Mogelijkheden vakantie Jordanië

Sinds 16 februari is de kleurcode voor Jordanië grotendeels geel en een klein deel oranje (de strook van 10 km langs de grens met Syrië en Irak). Er zijn veiligheidsrisico’s in het land. Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor het actuele reisadvies naar Jordanië.

Bekijk hier al onze reizen naar Jordanië.

Huidige maatregelen in Jordanië

Hieronder noemen we de belangrijkste maatregelen die van toepassing zijn tijdens een vakantie naar Jordanië. Mocht je aanvullende informatie willen hebben voor jouw vakantie naar Jordanië, neem dan gerust contact met ons op.

Heenreis naar Jordanië

  • Sinds 1 maart gelden nieuwe voorwaarden: zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers hebben geen negatieve test meer nodig, ook niet bij aankomst in Jordanië. Een bewijs van zorgverzekering blijft echter wel verplicht.

  • Voordat je naar Jordanië reist, moet je je aanmelden bij de Jordaanse overheid. Dit kan hier. Na registratie krijg je een bevestiging met een QR code. Je dient deze code te laten zien voor vertrek naar Jordanië en tevens ter plaatse om toegang te krijgen tot hotels, restaurants en bezienswaardigheden.

  • Je moet een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt.

  • Voor aankomst moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Terugreis naar Nederland

  • Je moet een coronabewijs laten zien als je terugkomt uit Jordanië.

  • Je moet een ingevulde gezondheidsverklaring laten zien bij het boarden.

Algemene maatregelen in Jordanië

De Jordaanse overheid blijft maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Er is geen avondklok, quarantaine en/of lockdown ingesteld maar er zijn wel een aantal overige maatregelen van toepassing:

Om hotels, restaurants, bars, winkelcentra, bezienswaardigheden, banken en overheidsgebouwen naar binnen te kunnen moeten toeristen de QR code die ze bij registratie op het platform van de Jordaanse overheid ontvangen, laten zien.

De laatste informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Test met korting

Via de ANVR kunnen wij een korting aanbieden voor het doen van een PCR-test en/of antigeentest. Ga naar www.coronatest2travel.nl om een afspraak in te plannen. Je kunt zowel voor een PCR-test als voor een antigeentest bij Coronatest2Travel terecht en voor beide testen geldt dat een (nog)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen.

Onze tips voor een vakantie naar Jordanië

  • Priverondreis Jordanië - Wadi Rum woestijn