liefde en oog voor detail schitterend gerestaureerd in de originele stijl, die vaak stamt uit de 17e of 18e eeuw. Hier verblijf je vaak letterlijk midden in de rijke historie van Portugal. De eigenaars, die in veel gevallen onder hetzelfde dak slapen, stammen ook vaak nog af van de oorspronkelijke bewoners uit die tijd. Ze zullen je met veel plezier wegwijs maken in hun plaats en streek en hun kennis over de lokale keuken, wijnen, cultuur, festivals en tradities graag met je delen. En wil je ‘s avonds niet de deur uit voor het diner? In veel van de solares en quintas komen ‘s avonds op verzoek de heerlijkste lokale gerechten en wijnen op tafel. Maar waar je ook verblijft, je zult je Portugees met de Portugezen voelen.