Agriturismo Toscane Aia Vecchia di Montalceto Siena

Agriturismo Toscane

Geniet van de rust en vrijheid op het platteland bij een verblijf in een agriturismo in Toscane. Een agriturismo is een kleinschalige, vaak nog in werking zijnde boerderij waar wijn, olijven of andere lokale producten worden verbouwd en waar je kunt overnachten. De gastvrijheid van de eigenaren maakt deze manier van vakantie vieren extra aantrekkelijk. Je geniet van optimale privacy in je eigen appartement en als je wil, zoek je verkoeling in het gemeenschappelijke zwembad. De eigenaar woont veelal op het landgoed of in de omgeving. Je kunt bij &Olives je agriturismo los boeken of met vlucht en autohuur. Bekijk ons verrassende aanbod agriturismo's in Toscane.

Lees meer over Agriturismo Toscane

Je accommodaties

Vakantie in een agriturismo in Toscane

Agriturismo Ca di Maestro Toscane Italie zwembad en tuin

Kom tot rust in een agriturismo in Toscane

Het ideale van een vakantie in een agriturismo in Toscane is dat je een heerlijk rustig adresje met een verkoelend zwembad kunt combineren met dagtripjes om de omgeving te ontdekken. Met je eigen auto of met je huurauto kun je in Toscane goed uit de voeten en combineer je culturele uitstapjes of een dagje strand met een heerlijk rustig verblijf in je karakteristieke en kleinschalige agriturismo.

Typisch Toscaanse inrichting

Meestal zijn er meerdere appartementen bij een agriturismo met op een centrale plek het zwembad. De Toscaanse verbouwde boerderijen zijn vaak met zorg gerenoveerd met behoud van de karakteristieke Toscaanse stijl: balkenplafonds, kleurrijk geschilderde muren en meestal een open haard, smeedijzeren bedden en een wat eenvoudige keuken, waar een italiaanse 'mokka' voor de koffie uiteraard niet ontbreekt. De inrichting kan variëren van heel sober tot zeer luxe en staat beschreven bij de inrichting van de accommodaties.

Eten en drinken bij een agriturismo

Soms is bij een agriturismo een klein streekrestaurantje of kookt de eigenaar op verzoek lokale gerechten. Dit staat bij de beschrijving aangegeven. Standaard is het verblijf op basis van logies tenzij anders aangegeven. Toscane is natuurlijk wereldberoemd om de pure keuken en prachtige wijnen. Als op de agriturismo wijn of olijfolie wordt geproduceerd kan deze uiteraard door de gasten worden geprobeerd.

Leer Toscaans koken

Op aanvraag kun je bij je agriturismo een typisch Toscaans diner laten bereiden door een lokale chef of steek je liever zelf je handen uit de mouwen en leer je op je vakantieadres Toscaans koken. Ook wijnexcursies en -proeverijen op locatie behoren tot de mogelijkheden. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.