Blog: Top 5 doen in Israël

Eén van de meest veelzijdige bestemmingen uit ons aanbod is toch wel Israël. De diversiteit van dit land is enorm. De contrasten tussen de steden Tel Aviv en Jeruzalem zijn slechts het begin. Ook buiten het stadsleven om kun je er allerlei activiteiten ondernemen en is er ontzettend veel te zien. Je kunt er actief op uit, musea bezoeken, heerlijk dobberen op het water, de woestijn in of toch juist de indrukwekkende steden bezoeken. Omdat er zo veel te zien en te doen is, schreven we deze blog met 5 tips die je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie Israël!

1. Drijven in de Dode Zee

  • Een man drijft in de Dode Zee bij Israël
  • Landschap en zoutaanslag Dode Zee, Jordanië

De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië en Israël. Dit water staat bekend om zijn hoge zoutgehalte, waardoor je drijft als een veertje. Een luchtbed heb je hier dus niet nodig. Het water is zó zout, dat er geen levende organismen in te vinden zijn. Vandaar ook de naam ‘Dode Zee’. In het begin voelt het zoute water wat onwennig. Op het moment dat je het water in loopt en je je laat 'vallen', drijf je meteen. Een hele bijzondere ervaring! Daarnaast hebben de vele mineralen in het water ook nog eens een positief effect op je huid. Bij een reis naar Israël mag een bezoek aan de Dode Zee niet ontbreken.

2. Fietsen door Tel Aviv

  • Hoge en brede trap in Jaffa, Tel Aviv, Israël
  • Olijvenverkoop in Tel Aviv, Israël
  • De bruisende stad Tel Aviv in Israël

Tel Aviv is bruisend en modern! Het is ideaal om deze stad per fiets te ontdekken. Tel Aviv is vlak en kleinschalig en onderweg kom je leuke plekjes tegen voor een pauze. Maak bijvoorbeeld een stop bij Carmel Market om een vers sapje te halen, cruise over de boulevard bij het strand en ontdek zo alle hoogtepunten. Je kunt zelfstandig een fietstocht doen, maar ook een gids is een goede optie als je alle achterliggende verhalen van de stad te weten wil komen.

3. Indrukwekkend Yad Vashem bezoeken

Yad Vashem is één van de meest indrukwekkende musea van het Midden-Oosten. In dit museum staat de holocaust op de Joden vanaf 1933 centraal. Niet alleen in Europa, ook in het Midden-Oosten heeft dit veel invloed gehad. Bij Yad Vashem vind je een tentoonstelling, informatiecentrum, video’s en vele archieven. Dit is iets wat niet in woorden te omschrijven valt, maar wat je moet bezoeken. Het museum is gesloten op zaterdag en sluit eerder op vrijdag, maar verder geopend vanaf 09.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

4. Varen over het Meer van Tiberias

  • Prachtig uitzicht op het Meer van Galilea, Tiberias, Berg der Zaligheid, De Bergrede, Israël

Het Meer van Tiberias, ook wel het Meer van Galilea genoemd, is een belangrijke en historische plek in Israël. Een groot deel van het leven van Jezus speelde zich hier namelijk af. Je vindt langs het meer allerlei plaatsen die belangrijk zijn in de geschiedenis van Jezus, zoals mooie kerken en Joodse graven. Naast historie is het meer ook de ideale plek om te ontspannen. De (aangelegde) stranden bieden vaak goede faciliteiten om lekker te zonnen en er zijn op diverse plekken watersportmogelijkheden.

5. Relaxen in Eilat

  • Eilat, blauw water, schepen, kade
  • Uitzicht op Eilat met zee op de voorgrond en bergen op de achtergrond, Israël

Naast de vele activiteiten die je in Israël kunt ondernemen en de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, is Israël ook de ideale bestemming om te relaxen. Het meest zuidelijke puntje van Israël, Eilat, ligt namelijk aan de Rode Zee. Een heerlijke zonbestemming waar de temperatuur ook in de winter lekker warm is. Eilat beschikt over vele restaurants, (belastingvrije) winkels en een bruisend nachtleven. Bovendien is het een mooi uitgangspunt voor uitstapjes. De mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen is één van de grote trekpleisters van een vakantie naar Eilat. Bij Dolphin Reef kun je duiken en snorkelen met dolfijnen, of een workshop volgen zoals therapie met dolfijnen. Niet alleen leuk dus, ook erg leerzaam! Maar, bovenal kun je in Eilat lekker van de zon genieten en relaxen.

Bekijk ons aanbod in Israël

Benieuwd geworden naar deze bijzondere bestemming? Klik hier om ons hele aanbod in Israël te bekijken. Neem daarnaast gerust contact met ons op voor een advies op maat.