Houten voetbrug naar strand, Praia do Camilo, Algarve, Portugal

Algarve

Met eindeloze goudgele zandstranden, grote rotsformaties midden in de diepblauwe Atlantische Oceaan en rond de 3000 zonuren per jaar is de Algarve al vele tientallen jaren een van de populairste bestemmingen voor de Nederlandse vakantieganger. De Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal en een heerlijke strandbestemming. Ook in de winter zijn de temperaturen aangenaam en is er veel zon. Het is ook daarom dat deze vakantiebestemming zowel in de winter als de zomer geliefd is.

Lees meer over Algarve

Je vakanties

Algarve

Rotsachtige kustlijn bij Ponta da Piedade met mensen kajaks, vlakbij de stad Lagos, Algarve, Portugal

Terwijl je aan de westelijke zuidkust talloze indrukwekkende rotsformaties met kleine strandjes vindt, liggen aan de oostelijke Algarve ondiepe lagunes, moerasgebieden en kilometerslange zandstranden. Maar de Algarve is veel meer dan strand alleen. Faro en Tavira zijn authentieke stadjes met een gezellig oud centrum, de moeite van het bezoeken meer dan waard. En als je toch in Faro bent, sla dan het natuurgebied Ria Formosa niet over. In dit moerasgebied liggen talloze eilandjes en kom je gegarandeerd flamingo’s tegen.

Het achterland van de Algarve is opvallend heuvelachtig en is gelukkig nog relatief onaangetast door het toerisme. Dorpjes als Silves, Loulé en Monchique zijn leuke plaatsjes om tijdens je vakantie aan de Algarve te bezoeken om te ontsnappen aan de drukte. &Olives Travel vond hier in het groenen achterland een aantal heel bijzondere logeeradresjes. Hier geniet je in alle rust van een heerlijke zonvakantie met de prachtige stranden van de Algarve binnen handbereik. Zo vang je twee vliegen in één klap.

Tot slot mag een bezoek aan Sagres, het uiterste puntje van Europa, niet ontbreken. Hier heb je het gevoel dat je op het einde van de wereld staat. Hier houdt Europa letterlijk op. Een heel bijzondere plek. Al met al is de Algarve een ideale bestemming om rustig en zonder zorgen van je vakantie te genieten.