Mogelijkheden vakantie Marokko

Sinds 7 februari 2022 is het Marokkaanse luchtraam weer open voor internationaal vluchtverkeer. De veerdiensten tussen Marokko en het buitenland (Frankrijk en Italië) varen niet meer.

De kleurcode van Marokko is geel en een klein deel oranje (langs de grens met Algerije) en rood (langs de grens met Mauritanië).

Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor het actuele reisadvies naar Marokko.

Huidige maatregelen in Marokko

Sinds 7 februari 2022 is het Marokkaanse luchtruim weer open voor internationaal vliegverkeerd. Hieronder vind je de inreismaatregelen.

Vertrek uit Nederland en aankomst in Marokko

 • Reizigers van 18 jaar en ouder moeten een geldig vaccinatiebewijs laten zien. Dit kan met de CoronaCheck app. Wij raden je echter aan je vaccinatiebewijs ook uit te printen en op papier mee te nemen. Je vaccinatiebewijs bestaat uit 2 of 3 vaccinaties, indien je geen 3e booster vaccinatie hebt gehad, mag het niet meer dan 4 maanden geleden zijn dat je de laatste vaccinatie hebt ontvangen. (In geval van Jansen staat 1 vaccinatie gelijk aan 2 vaccinaties van de andere vaccins).

 • Vanaf 18 mei 2022 is een vaccinatiebewijs voldoende en heb je geen negatieve test meer nodig. Indien je geen vaccinatiebewijs hebt, dien je een negatief PCR-test resultaat te laten zien, dat niet ouder is dan 48 uur vóór het instappen van het vliegtuig.

 • Voor kinderen onder de 12 jaar zijn er geen inreisverplichtingen.

 • Alle reizigers dienen een 'gezondheidsformulier'(Public Health Passenger Form) in te vullen en op papier uit te printen. Dit formulier kun je downloaden via de website van de Marokkaanse overheid. Hierop moet onder meer het adres worden vermeld waar je in Marokko zal verblijven en daarnaast moeten 2 telefoonnummers worden opgegeven waarop je te bereiken bent.

 • Bij aankomst op de luchthaven van Marokko zullen steekproefsgewijs sneltesten worden afgenomen.

 • Indien je bij aankomst positief test ben je verplicht in zelfisolatie te gaan. Dit zal in je hotel zijn. De Marokkaanse autoriteiten zullen hier toezicht op houden.

 • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

Algemene maatregelen

De Marokkaanse overheid heeft diverse coronamaatregelen ingesteld. De belangrijkste maatregelen op dit moment zijn:

 • Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle openbare ruimten.

 • Sinds 21 oktober 2021 is het gebruik van de coronapas (‘pass vaccinal’) verplicht voor toegang tot openbare ruimten, openbaar transport, overheidsdiensten, hotels, restaurants, cafés, sportscholen, hammams en winkels. Ook bij binnenlandse reizen met privévoertuigen moet je de coronapas kunnen laten zien.

 • De hammams, zwembaden en sportfaciliteiten zijn open, maar er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten.

 • Casino's, discotheken en ander nachtleven zijn op dit moment nog gesloten.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in Marokko

 • Druk Djemaa el Fna plein, Marrakech, Marokko