Een olijfboom voor je boeking bij &Olives Travel

In mei 2021 zijn de eerste 100 olijfbomen in Portugal geplant. De wens was er al een tijdje om een eigen natuurproject te starten maar door Covid-19 stond het even stil. In Portugal hebben we een mooi project gevonden om de start te maken van de wens om voor elke reservering die we maken een olijfboom te planten in één van onze bestemmingen.

Wij zetten ons duurzame project voort. In de Alentejo hebben wij een natuurlijke olijfboomplantage gevonden waar we vanaf 2023 onze bomen gaan planten.

Voor elke boeking een olijfboom in Portugal

  • &Olives olijfboom planten - oude man

Behoud van natuur en duurzaamheid

In de regio Alentejo vonden we de ideale locatie om ons project te kunnen starten. Samen met Visit Portugal zijn we het traject aangegaan en half mei gingen de eerste 100 olijfbomen de grond in. Op een landgoed van 90 hectare waar sinds 1997 op traditionele en organische wijze olijfbomen geplant worden. Er is bewust gekozen voor een gebied dat ligt tussen wijngaarden en bossen, zodat er weinig impact nodig is van waterbronnen en ecosystemen. We pretenderen hiermee geen volledige CO2-emissie compensatie te realiseren maar willen de bewustwording voor het behoud van de natuur creëren bij zowel de reiziger als onze locale partners. Uiteraard is de olijfboomplantage te bezoeken en we zullen op deze pagina geregeld updates geven van de ontwikkeling van de planten.

Mei 2021: de eerste olijfbomen gaan de grond in

Van olijfplant tot olijfolie

  • Olijfbomen Alentejo Portugal &Olives Travel olijfbomen planten
  • Olijfolie productie Portugal
  • Olijfolie uit de pers - Portugal

Duurzaamheidsproject in samenwerking met Visit Portugal

  • Logo Visit Portugal