Highlights van Sicilië

Dat Sicilië alles in huis heeft voor een heerlijke vakantie, blijkt wel uit de prachtige natuur en de rijke historie. Het eiland, met een oppervlakte gelijk aan 2/3 van Nederland, is gelegen in de Middellandse Zee, vlak voor het vasteland van Italië. Een fly-drive is de perfecte manier om dit eiland te verkennen en combineert de prachtige kuststrook met historische steden en het groene binnenland.

De hoofdstad Palermo

  • Piazza Pretoria, Palermo, Sicilië
  • Fontein in Palermo

Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Sicilië, Palermo, is de Kathedraal van Palermo een aanrader. Een Middeleeuwse kerk gebouwd aan het eind van de 12e eeuw en nu één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
Een fietstocht door Palermo is een leuke en actieve manier om de cultuur van deze bruisende stad te ervaren. Maak hier kennis met de traditionele street food en uiteraard mag een cassata van ijs niet ontbreken. Deze lekkernij kom je bijna in elke ijssalon tegen en is een variant op de traditionele taart, die bestaat uit met sap of likeur besprenkelde cake, een vulling van ricotta en gekonfijt fruit, en een jasje van marsepein.

De machtige vulkaan Etna

  • Funivia del Etna cable railway to Etna volcano
  • De Etna beklimmen

De Etna ligt aan de oostkant van het eiland, vlak boven de plaats Catania. Een bezoek hieraan mag tijdens je vakantie naar Sicilië niet ontbreken. Met de auto kom je al gauw tot een hoogte van 1900 meter. Te voet kun je nog een stuk verder klimmen. Een rit met de kabelbaan is ook mogelijk, evenals een rit met een truck. Zodra je de grens van 2000 meter passeert verandert het bosrijke landschap in een zwart maanlandschap met nauwelijks begroeiing.

Heerlijke Siciliaanse wijnen

  • 2 flessen wijn op ton

Sicilië staat naast zijn bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur ook bekend om zijn heerlijke wijnen. Liefhebbers halen hun hart op in de Marsala regio. De gelijknamige wijn is puur erg lekker, maar wordt daarnaast ook gebruikt als smaakmaker in gerechten. Eén van de bekendste hiervan is de tiramisu, een heerlijk dessert en misschien wel één van de lekkerste van heel Europa. De droge marsala wordt vooral gebruikt voor hartige gerechten en voegt een nootachtige smaak toe. De zoete marsala wordt als kookwijn gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld zoete sauzen.

Het indrukwekkende Taormina

  • Griekse theater Taormina met op achtergrond Etna
  • Citroenen bij zee Taormina - Sicilië

Taormina ligt aan de Ionische Zee en is een bekende en geliefde badplaats op het eiland. Aangezien het dorp op een berghelling ligt wandel je niet zomaar even naar het strand. Een kabelbaan brengt je naar het kiezelstrand van Mazzaro, dat gelegen is in een kleine beschutte baai. In het dorp kom je vele Romeinse overblijfselen tegen, waaronder het oude theater van Taormina, een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Hier werden vroeger gladiatorgevechten gehouden. Het uitzicht is werkelijk schitterend en biedt zicht op de Etna.

De rots van Cefalù

  • Cefalu - Sicilie - Italie

Bijzonder aan het plaatsje Cefalù is de enorme rots waar het dorp omheen is gebouwd en waaraan de stad haar naam dankt. Hoogtepunt is de Kathedraal van Cefalù die met onder andere Normandische en Arabische invloeden een unieke bouwstijl heeft. Op het levendige Piazza del Duomo is het heerlijk genieten op een terrasje. Relax op de fijne zandstranden en neem een duik in de Tyrrheense Zee! Probeer ook zeker één van de lokale specialiteiten van Sicilië, de spaghetti ai ricci di mare, oftewel spaghetti met zee-egel, een ware delicatesse!

De Tempelvallei van Agrigento

Niet voor niks staat het plaatsje Agrigento op de werelderfgoedlijst van UNESCO en deze plaats is dan ook een absolute must tijdens je fly-drive Sicilië. De indrukwekkende Tempelvallei dateert vanuit de 6e eeuw voor Christus. Bezoek hier onder andere de magnifieke Tempel van Concordia, de 38 zuilen van de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus. Een plek met een zeer rijke Griekse en Romeinse geschiedenis!

Zelf Sicilië ontdekken?

  • Auto Inclusief &Olives

Zelf Sicilië ontdekken en genieten van de culinaire hoogtepunten van het eiland? Bekijk dan eens onze fly-drive ‘Ontdek en proef Sicilië’ of één van onze vele andere fly-drives.