Mogelijkheden vakantie Oman 2021

De kleurcode voor Oman is oranje. Vanaf 14 augustus 2021 is Oman een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Oman als dat noodzakelijk is. Vanaf 14 augustus 2021 moet u als u vanuit Oman naar Nederland reist een coronabewijs laten zien. 

Oman versoepelt de inreisbeperkingen per 1 september. Inentingsbewijs middels QR code is voldoende (volledig ingeënt en minimaal 14 dagen). Niet volledig ingeënt, dan is een PCR test nodig van max. 72 uur oud. Als de vluchttijd meer dan 8 uur is, dan max. 96 uur oud.

Voor vertrek dien je de Tarassud+ app te installeren en je daar te registreren en de certificaten van inenting of PCR test te uploaden. Voor gevaccineerde reizigers geldt geen quarantaineverplichting meer.

Voor passagiers van 18 jaar of jonger geldt bovenstaande niet.

Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisadviezen naar Oman.

Huidige maatregelen in Oman

De overheid van Oman heeft een aantal regels/ maatregelen opgesteld ten aanzien van het coronavirus in combinatie met toerisme. We hebben de regels en overige zaken waar je rekening mee dient te houden alvorens je naar Oman afreist hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voorbereiding en aankomst in Oman

  • Reizigers zijn verplicht om voor aankomst in Oman de app Tarassud te downloaden.

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

  • Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een bewijs waarin wordt verklaard dat zijn of haar zorgverzekering de kosten ten aanzien van het coronavirus dekt (voor tenminste 1 maand).

  • Indien reizigers voor vertrek geen negatieve PCR-test kunnen tonen, zijn zij verplicht om bij aankomst in Oman een coronatest te laten afnemen. Dit geldt bij aankomst op een vliegveld maar ook bij landgrenzen en aankomsten per boot. In de app Tarassud worden de onkosten ten aanzien van de coronatest bij aankomst doorbelast. Het gaat om een bedrag van 25 OMR, dit is om en nabij 52,- EURO.

  • Het dragen van mondkapjes en afstand houden tot elkaar is verplicht.

  • Voor niet-gevaccineerde reizigers geldt een verplichte quarantaine van 8 dagen bij aankomst in Oman. Vanaf 29 maart 2021 dient deze verplichte quarantaine via het Sahala-platform (https://covid19.emushrif.om/) geboekt te worden. Bij het boarden van het vliegtuig richting Oman zal om een bevestiging van de reservering via dit platform gevraagd worden. Indien deze niet getoond kan worden, is het ook niet mogelijk om in het vliegtuig richting Oman te stappen. De kosten van de verplichte 8-daagse quarantaine zijn voor de reiziger zelf. Op dag 8 zal een PCR-test gedaan worden, bij een negatieve uitslag kan men dan aan de reis beginnen.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een reis naar Oman in 2021

  • Man op duin in Oman

Bekijk hier al onze reizen naar Oman.