Fly-drive Oman

Als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming zit je goed in het uiterst veelzijdige Oman. Ga op pad met je eigen huurauto en zie met eigen ogen hoe Oman imponeert met fascinerende wadi’s en woestijnen, prachtige moskeeën en forten, de altijd levendige souk en de goudkleurige zandstranden. De bijzondere overnachtingen, huurauto en vluchten zijn altijd goed geregeld. Liever een Fly-drive naar Oman op maat? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee om jouw unieke reis samen te stellen.

Lees meer over Fly-drive Oman

Je vakanties

5 Redenen voor een fly-drive Oman

Omani meisjes in traditionele kleding, Oman

1. Gemakkelijk te bereizen met eigen huurauto

De wegen in Oman zijn goed en hetzelfde geldt voor de bewegwijzering, welke naast Arabisch ook in het Engels is. Daarnaast is de brandstof in Oman veel voordeliger dan bij ons, wel zo fijn. Je kunt kiezen voor een normale personenauto en al veel van het land zien, maar als je ook van plan bent om de bergen in te gaan of zelf te rijden in de woestijn dan is een 4x4 nodig. Ook voor sommige wadi’s is een 4WD een must. Onze voorbeeldfly-drives zijn de ene keer gebaseerd op een gewone personenauto, de andere keer is een 4-wheel drive standaard inbegrepen. Uiteraard kun je altijd upgraden naar een 4WD of een andere, grotere auto dan standaard is inbegrepen in de reis. Vraag je je af of welke auto voor jouw droomroute het meest geschikt is, wij helpen je graag met je keuze!

2. Authentieke bestemming

In Oman vind je geen gigantische wolkenkrabbers of immense shoppingmalls zoals in de aangrenzende Verenigde Arabische Emiraten. Oman is authentiek. De lokale bevolking loopt in traditionele kledij; de mannen veelal in witte dishdasha’s met een mooi geborduurd hoofddeksel, de kumma, of een kleurrijke massar (een soort hoofddoek). En de vrouwen zie je vaak in de prachtige, kleurrijke gewaden.

Daarnaast heeft Oman een ongerepte natuur, een uiterst vriendelijke bevolking en kleine, authentieke bergdorpjes kenmerken dit mooie land. Hier zal je geen massatoerisme tegenkomen. Elke vrijdagochtend vindt in Nizwa de geitenmarkt plaats, waar je een indruk kunt krijgen van het dagelijks leven van de Omani.

3. Mooie routes

Oman is qua natuur zeer afwisselend. Reis bijvoorbeeld via de mooie kustroute tussen de hoofdstad Muscat en het vissersplaatsje Sur. Onderweg kom je langs prachtige, verlaten stranden, de mooiste wadi’s en de smaragdgroene bimmah sinkhole. Reis met je 4x4 door de mooie Wadi Tiwi of kies voor een mooie off-road route door het indrukwekkende Al Hajar gebergte.

4. Vriendelijke bevolking

Kenmerkend voor Oman is haar gastvrije bevolking. Overal waar je komt word je hartelijk welkom geheten. Het zou zomaar meer dan eens kunnen gebeuren dat je spontaan wordt uitgenodigd voor een kahwa (Omani koffie) en overheerlijke dadels. De Omani zijn hartstikke trots op ‘hun’ land en vertellen je er graag meer over.

5. Afwisselend & voor ieder wat wils

Het ene moment rij je een mooie kustroute langs verlaten stranden, om het volgende moment tussen hoge bergtoppen te rijden. Oman is qua natuur al zeer afwisselend, maar ook je reis kun je indelen zoals jij wilt. Actief en avontuurlijk of liever wat meer comfort en rustiger aan? In Oman kun je voor beide terecht. Ga je voor actief en avontuurlijk maak dan een mooie hike door Wadi Shab, ga duiken bij de Damaniyat eilanden, kies voor een uitdagende via ferrata in de bergen en ga sandboarden in de woestijn. Doe je het liever wat rustiger aan, pas dan simpelweg je reistempo aan, maak kortere reisdagen en geniet van de mooiste overnachtingsadresjes. Onderweg lonken smaragdgroene wadi’s voor een picknick en een verfrissende duik en je sluit je reis heerlijk relaxt af met een paar daagjes aan het strand. Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, een bijzondere rondreis door Oman wordt het zeker.