Mogelijkheden vakantie Oman 2021

Het is op dit moment niet mogelijk om vanuit Nederland naar Oman te reizen. Vanaf 8 april 2021 is het alleen toegestaan om als Omaanse staatsburger of ingezetene in Oman het land in te reizen. Alle toeristen en andere tijdelijke bezoekers mogen Oman niet meer in, ook niet als ze een geldig visum hebben. Daarnaast geldt vanuit Nederland op dit moment helaas ook nog een negatief reisadvies voor Oman. Zodra dit advies wijzigt, zullen wij dat op deze pagina vermelden.

Huidige maatregelen in Oman

De overheid van Oman heeft een aantal regels/ maatregelen opgesteld ten aanzien van het coronavirus in combinatie met toerisme. We hebben de regels en overige zaken waar je rekening mee dient te houden alvorens je naar Oman afreist hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voorbereiding en aankomst in Oman

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

  • Er geldt een verplichte quarantaine van 7 dagen bij aankomst in Oman. Vanaf 29 maart 2021 dient deze verplichte quarantaine via het Sahala-platform (https://covid19.emushrif.om/) geboekt te worden. Bij het boarden van het vliegtuig richting Oman zal om een bevestiging van de reservering via dit platform gevraagd worden. Indien deze niet getoond kan worden, is het ook niet mogelijk om in het vliegtuig richting Oman te stappen. De kosten van de verplichte 7-daagse quarantaine zijn voor de reiziger zelf. De enige uitzonderingen voor institutionele quarantaine zijn personen jonger dan 16 jaar en personen ouder dan 60 jaar.

  • Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een bewijs waarin wordt verklaard dat zijn of haar zorgverzekering de kosten ten aanzien van het coronavirus dekt (voor tenminste 1 maand).

  • Reizigers zijn verplicht om bij aankomst in Oman een coronatest te laten afnemen. Dit geldt bij aankomst op een vliegveld maar ook bij landgrenzen en aankomsten per boot.

  • Reizigers zijn verplicht om voor aankomst in Oman de app Tarasud te downloaden. In deze app worden de onkosten ten aanzien van de coronatest bij aankomst doorbelast. Het gaat om een bedrag van 25 OMR, dit is om en nabij 52,- EURO.

  • Het dragen van mondkapjes en afstand houden tot elkaar is verplicht.

Hotels, restaurants en openbare gelegenheden

Met inachtneming van de mondkapjesplicht en afstand houden tot elkaar geldt het volgende:

  • Restaurants, winkelcentra, cafés en parken zijn geopend.

  • Hotels zijn geopend en hanteren het hoogste niveau van hygiëne (ook de hotelstranden, zwembaden en spa's zijn geopend).

  • Gratis toegang tot publieke stranden, wadi's, bergen en andere wonderen van de natuur in Oman.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een reis naar Oman in 2021

  • Man op duin in Oman