Blog: Top 5 stranden op Cyprus

Cyprus staat bekend als zonbestemming. Het weer op Cyprus is heerlijk, de zon schijnt immers vrijwel altijd, de stranden zijn divers en het water is heerlijk! Niet zo gek dus dat de meeste mensen voor een strandvakantie kiezen wanneer ze Cyprus boeken. Omdat Cyprus veel stranden heeft, zowel kiezel- als zandstranden, hebben wij de leukste voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder onze top 5 stranden op Cyprus.

1. Fig Tree Bay in Protaras

  • Zonvakantie Cyprus, strand Protaras/Ayia Napa, Cyprus

In het gezellige Protaras, op het oostelijke puntje van Cyprus, vind je het strand van Fig Tree Bay. Het is één van de weinige stranden op Cyprus met een echt heerlijk zacht zandstrand. Ideaal dus om even op blote voeten te wandelen en het water in te gaan. TripAdvisor beoordeelde dit strand ooit zelfs met een derde plek op het lijstje met de beste stranden van Europa. Dat zegt natuurlijk wel wat. Ben je fan van watersporten? Dan ben je hier ook op de juiste plek!

2. Konnos Bay in Ayia Napa

  • Een prachtig strand tussen Ayia Napa en Protaras

Aan de voet van het Grecian Park hotel, tussen Ayia Napa en Protaras, ligt Konnos Bay. Ondanks dat dit strand zich tussen deze twee bekende toeristische trekpleisters bevindt, vind je hier een oase van rust. Het strand is onderdeel van het nationale park Kaap Greco en naast het helderblauwe water is ook het strand en de natuur erom heen prachtig. Uiteraard kun je hier de hele dag heerlijk relaxen maar er zijn ook genoeg watersportmogelijkheden te ondernemen. Tot slot vind je verscholen achter de bomen een heerlijke Cypriotische taverna waar je met een prachtig uitzicht over de omgeving van een hapje en een drankje kunt genieten.

3. Lara Beach in Akamas

  • Prachtige natuur in combinatie met een heerlijk strand

Lara Beach is gelegen in een mooi gevormde baai. Het strand ligt ietwat verstopt en is omringd door een onaangetaste, rijke natuur. Een echt paradijsje om een dagje te zonnen, als je het ons vraagt. Het kristalheldere, blauwe water en de kliffen zetten de puntjes op de i. Een echte ontsnapping tijdens je vakantie op Cyprus. Daarnaast heeft dit strand nog iets heel bijzonders, het is namelijk een locatie waar schildpadden aan land komen om eieren te leggen. Heel bijzonder en uniek om een keer te zien!

4. Nissi Beach in Ayia Napa

  • De prachtige zee bij Ayia Napa

Ayia Napa staat bekend als het uitgaansgebied van Cyprus, maar gelukkig kun je hier ook prima terecht voor een dagje aan zee. Nissi Beach staat bekend om het kleine ‘eiland’ dat voor de kust ligt, wat via een smalle strook strand kan worden bereikt. Een fotogenieke plek, als je het ons vraagt. Hier is het altijd gezellig en in de avond ben je meteen op de juiste locatie voor je favoriete cocktail.

5. Pissouri Bay in Pissouri

  • Strand Pissouri met palmbonen, zee, heuvels, strandbedjes met parasol, Cyprus

In het gebied van Pissouri staat agrotoerisme centraal. Aan de groene omgeving zie je dat direct! ‘Another day in paradise’, wordt ook wel gezegd. Onderweg naar het strand kom je langs gezellige tavernes en koffietentjes, om je vervolgens te settelen op het zandstrand. In Pissouri Bay heb je naast het prachtige strand ook de beschikking tot faciliteiten als een toilet en kleedruimtes. Hier ligt ook één van onze favoriete resorts: Columbia Beach Resort! Vanuit dit vijfsterrenhotel beleef je Pissouri Bay pas echt.