Mogelijkheden vakantie Italië

Het reisadvies voor Italië is groen. Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisadviezen naar Italië.

Bekijk hier al onze reizen naar Italië.

Er gelden nog wel een aantal maatregelen ten aanzien van het coronavirus in Italië. We hebben de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet.

Huidige maatregelen in Italië

Vertrek uit Nederland en aankomst in Italië

Vanaf 1 juni hebben reizigers naar Italië geen coronapas meer nodig om het land in te reizen.

Terugreis naar Nederland

  • Je hoeft geen coronabewijs te laten zien.

  • Je hoeft niet in quarantaine.

Algemene maatregelen

  • Winkels zijn open (met restricties).

  • Restaurants en bars zijn open (met restricties).

  • Musea en theaters zijn open (met restricties).

  • Stranden zijn geopend.

  • Tankstations zijn geopend.

Vanaf 1 mei is een FFP2-masker verplicht in het openbaar vervoer en bij binnen evenementen (o.a. bij sportevenementen en optredens in theaters, concerthallen, bioscopen en bij live muziek), vanaf 6 jaar.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Test met korting

Via de ANVR kunnen wij een korting aanbieden voor het doen van een PCR-test en/of antigeentest. Ga naar www.coronatest2travel.nl om een afspraak in te plannen. Je kunt zowel voor een PCR-test als voor een antigeentest bij Coronatest2Travel terecht en voor beide testen geldt dat een (nog)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen.