Azoren Lake Azul Sao Miguel

Azoren

De 9 eilanden van de Azoren archipel zijn een uniek paradijs voor de liefhebbers van natuur, wandelen en andere actieve bezigheden. Hun magische kratermeren, warmwaterbronnen en unieke uitbundige plantengroei zorgen voor volop afwisseling, om nog maar niet te spreken over de bezienswaardigheden voor de kust in de Atlantische oceaan: de vele walvissen en dolfijnen die je hier van dichtbij kunt spotten. De ideale reistijd voor de Azoren is tussen eind april en begin oktober. Zoek je een vakantie met rust, natuur en ver weg van het massatoerisme? Dan is een reis naar de Azoren absoluut de juiste keuze.

Lees meer over Azoren

Je vakanties

Azoren

Azoren dolfijnen

Wandelen en duiken op de Azoren

Op alle eilanden vind je talrijke gemarkeerde wandelroutes, die je door vrijwel onaangetaste natuur met vaak fantastische vergezichten voeren. Ook zijn de Azoren, door het zeer heldere water en de enorme variatie aan vissen en andere waterdieren, een geweldige duiklocatie.

Unieke natuur op de Azoren

De veelzijdigheid van de natuur op de Azoren is uniek in de wereld. De meeste exotische planten hier komen nergens anders ter wereld voor. Daarnaast vind je bijna nergens ter wereld zulke zuivere lucht. Prachtige watervallen, warmwaterbronnen, geisers, schitterende baaien, vulkanen, en dat alles tegen een prachtig decor van groen en azuurblauw. Daarnaast bevindt zich rondom de Azoren ongeveer een derde van de wereldwijde walvispopulatie. Natuurlijk ga je dus een keer aan boord om ze van dichtbij te spotten. Of ga zwemmen tussen de dolfijnen, die hier ook volop voorkomen. Hoe dan ook, de unieke ervaringen liggen voor het oprapen op de Azoren.

Het weer op de Azoren

De eilanden liggen over een breedte van zo’n 600 kilometer van oost naar west verspreid, midden op de Atlantische Oceaan en op een kleine 5 uur vliegen vanuit Nederland. Die unieke ligging zorgt voor zuivere lucht, unieke flora en een mild subtropisch klimaat met in de winter gemiddelde temperaturen van zo’n 16 graden en in de zomer niet meer dan een heerlijke 25 graden gemiddeld.

Weg van de massa op de Azoren

Zoek je een vakantie met rust, natuur en ver weg van het massatoerisme? Dan is een reis naar de Azoren absoluut de juiste keuze. Hier ben je ver weg van de massa en geniet je van de
pure schoonheid van land en zee.