Portugal Alentejo Costa Vicentina ruige kust met strand

Portugal Alentejo

De Alentejo bestrijkt maar liefst een derde deel van heel Portugal en is daarmee de grootste regio van het land. In de Alentejo proef je het authentieke Portugal. Het landschap met haar droge, goudkleurige vlaktes, kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt, is meer dan boeiend en betovert haar bezoekers.

In de Alentejo heerst het gevoel van vervlogen tijden. In de weidse omgeving vind je naast verstilde witte dorpjes ook majestueuze middeleeuwse binnensteden in plaatsen als Evora, Elvas Beja, Estremoz, Vila Viçosa en Monsaraz.
Evora is een van Portugal's best bewaarde middeleeuwse steden en staat terecht op de lijst van UNESCO's werelderfgoed. Het historische centrum, de schilderachtige witte huizen en de vrijwel intacte vestingmuur maken dat je moeiteloos een hele dag kunt doorbrengen in Evora zonder je ook maar een moment te vervelen.

Maar vergeet ook de kustlijn van de Alentejo niet. Hier vind je rotsachtige kliffen en onontdekte zandstranden bij authentieke plaatsjes als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes en Zambujeira do Mar. Liefhebbers van surfen kunnen hier hun hart ophalen, de golven zijn hier fantastisch.

En wat dacht je van de locale keuken? Als het om eten en drinken gaat, kom je in de Alentejo niets tekort. De Alentejo is namelijk dé bestemming als het gaat om traditioneel Portugees eten. Porco Preto (zwart varken), wild, talrijke brood- en kaassoorten, uitstekende wijnen en natuurlijk aan de kust verse vis (bacalhau) vind je in deze regio zonder twijfel op de menukaart terug. En zoals in de Alentejo gebruikelijk worden de borden flink volgeschept.

Bekijk de mooie vakanties in de Alentejo met &Olives.

Je vakanties