Coronamaatregelen Malta

De kleurcode voor Malta is groen. Bij terugkeer vanuit Malta naar Nederland moet je vanaf 28 november een coronabewijs laten zien.

Bekijk de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisadviezen naar Malta.

Heb je interesse in een vakantie naar Malta? Bekijk hier al onze reizen naar Malta.

 • Voor landen uit de Europese Unie geldt dat volledig gevaccineerde vrij kunnen reizen. Voorafgaand aan de reis naar Malta dient het vaccinatiebewijs getoond te worden.

 • Op dit moment staat Nederland voor Malta op de lijst met rode landen. Dit betekent dat niet-gevaccineerde personen een negatief PCR-testresultaat moeten voorleggen. Deze testuitslag mag maximaal 72 uur oud zijn op het moment van aankomst in Malta. Daarnaast moeten deze reizigers verplicht 14 dagen in quarantaine in een door de Maltese overheid aangewezen quarantaine faciliteit. De kosten voor deze verplichte quarantaine komen voor eigen rekening en bedragen € 100 per kamer per nacht (inclusief ontbijt, exclusief overige maaltijden). De naleving van de quarantaine wordt door de politie gecontroleerd en op niet-naleving staat een boete van € 10.000. Maatregelen op Malta

De overheid van Malta heeft een aantal maatregelen opgesteld ten aanzien van de bestrijding van het coronavirus die van invloed kunnen zijn op jouw vakantie. We hebben de belangrijkste maatregelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vertrek uit Nederland en aankomst op Malta

Bekijk op de website van de Nederlandse overheid en de website van de Maltese overheid de regels voor reizen naar Malta.

Sinds 11 april 2022 gelden er nieuwe inreismaatregelen. Je kunt naar Malta reizen met:

 • een vaccinatiebewijs, of;

 • een herstelbewijs, of;

 • een negatieve PCR-test.

Daarnaast moet voor vertrek het Digital Passenger Locator Form invult (dit geldt voor reizigers van alle leeftijden). Vanaf 2 mei het invullen van het Passenger Locator Form (PLF) niet meer nodig om naar Malta te reizen.

De exacte voorwaarden voor de diverse bewijzen kun je op de website van de Maltese overheid vinden (informatie in het Engels).

 • Je vaccinatiebewijs is geldig als je minstens 14 dagen en niet meer dan 270 dagen geleden volledig gevaccineerd bent. Volledig gevaccineerd betekent 2 vaccins (of 1 dosis van het Janssen-vaccin) of een booster vaccinatie. Voor personen onder de 18 jaar geldt deze geldigheidsduur niet.

 • Voor een geldig herstelbewijs mag er niet meer dan 180 dagen zitten tussen de eerste positieve test en de dag van aankomst.

 • Je negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur.

 • Kinderen tot en met 5 jaar zijn vrijgesteld van deze inreisbeperkingen


De volgende certificaten worden in Malta geaccepteerd:

 1. Het Maltese Vaccination Certificate.

 2. EU Digital COVID Certificate (vaccinatiecertificaat, geldig 14 dagen na volledige vaccinatie).

 3. NHS COVID Pass Letter / NHS App (Verenigd Koninkrijk).


De volgende certificaten zijn NIET geldig voor reizen naar Malta:

 1. Vaccinatiebewijs dat minder dan 14 dagen vanaf de laatste dosis is afgegeven. De periode van 14 dagen gaat pas in op de dag nadat de laatste dosis is ontvangen.

 2. Negatieve snelle antigeentest, ook als het op de CoronaCheck-app (DCC) staat.

Terugreis naar Nederland

 • Je moet een coronabewijs laten zien.

 • Alle reizigers die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

 • Je hoeft niet in quarantaine.

 • Doe bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.

Belangrijkste overige maatregelen op Malta

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht, ook wordt iedereen gevraagd afstand te houden (minimaal 2 m).

 • Op dit moment zijn bars en uitgaansgelegenheden gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze weer open zullen gaan.

 • Restaurants en eetgelegenheden zijn geopend tot 24:00 uur en er mogen maximaal 6 personen aan 1 tafeltje zitten.

 • Op dit moment zijn bars en uitgaansgelegenheden gesloten. Het is nog niet bekend wanneer deze weer open zullen gaan.

 • Alle hotels en accommodaties die open zijn voor toeristen houden zich aan het opgestelde
  protocol die de veiligheid van zowel gasten als personeel waarborgt. Dit protocol is gebaseerd op drie principes: 1) Minimale afstand van 2 meter handhaven. 2) Verhoging van het niveau van hygiëne, het is verplicht om je handen te desinfecteren bij het naar binnen- en naar buitengaan van een gebouw. 3) Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, dit geld zowel voor binnenruimtes als publieke buitenruimtes zoals het strand. Hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden zijn gecontroleerd door de Malta
  Toerism Authority op bovenstaande 3 principes. Bij goedkeuring is er een sticker uitgereikt die op of nabij de deur is opgeplakt zodat jij als toerist kunt zien dat het hotel, restaurant etc. voldoet aan de gestelde eisen.

 • Op het strand geldt een minimale afstand van 2 meter, strandbedjes, parasols, openbare toiletten worden regelmatig schoongemaakt. Ook bij zwembaden geldt een minimale afstand van twee meter tussen een set van 2 ligbedden en 1 parasol. Er is 1 persoon per ligbed toegestaan. Personeel bij zwembaden dragen gezichtsmaskers en zorgen voor een regelmatige schoonmaak. Maximaal 50% van de normale bezetting is toegestaan bij zwembaden.

Overige maatregelen

Benieuwd naar alle maatregelen die op Malta van toepassing zijn? Klik hier!

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Test met korting

Via de ANVR kunnen wij een korting aanbieden voor het doen van een PCR-test en/of antigeentest. Ga naar www.coronatest2travel.nl om een afspraak in te plannen. Je kunt zowel voor een PCR-test als voor een antigeentest bij Coronatest2Travel terecht en voor beide testen geldt dat een (nog)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen.

Onze tips voor een vakantie naar Malta

 • Uitzicht Blue Lagoon met 2 boten in het water, Comino, Malta

Speciaal voor jou hebben we een top 3 kleinschalige accommodaties op Malta geselecteerd, waar je, als we straks weer Malta op vakantie mogen, in alle rust van een heerlijke vakantie kunt genieten! Bekijk onze top 3 hieronder.

1. Hotel Palazzo Violetta

2. Gozo Village Holidays 

3. 66 Saint Paul's