Trustpilot 4,5

Mogelijkheden vakantie Oman

De kleurcode voor Oman is geel.

Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisadviezen naar Oman.

Huidige maatregelen in Oman

De overheid van Oman heeft een aantal regels/ maatregelen opgesteld ten aanzien van het coronavirus in combinatie met toerisme. We hebben de regels en overige zaken waar je rekening mee dient te houden alvorens je naar Oman afreist hieronder voor je op een rijtje gezet.

Heenreis naar Oman

 • Voordat je naar Oman reist, moet je je registreren in E-Mushrif van het Omaanse Ministerie van gezondheid (formulier in het Engels). Hier moet je je vaccinatiebewijs en negatieve testuitslag met QR-code uploaden.       

 • Volledig gevaccineerd: enkel als je volledig gevaccineerd bent kun je naar Oman reizen (dus 2 prikken, of 1 prik wanneer je het Jansen-vaccin kreeg). De laatste prik moet minimaal 14 dagen voor aankomst gegeven zijn.       

 • Niet volledig gevaccineerd: dan is het helaas niet mogelijk om naar Oman te reizen.        

 • Herstelbewijzen: deze worden niet erkend in Oman. Met een herstelbewijs kun je Oman dus niet inreizen.          

 • Je moet een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Oman en die in het Engels of Arabisch is opgesteld. Met een positieve PCR-test kun je Oman niet inreizen.       

 • Reizigers jonger dan 18 jaar zijn uitgezonderd van de verplichting om een vaccinatie- en testbewijs te laten zien.

 • Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een bewijs waarin wordt verklaard dat zijn of haar zorgverzekering de kosten ten aanzien van het coronavirus dekt (voor tenminste 1 maand).

Terugreis naar Nederland

 • Je moet een coronabewijs laten zien als je terugkomt uit Oman.

 • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

 • Het is verplicht om bij aankomst in Nederland een negatieve testuitslag te laten zien. Zowel een NAAT )PCR)-test van maximaal 48 uur oud bij vertrek of een sneltest van maximaal 24 uur bij vertrek is geldig.
  Indien je positief test bij vertrek, moet je in Oman in een aangewezen hotel op eigen kosten in quarantaine tot je negatief test.

Algemene maatregelen in Oman

Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes en iedereen moet 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar houden. Een bewijs van volledige vaccinatie is verplicht als je naar binnen wilt bij openbare en niet-openbare ruimtes zoals hotels, restaurants, supermarkten en particuliere bedrijven.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een reis naar Oman

 • Man op duin in Oman

Bekijk hier al onze reizen naar Oman.