Corona maatregelen in Jordanië

Huidige maatregelen in Jordanië

Hieronder noemen we de belangrijkste maatregelen die van toepassing zijn tijdens een vakantie naar Jordanië. Mocht je aanvullende informatie willen hebben voor jouw vakantie naar Jordanië, neem dan gerust contact met ons op.

Heenreis naar Jordanië

  • Sinds 1 maart gelden nieuwe voorwaarden: zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers hebben geen negatieve test meer nodig, ook niet bij aankomst in Jordanië. Een bewijs van zorgverzekering blijft echter wel verplicht.

  • Voordat je naar Jordanië reist, moet je je aanmelden bij de Jordaanse overheid. Dit kan hier. Na registratie krijg je een bevestiging met een QR code. Je dient deze code te laten zien voor vertrek naar Jordanië en tevens ter plaatse om toegang te krijgen tot hotels, restaurants en bezienswaardigheden.

  • Je moet een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt.

  • Voor aankomst moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Terugreis naar Nederland

  • Je moet een coronabewijs laten zien als je terugkomt uit Jordanië.

  • Je moet een ingevulde gezondheidsverklaring laten zien bij het boarden.

Algemene maatregelen in Jordanië

De Jordaanse overheid blijft maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Er is geen avondklok, quarantaine en/of lockdown ingesteld maar er zijn wel een aantal overige maatregelen van toepassing:

Om hotels, restaurants, bars, winkelcentra, bezienswaardigheden, banken en overheidsgebouwen naar binnen te kunnen moeten toeristen de QR code die ze bij registratie op het platform van de Jordaanse overheid ontvangen, laten zien.

De laatste informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).