Mogelijkheden vakantie Israël

Israël &Olives Travel

 • Zonsondergang Jeruzalem Israel
 • Jeruzalem - Israel
 • Israel Dode-Zee-drijven-zonsondergang
 • De historische stad Jeruzalem in Israël

Mogelijkheden reizen naar Israël

De kleurcode voor Israël is geel en rood. De kleur van de strook langs de grenzen met Gaza en Syrië is ‘rood’ (niet reizen). De kleur van de strook langs de grens met Libanon is ook rood omdat er veel veiligheidsrisico’s zijn direct langs deze zwaarbewaakte grenzen. Er kan geweld tussen bevolkingsgroepen plaatsvinden binnen Israël, en vooral in Jeruzalem kan het onrustig zijn. Volg de aanwijzingen van lokale autoriteiten op en volg het nieuws.

Buitenlandse toeristen zijn weer welkom in Israël. Toeristen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van een covid-besmetting kunnen het land weer bezoeken. Bekijk hier de regels voor toegang wat betreft vaccinatie.

Als je vanuit Israël naar Nederland reist, moet je je voor vertrek laten testen (ook als je gevaccineerd bent of een herstelbewijs hebt). Een antigeen test is voldoende, wel binnen 24 uur voor vertrek. Met ingang van 20 mei 2022 is geen pcr-test bij aankomst meer noodzakelijk.

Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisinformatie naar Israël.

Bekijk hier al onze reizen naar Israël.

Huidige maatregelen in Israël

Vertrek uit Nederland en aankomst in Israël

Algemeen:

 • De Corona check app is NIET geldig. Je moet je vaccinatie-, herstel- en/of testbewijs uitprinten en meenemen (tekst in het Engels!!)

 • Je kunt alleen inreizen via Ben Gurion Airport

 • Je bent in het bezit van een medische verzekering die infectie door het coronavirus dekt

 • Binnen 48 uur voor vertrek dien je een ‘entry declaration’ in te vullen

Verdere inreisvoorwaarden:

 • Je dient binnen 180 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd te zijn en de laatste vaccinatie is minimaal 14 dagen geleden OF

 • Je hebt een herstelbewijs niet ouder dan 180 dagen

 • Daarnaast dien je binnen 72 uur voor vertrek een PCR test te doen met een negatief resultaat of binnen 24 uur voor vertrek een antigeentest met een negatief resultaat

Bovenstaande regels veranderen voortdurend. Check daarom altijd de website van de Israëlische overheid voor de meest actuele info.

Terugkeer uit Israël en aankomst in Nederland

 • Als je terugreist naar Nederland moet je een coronabewijs kunnen laten zien.

 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

 • Als je met het vliegtuig reist moet je een gezondheidsverklaring invullen en bij je houden.

Algemene maatregelen Israël

Om verspreiding van het coronavirus in Israël te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. In Israël gelden diverse maatregelen. Het is verplicht een mondkapje te gebruiken op binnenlocaties en op het werk. Daarbij moet je 2 meter afstand houden en wordt je gevraagd goede hygiënische maatregelen toe te passen.

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie naar Israël

 • Jeruzalem uitzicht Rotskoepel

Wil je een paar leuke tips voor je! Bekijk hieronder onze top 3 accommodaties in Israël en laat je inspireren voor jouw volgende vakantie!

1. Hotel Prima Tel Aviv in Tel Aviv

Een intiem en comfortabel boutique hotel aan de Middellandse Zee. Een geweldige accommodatie om het bruisende Tel Aviv te ontdekken en te relaxen op het strand.

2. Bezalel Hotel Jeruzalem in Jeruzalem

Voor het ontdekken van de historische stad Jeruzalem is Hotel Bezalel een uitstekende keuze. In een levendige buurt met winkeltjes, bars en restaurants en een moderne en stijlvolle inrichting is dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Jeruzalem.

3. Ein Gev Kibbutz aan het Meer van Tiberias

Direct aan het meer vind je dit prachtige en ruim opgezette vakantiedorp. Met zowel appartementen als villa's is dit de ideale plek voor een heerlijke zonvakantie.