Mogelijkheden vakantie Portugal

De kleurcode voor heel Portugal is groen.

Bekijk hier al onze reizen naar Portugal.

De huidige maatregelen ten aanzien van het coronavirus vind je hieronder.

Maatregelen in Portugal

Ondanks deze versoepelingen vanuit de Nederlandse overheid zijn er nog wel een aantal maatregelen van kracht vanuit de Portugese overheid die van invloed zijn op jouw vakantie. We hebben de belangrijkste maatregelen voor je op een rijtje gezet, bekijk ze hieronder.

Vanuit Nederland op vakantie naar Portugal

Vanuit Nederland op vakantie naar Portugal

Bekijk op de website van de overheid de regels voor reizen naar Portugal.

Vanaf 1 juli gelden geen inreisbeperkingen meer voor het vasteland van Portugal en voor Madeira. Je hebt hier dus geen vaccinatie- of herstelbewijs meer voor nodig.

Azoren: je kunt met je coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) naar de Azoren reizen als:

  • Je 14 dagen geleden of langer volledig gevaccineerd bent, of;

  • Je negatieve (NAAT) PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of;

  • Je negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur, en;

  • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

  • Als je geen coronabewijs hebt en je reist met het vliegtuig dan gelden de volgende vereisten:

  • Je hebt een negatieve (NAAT) PCR-test niet ouder dan 72 uur, of;

  • Je hebt een negatieve antigeentest niet ouder dan 48 uur, en;

  • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

  • Reis je met de auto naar Portugal? Dan hoef je geen coronabewijs te laten zien.

Belangrijkste overige maatregelen

De Portugese overheid deelt de gemeenten in risico-categorieën in. Afhankelijk daarvan kunnen de maatregelen per gemeente verschillen. Er geldt bijvoorbeeld in zeer hoog risicogemeenten een avondklok. Omdat de maatregelen in de diverse regio’s dagelijks kunnen worden aangepast, is het verstandig om de onderstaande websites te raadplegen. Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen in Portugal en per gemeente op de officiële website van de Portugese regering (informatie alleen in het Portugees), op de website over het bezoeken van Portugal (informatie in het Engels) en volg de facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Portugal.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Test met korting

Via de ANVR kunnen wij een korting aanbieden voor het doen van een PCR-test en/of antigeentest. Ga naar www.coronatest2travel.nl om een afspraak in te plannen. Je kunt zowel voor een PCR-test als voor een antigeentest bij Coronatest2Travel terecht en voor beide testen geldt dat een (nog)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen.

Onze tips voor een vakantie naar Portugal

  • Houten voetbrug naar strand, Praia do Camilo, Algarve, Portugal

Speciaal voor jou zijn we op zoek gegaan naar unieke, bijzondere en leuke kleinschalige adresjes waar je in alle rust van een heerlijke vakantie in Portugal kunt genieten. Bekijk hieronder onze top 3:

1. Appartementen Clube Pinhal da Foz

2. Hotel & Residence Vale d'Azenha

3. Fly Drive Madeira