Eilandhoppen op Malta

Het dwergstaatje Malta bestaat uit het hoofdeiland Malta, het kleine zustereiland Gozo, het pittoreske eilandje Comino, dat tussen de twee andere eilanden in ligt, en enkele kleine, onbewoonde eilandjes. Ondanks dat de eilandjes klein in omvang zijn, hebben ze je genoeg te bieden en zijn ze prima tijdens één reis te combineren! In deze blog nemen we je mee naar deze drie eilanden en vertellen we je waarom eilandhoppen op Malta zo leuk is!

Wat te doen in Malta

  • Valletta Waterfront, Valletta, Malta
  • Olijftakken voor gebouw, Malta
  • Dghajsa (rode gondel) in Vittoriosa Marina, Three Cities, Malta
  • Straat met traditionele balkons, Valletta, Malta

Malta is een rotsachtig eiland, waar je in de prachtige baaien vele, kleurrijke bootjes kunt vinden of zelf een verfrissende duik in het kristalblauwe water kunt nemen. Hou je van cultuur? Dan is de hoofdstad Valletta zeker een aanrader! Een bezoek aan de prachtig versierde St. Jansco-kathedraal en het Grootmeesterspaleis mag je eigenlijk niet overslaan. Vanaf de Upper Baracca Gardens geniet je van schitterende panorama’s over de Grand Harbour en de ‘Three Cities’. Na een heerlijk dagje slenteren door de smalle straatjes is het fijn om met een lokaal wijntje of biertje op het terras neer te strijken.

Wil je nog meer cultuur? Ga dan naar de neolithische Hagar Qim tempels of de ‘stille stad’ Mdina. Maar Malta is meer dan cultuur. De omgeving bij de immense Dingli kliffen nodigt uit voor een wandeling, terwijl je bij Wied iz-Zurrieq op een bootje kunt stappen om de schitterende blauwe grot te zien. Of ga voor een heerlijk relaxdagje aan de rand van het zwembad of op je strandbedje aan één van de vele baaien.

Gozo

  • Kliffen Gozo, Malta
  • Uitzicht over het prachtige platteland van Gozo, Malta
  • Zonsondergang Fungus Rock, Gozo, Malta

Na een paar dagen op het hoofdeiland Malta is het tijd voor de landelijke charme van Gozo. Het nabij gelegen zustereiland Gozo is een stuk kleiner en ruiger dan Malta. Op dit landelijke eiland kun je even heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige natuur. Vanaf Malta is het gemakkelijk om de oversteek naar Gozo te maken. Slechts 20 minuten met de ferry vanaf Cirkewwa en je bent er al! Of kies voor de snelferry vanaf Valletta en je staat nog geen 45 minuten later op Gozo.

Ontdek hier de spectaculaire, steile kliffen, zie de zoutpannen bij Marsalforn en relax op één van de mooiste stranden van de Maltese archipel: Ramla Bay. Maar ook hier zit je voor een beetje cultuur goed. De belangrijkste attractie in de hoofdstad Victoria is de oude Citadel. Deze nederzetting uit de Middeleeuwen is uitgebreid gerestaureerd. Vanaf de bastions heb je een fantastisch uitzicht! Ook op Gozo vind je gigantische tempels, waar volgens wetenschappers ruim 5000 jaar voor Christus met de bouw werd begonnen. Na een dagje cultuur is het heerlijk genieten in het mooie park Villa Rundle Gardens of kies voor een drankje op het centrale plein It-tokk.

Comino

  • Uitzicht Blue Lagoon met 2 boten in het water, Comino, Malta

En dan is er nog het kleine, onbewoonde eilandje Comino. Het eilandje is slechts 3,5 km² groot en is autovrij. Vanaf Mgarr op Gozo of Cirkewwa op Malta stap je gemakkelijk op een bootje naar dit kleinste eilandje van de drie. De belangrijkste attractie van het eilandje is de schitterende Blue Lagoon, een beschutte baai van glinsterend blauw water met een wit strand. Ideaal als dagtrip vanaf één van de andere eilanden!

Interesse?

Benieuwd naar de eilanden Malta, Gozo en Comina? Wij hebben een ontzettend leuke reis in ons aanbod waarbij je de eilanden combineert: Eilandhoppen Couleur locale combi op Malta. Neem daarnaast gerust contact met ons op voor een advies op maat, we denken graag met je mee.