Zonsondergang Fungus Rock, Gozo, Malta

Gozo

Geniet van de landelijke charme van Gozo. Stel je eens voor: een eiland met een spectaculaire, ongerepte kustlijn, archeologische vondsten en vooral heel veel rust. Dat is Gozo. Dit één na grootste eiland van de Maltese archipel is omgeven door prachtig, helder blauw water. Waar je ook kijkt, de zee is nooit ver weg. Voor een veelzijdige vakantie is Gozo zeker een aanrader. Gozo ligt op slechts 5 kilometer van Malta. Na ongeveer 20 minuten met de ferry sta je al op Gozo.

Gozo is niet zo groot en leent zich dan ook perfect voor het maken van verschillende leuke uitstapjes. Ontdek bijvoorbeeld de gezellige hoofdstad Victoria met haar indrukwekkende Citadel. Hou je van strand bezoek dan eens het schitterende goudgele zandstrand van Ramla Bay. Hou je van meer rust? Dan is het afgelegen strand van San Blas een echte aanrader. Doordat het strand niet zo gemakkelijk te bereiken is, is het hier ook een stuk rustiger. Heerlijk in alle rust genieten van zon, zee en strand.

Lees meer over Gozo

Je vakanties

Ontdek Gozo

Marsalforn Qbajjar zoutpannen, Gozo, Malta

Maar er is meer! De kustlijn bij Dwejra aan de westkust van Gozo is een aanrader. Vele jaren stond hier de bekende toeristische attractie Azure Window, welke helaas in maart 2017 instortte, maar nog altijd is dit een geliefde plaats om te bezoeken. De nabij gelegen Blue Hole is een natuurlijk zwembad welke omgeven wordt door rotsen en is een zeer populaire plek onder duikers. Hier vind je verschillende soorten vissen en onderwaterfauna. Vlakbij vind je ook nog de Inland Sea. Deze lagune met zeewater wordt omringd door hoge kliffen. Met een klein bootje kun je door een kleine, natuurlijke tunnel open zee bereiken.

Aan de noordkant van Gozo, vlakbij Marsalforn, vind je de zoutpannen van Gozo. Hier wordt nog altijd op dezelfde manier zout gewonnen als honderden jaren geleden en het geeft een interessant kijkje in de traditionele industrieën van het eiland. Zomersdag komt het vissersdorpje tot leven. Voornamelijk op het strandje en de boulevard is het gezellig druk.

Of ga eens naar de schilderachtige baai van Xlendi. Wandel over één van de vele paden langs zee, maar je kunt er ook voor kiezen om de omliggende kliffen te beklimmen. Waar je ook voor kiest je kunt genieten van een schitterend uitzicht op zee, waarna het heerlijk bijkomen is op één van de gezellige terrasjes.

Op zoek naar een mooi stukje cultuur? Dan is de schitterende basiliek van Ta' Pinu, vlakbij Gharb, zeker een bezoek waard of bezoek bij Xaghra de oude, megalithische tempel Ggantija. Er is genoeg te doen!