Alcobaca klooster, Centro/Centraal Portugal, Portugal

Centraal Portugal

Ben je op zoek naar het authentieke Portugal en wil je ver uit de buurt van het massatoerisme blijven? Ga dan naar centraal Portugal, ook bekend als Centro of Beiras. Centraal Portugal wordt ook wel het groene hart van Portugal genoemd en hier kun je genieten van de grootsheid van de bergen en de rust van kabbelende riviertjes. Naast kilometerslange zandstranden en dichtbegroeide bossen vind je hier een schat aan culturele bezienswaardigheden en historische steden waar je je ogen uitkijkt.

Centro heeft je heel veel te bieden. In het westen grenst deze regio aan de Atlantische Oceaan en worden zandstranden afgewisseld met rustige, typisch Portugese vissersdorpjes. De wind en de golven maken de kust populair bij watersporters.
Naarmate je het binnenland in gaat, bestaat het landschap uit heuvels en groene bergen met weidse uitzichten. Ben je een liefhebber van natuur? Natuurpark Serra da Estrela leent zich uitstekend voor wandelen en buitensporten als bergbeklimmen en mountainbiken. Daarnaast vind je hier de hoogste berg van Portugal met de top op maar liefst 1993 meter hoogte.
Het zuiden van Centro grenst aan de Alentejo en staat bekend om haar uitgestrekte vlakten met kurkeiken en olijfbomen en in de ommuurde witte dorpjes lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan.

Daarnaast biedt deze regio een schat aan cultuur. In het achterland vind je veel Moorse kastelen, middeleeuwse forten en kerken in barokstijl. De bekendste stad is zonder twijfel Coimbra. Deze oude universiteitsstad heeft een prachtig centrum met steile, middeleeuwse straatjes en op slechts een paar kilometer afstand vind je hier de grootste Romeinse opgraving van Portugal: Conimbraga.
Naast Coimbra zijn het historische Viseu, het witte stadje Obidos (het meest gefotografeerde plekje van Portugal) en Aveiro, ook wel 'het Venetië van Portugal' genoemd, zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Centro. Al met al is een vakantie naar Centraal Portugal een ideale vakantie voor jou als je weg wilt blijven van het massatoerisme en op zoek wilt gaan naar het authentieke Portugal.

Je vakanties