Salut Maroc! Boutique Hotel
- Marokko
- Atlantische Kust
- Essaouira
Inclusief Calamiteitenfonds, bijdrage SGR en reserveringskosten € 42,50 per boeking.
Voor een vakantie naar Marokko biedt &Olives Travel een ruim aanbod aan hotels, appartementen en riads (kleinschalige couleur locale 'paleisjes') door het hele land. Daarnaast kun je bij &Olives kiezen uit een groot aantal rondreizen en fly-drives of kun je naar eigen keuze je vakantie samenstellen. Alle accommodaties en routes worden bij &Olives met zorg geselecteerd en samengesteld, om je vakantie naar Marokko zo aangenaam mogelijk te maken.
Inclusief Calamiteitenfonds, bijdrage SGR en reserveringskosten € 42,50 per boeking.
De schitterende Koningssteden
De immense Sahara woestijn
Oriëntaalse bestemming op slechts 4 uur vliegen
Vele kasbahs in het Grote Zuiden
De mooie Hoge Atlas
Uniek Marrakech voor een bijzondere stedentrip
Heerlijk strand in Agadir
Overheerlijke Marokkaanse keuken
Vriendelijke en gastvrije bevolking
Zeer diverse bestemming: zowel voor cultuur, natuur als strand zit je hier goed! Een
unieke stedentrip, het land ontdekken tijdens een fly-drive of een relaxte zonvakantie.
De keuze is aan jou!
De steden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat vormen samen de Koningssteden van Marokko. Op slechts een paar uur vliegen stap je een compleet andere wereld binnen. De Koningsstad Marrakech wordt tegenwoordig steeds vaker aangedaan tijdens een unieke stedentrip, bijvoorbeeld voor een weekendje weg. Maar ook de oudste Koningsstad Fès leent zich uitstekend voor een citytrip van een paar dagen. Daarnaast is het ook erg leuk om alle 4 de koningssteden met elkaar te combineren, voorbeeld tijdens een fly-drive of rondreis.
Gortdroge aarde, donkerrode lemen muren, smalle steegjes binnen de mooiste kasbahs van het land, indrukwekkende groene oases en spectaculaire bergkloven met duizelingwekkend hoge wanden staan je op te wachten in het ‘Grote Zuiden. Hier kun je je verwonderen over de gastvrijheid van de Berbers, de indrukwekkende rode kasbahs, de slaperige oase dorpjes, de spectaculaire bergpassen, de rust in de uitgestrekte Sahara en de weelderige palmenvalleien. Als je van natuur houdt dan is deze regio perfect voor je reis door Marokko!
De Marokkaanse keuken is een genot voor je smaakpapillen! Kenmerkend zijn de vele kruiden en specerijen, de combinatie van hartig en zoet en het gebruik van de tajine. In deze kegelvormige aardewerken ‘pannen’ wordt een keur aan vlees-, vis- en groentecombinaties gestoofd en geserveerd met overheerlijke couscous. Tijdens je reis kun je vele soorten couscous proeven, want deze varieert per gebied en hangt tevens sterk af van de creativiteit van de kok.
Op vele menukaarten zie je ook gegrild vlees terug en harira: een heerlijke, vullende soep. Harira wordt van oorsprong gegeten tijdens de Ramadan, vanwege de belangrijke voedingsstoffen die men na een dag vasten nodig heeft, maar is ook ideaal als lunch. Ook bekend is de pastilla: een zeer bewerkelijk pasteigerecht van filodeeg met een vulling van kip of duif, uien, eieren en gekruid met peterselie, saffraan, peper en kaneel.
In Marokko wordt uitgebreid ontbeten met brood met jam, honing of hartig beleg en de overheerlijke Baghrir pannenkoeken. Voor de lunch wordt vaak een kruidige tajine geserveerd en het diner begint vaak met een salade, gevolgd door vis, vlees en/of groente met couscouse. Als afsluiter één van de zoete delicatessen. Voor een traditioneel diner kun je het beste in een riad-restaurant gaan eten.
Muntthee is de nationale drank van Marokko en wordt gemaakt van groene thee met verse muntblaadjes en veel suiker. Ritueel wordt de thee hoog ingeschonken in kleine glaasjes, zodat er een mooi schuimlaagje op de thee komt. Vaak wordt de thee geserveerd met zoete delicatessen, zoals de harde koekjes.
In Marokko kun je vele, bijzondere overnachtingsadresjes vinden. Zeker in de oude binnensteden vind je schitterende riads terug. Deze oude herenhuizen beschikken vaak maar over een klein aantal kamers en zijn zeer sfeervol ingericht. Vanaf de steegjes zie je vaak enkel een mooi versierde voordeur op een kale muur, maar als je binnenkomt stap je een waar paleisje binnen. Ook een overnachting in een tentenkamp bij de woestijn is een unieke ervaring. Slapen in alle rust onder een schitterende sterrenhemel mag tijdens je bezoek aan het zuiden van Marokko eigenlijk niet ontbreken. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een verblijf in één van de mooie resorts in de grotere steden.
Ga je op reis naar Marokko? Hieronder vind je een paar handige feitjes en weetjes als voorbereiding op je reis.
Voor een reis naar Marokko moet je een paspoort hebben dat bij vertrek uit Marokko nog 3 minstens maanden geldig is. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen reisdocument nodig. Je mag maximaal 3 maanden in Marokko verblijven. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig.
De officiële taal in Marokko is Arabisch of Berbers, maar in alle plaatsen kun je ook met Frans goed terecht. In de toeristenplaatsen ook met Spaans (in het noorden) en Engels.
De munteenheid in Marokko is de Dirham. In de grote plaatsen en toeristencentra vind je pinautomaten waar je contant geld kunt pinnen. De grotere hotels accepteren daarnaast vaak creditcards. Wij adviseren je echter om ook altijd contant geld bij je te hebben, voor het geval men de creditcard of pinpas toch niet accepteert.
De datum waarop de Ramadan, vastenmaand, begint en eindigt heeft te maken met de stand van de maan en de exacte dag is pas vlak voor het begin bekend. Elk jaar verschuift de Ramadan periode zo'n dag of 10 naar voren; er is dus geen vaste, jaarlijks terugkerende datum voor. Je dient er rekening mee te houden dat winkels en bepaalde toeristische attracties korter geopend zijn en je reisprogramma dus wellicht anders of beperkter uitgevoerd kan worden. Verder dien je te bedenken dat alcohol tijdens deze periode maar zeer beperkt (en veelal alleen op de hotelkamer) verkrijgbaar is; dat het restaurantaanbod en de service (vooral overdag) wat minder kan zijn dan gewoonlijk en dat badkleding niet altijd is toegestaan in voor ieder toegankelijke locaties. Ook is er deze periode vaak geen (live) muziek en andere vormen van entertainment. Roken, eten en drinken in het openbaar zijn taboe in deze periode. Daar staat tegenover dat de avonden vaak gezelliger zijn. Het is hét moment voor de bevolking om de straat op te gaan.