Blog: Een keer wat anders: een strandvakantie in Oman

Oman, een prachtig en gevarieerd land waar van alles te zien is. Van de ongerepte woestijnen tot gigantische berglandschappen. Helaas worden de prachtige, witte zandstranden van dit land vaak vergeten. Maar ook voor een strandvakantie is dit land ideaal! In deze blog vertellen wij je waarom.

Pak alle rust

  • Strand Shangri La Al Waha, Muscat, Oman
  • Zonsondergang palmbomen Salalah, Dhofar, Oman
  • Strand, Oman
  • Kameel op strand met palmbomen, Salalah, Dhofar, Oman

Ben jij groot fan van een strandvakantie met lekker veel rust? Dan ben je in Oman op de goede plek. Oman is een nog niet zo’n bekend land, waardoor het land zelf en daarmee ook de stranden nog erg rustig zijn. Een relaxte strandvakantie zal je hier dan ook zeker niet mislopen. Een ideaal strand voor een rustige vakantie is het Al Bustan strand. Dit strand krijgt als het ware ‘bescherming’ van de hoge bergen, wat voor veel privacy en rust zorgt.

Of doe lekker actief

  • Prachtige gekleurde vissen in helderblauw water
  • Bijzondere dieren en prachtige koralen

Behoefte aan wat meer drukte en leuke wateractiviteiten? Ook dat kan in Oman. Echte aanraders zijn het Al Gurm strand en Sohar Coniche. Omgeven door grote hotels, winkelcentra en restaurants zal je hier zeker niet snel stil zitten. Lekker actief bezig zijn? Ga dan naar de stranden van Dhofar. Naast dat ook deze stranden erg divers zijn, zijn ze ideaal voor waterskiërs en duikers. Neem voor verschillende watersport activiteiten ook eens een kijkje bij het Al-Sawadi strand.

Ontdek de prachtige natuur

  • Schildpad op het strand van het Raz al Jinz Turtle Reserve in Sur tijdens zonsopkomst, Oman
  • Een roze flamingo op het strand van Oman

Ten slotte zijn bij de stranden van Oman vele verschillende dieren te vinden. Op de stranden van Dhofar, zoals Sawli en Al Baleed, is de kans groot dat je tijdens een wandeling grote groepen flamingo’s tegenkomt. Ook op de eilandjes bij het Al-Sawadi strand zijn verschillende vogels te vinden. Benieuwd naar andere dieren? Bij het Ras Al Hadd strand is een schildpadden reservaat. Veel schildpadden leggen hier hun eieren, grote kans dus dat jij er ook één zal zien. Daarnaast heb je vele verschillende onderwaterdieren bij de stranden van Oman, zeker een aanrader om te gaan snorkelen of duiken dus!

Bekijk ons volledige aanbod in Oman

  • Hotel Crowne plaza muscat zwembad

Oman is een unieke bestemming en zeer divers. Op de stranden is er van alles te zien en te doen. Wil jij binnenkort op (strand)vakantie naar Oman? Bekijk dan hier ons aanbod.

Veelzijdig Oman