Mogelijkheden vakantie Marokko 2021

Vanaf 20 oktober 2021 23:59 uur schort Marokko alle directe vluchten op van en naar Nederland vanwege de coronasituatie in Nederland . Dit geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, dat gold al voor de vliegverbindingen met Rusland. Het vliegverkeer met andere Europese landen is op dit moment (nog) wel mogelijk.

De kleurcode van Marokko is oranje en een klein deel rood. Er zijn veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Reis alleen naar Marokko als het noodzakelijk is en reis niet naar het rode gebied. Lees het volledige reisadvies van Marokko. Lees verder in de rubriek ‘Coronavirus’. Daar vind je alle andere inreisvoorwaarden en uitzonderingen.

Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor het actuele reisadvies naar Marokko.

Huidige maatregelen in Marokko

Reizen naar Marokko zijn alleen toegestaan als echt noodzakelijk.

Vertrek uit Nederland en aankomst in Marokko

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

  • Via www.testenvoorjereis.nl kun je gratis een afspraak maken om een NAAT(PCR)-test of sneltest te laten afnemen voor je vakantie.

Algemene maatregelen

De Marokkaanse overheid heeft diverse coronamaatregelen ingesteld. De belangrijkste maatregelen op dit moment zijn:

  • er geldt voor het hele land een avondklok van 23:00 uur tot 05:00 uur. Tijdens de avondklok mag je je alleen in buitengewone omstandigheden verplaatsen;

  • binnenlandse reizen zijn alleen mogelijk als je in het bezit bent van een vaccinatiebewijs of als je een goedkeuring hebt van de verantwoordelijke lokale autoriteiten;

  • de hammams, zwembaden en sportfaciliteiten zijn open maar er wordt maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten;

  • het dragen van mondkapjes is verplicht in alle openbare ruimten.

  • vanaf 21 oktober 2021 is het gebruik van de coronapas (‘pass vaccinal’) verplicht voor toegang tot openbare ruimten, openbaar transport, overheidsdiensten, hotels, restaurants, cafés, sportscholen, hammams en winkels. Ook bij binnenlandse reizen met privé-voertuigen moet je de coronapas kunnen laten zien.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie in Marokko

  • Druk Djemaa el Fna plein, Marrakech, Marokko