Mogelijkheden vakantie Israël 2021

Op dit moment geldt vanuit de Nederlandse overheid een negatief reisadvies voor een vakantie naar Israël en is het dus helaas nog niet mogelijk om naar Israël af te reizen. De kleurcode is oranje en rood. Wel ontvangen wij steeds meer positieve berichten vanuit Israël en ziet het er naar uit dat wij binnenkort weer op vakantie kunnen naar deze indrukwekkende bestemming. Een groot deel van de bevolking is namelijk al ingeënt tegen het coronavirus en de versoepeling van maatregelen is in volle gang.

Op dit moment zijn toeristen weer welkom in Israël maar er daar zijn wel een aantal strenge regels aan verbonden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Zodra ook vanuit de Nederlandse overheid het reisadvies naar Israël wordt aangepast zullen wij dat uiteraard op deze pagina vermelden. Bekijk ook de website van de Nederlandse overheid voor de actuele reisinformatie naar Israël.

Huidige maatregelen in Israël

Vertrek uit Nederland en aankomst in Israël

  • Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen, moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je kunt op de luchthaven of tijdens het boarden gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. De gezondheidsverklaring kun je hier downloaden en invullen.

  • Reizigers met een Israëlisch paspoort of Israëlische verblijfstitel mogen Israël inreizen. Reizigers die naar Israël willen reizen en niet de Israëlische nationaliteit hebben, moeten vooraf toestemming vragen bij de ambassade van Israël in Den Haag. De toestemming, samen met een negatieve PCR-test die 72 uur voor vertrek is afgenomen, moet je bij het instappen van het vliegtuig laten zien. Via www.testenvoorjereis.nl kun je gratis een afspraak maken om een NAAT(PCR)-test of sneltest te laten afnemen voor je vakantie.

  • Het is verplicht om binnen 24 uur voor vertrek naar Israël online een 'inbound passenger statement' in te vullen. In het formulier moeten al je persoonsgegevens, adressen waar je verblijft gedurende de reis naar Israël en een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

  • Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten bij binnenkomst in Israël verplicht in quarantaine voor de duur van 10 dagen. De quarantaine kan thuis of in een hotel. Er moet tijdens de quarantainetijd 2 coronatests worden gedaan. De eerste dient aan het begin van de quarantaine te worden gedaan en de tweede na 9 dagen van de quarantaine. Beide uitkomsten moeten negatief zijn om uit quarantaine te mogen.

  • Reizigers die buiten Israël hun vaccinatie hebben gekregen moeten bij aankomst in quarantaine verblijven. Zij kunnen een vrijstelling aanvragen als zij een serologische test laten afnemen bij een door het Israëlische Ministerie van Gezondheid goedgekeurd laboratorium. Bij een negatief testresultaat kunnen zij dan online een vrijstelling aanvragen. Zie voor meer informatie en voor bijlagen bij de aanvraag de website van de overheid van Israël.

Meer informatie over in- en uitreizen vind je op de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).

Verantwoordelijkheid reiziger

Let op: Jij als reiziger bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om je te informeren over de actuele maatregelen die ten aanzien van het coronavirus op jouw vakantiebestemming van toepassing zijn. Denk hierbij aan de vereisten met betrekking tot vertrek en aankomst op je vakantiebestemming, het tijdig beschikken over de juiste reisdocumenten en kennis hebben van alle maatregelen die van kracht zijn. Houd daarom ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status van jouw vakantiebestemming.

Onze tips voor een vakantie naar Israël in 2021

  • Jeruzalem uitzicht Rotskoepel

Heb je interesse in een vakantie naar Israël en op zoek naar inspiratie? Dan hebben we een paar leuke tips voor je! Bekijk hieronder onze top 3 accommodaties in Israël en laat je inspireren voor jouw volgende vakantie!

1. Hotel Prima Tel Aviv in Tel Aviv

Een intiem en comfortabel boutique hotel aan de Middellandse Zee. Een geweldige accommodatie om het bruisende Tel Aviv te ontdekken en te relaxen op het strand.

2. Bezalel Hotel Jeruzalem in Jeruzalem

Voor het ontdekken van de historische stad Jeruzalem is Hotel Bezalel een uitstekende keuze. In een levendige buurt met winkeltjes, bars en restaurants en een moderne en stijlvolle inrichting is dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Jeruzalem.

3. Ein Gev Kibbutz aan het Meer van Tiberias

Direct aan het meer vind je dit prachtige en ruim opgezette vakantiedorp. Met zowel appartementen als villa's is dit de ideale plek voor een heerlijke zonvakantie.