Bijzondere vakanties naar Jordanië

"Een vakantie in Jordanië is een echte aanrader! Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Jordanië en ontdekken de schatten van dit fascinerende land met haar allerhartelijkste bevolking. Wij hebben een aantal prachtige reizen samengesteld met het roodroze wereldwonder Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee waar je zonder moeite blijft drijven en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien."

Waar je ook komt tijdens je vakantie in Jordanië, je zult onder de indruk raken van de rijke cultuur, de afwisselende natuur en de gastvrije bevolking van Jordanië. Ahlan wa sahlan, welkom!

Lees meer over Bijzondere vakanties naar Jordanië

Je vakanties

Vakantie Jordanië

Springen op zandduin, Wadi Rum, Jordanië
 • Pilaren langs oude straat in Jerash, Jordanië
 • Uitzicht vanaf de Siq op de entree van de stad Petra, Al Khazneh, de schatkamer, Petra, Jordanië
 • Twee mannen bereiden Zharb voor, een ondergrondse barbecue, Wadi Rum, Jordanië

Reisspecialist Leonie: Jordanië is een echte aanrader! Jordanië is een land waarvan het stempel eigenlijk in geen enkel paspoort mag ontbreken. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Jordanië en ontdekken de schatten van dit fascinerende land met haar allerhartelijkste bevolking. Wij hebben een aantal prachtige reizen samengesteld met natuurlijk het roodroze wereldwonder Petra, maar ook de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de schitterende Romeinse stad Jerash, de Dode Zee waar je zonder moeite blijft drijven, de mooie natuur bij Dana en de prachtige koralen bij Aqaba; er is zoveel te zien tijdens een vakantie Jordanië.

Het wereldwonder Petra

Natuurlijk ga je naar Jordanië voor het nieuwe wereldwonder Petra. Bijna iedereen kent wel de foto’s van een stukje van een uit de rotsen gehouwen gebouw, verstopt achter 2 rotswanden. Een schitterend plaatje! Maar wat niet iedereen weet is dat Petra een gigantische stad was, waar je je zonder moeite een dag kunt verwonderen over de uit de rotsen gehakte tempels, graven, een amfitheater en dat alles is ook nog eens omringd door een schitterende natuur. Maar Petra is niet het enige dat de moeite waard is om naar Jordanië te reizen.

10 Redenen voor een vakantie naar Jordanië

 • Het wereldwonder Petra

 • Drijven in de Dode Zee

 • De Romeinse stad Jerash

 • De rode woestijn Wadi Rum

 • De badplaats Aqaba aan de Rode Zee

 • De mooie mozaïeken bij Madaba

 • De Jordaanvallei met het antieke Grieks-Romeinse Umm Qeis (Gadera) en Pella

 • De prachtige natuur, welke perfect geschikt is voor wandeltochten en trekkings

 • Goede wegen welke zeer geschikt zijn om zelf te rijden

 • Zeer diverse bestemming: prachtige cultuur en indrukwekkende natuur


Heerlijke Jordaanse keuken

Niet genoemd hierboven, maar zeker een aanrader is de overheerlijke Jordaanse keuken. Een van de leuke (en lekkere) dingen van reizen als je het ons vraagt. De typisch 'eigen' keuken vind je vooral in de lokale restaurants. Voor de lunch of een hapje tussendoor kun je denken aan falafel (gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten, geserveerd in een pitabroodje), humus (kikkererwten en sesam) en de ook bij ons bekende shoarma, gemaakt van kip of lamsvlees. Voor een wat uitgebreidere maaltijd vind je op het menu bijvoorbeeld gegrilde kip of kebab (gegrilde balletjes lamsvlees met mint). Ook lekker is de mezze, een soort Arabische tapas. Je tafel wordt vol gezet met de lekkerste hapjes, salades, brood en dips.

De specialiteit van de bedoeïenen is de mansaf: lam geserveerd met rijst, yoghurt, pijnboompitten en heerlijke kruiden. Een andere specialiteit die je veel in de woestijn tegenkomt is Zarb, een ondergrondse barbecue waarin het vlees en de groenten worden gegaard, erg lekker!

Unieke overnachtingsadresjes

In Jordanië kun je een aantal bijzondere overnachtingsadresjes vinden. Een overnachting in de mooie Wadi Rum woestijn is een unieke ervaring. En wil je je overnachting hier helemaal speciaal maken? Kies dan voor een nachtje in een luxe koepeltent. Deze koepeltenten hebben vaak een doorschijnend dak, waardoor je ook vanuit je bed de prachtige sterrenhemel en schitterende omgeving kunt bewonderen. Je vindt deze luxe bubbeltenten ook vlakbij Little Petra. Een unieke uitvalsbasis voor je bezoek aan het nieuwe wereldwonder Petra. Of kies voor een sfeervol boutique hotel in de hoofdstad Amman of een luxe strandresort aan de Rode Zee bij Aqaba of de Dode Zee.


Feitjes & Weetjes Jordanië


Welke reisdocumenten heb ik nodig als ik naar Jordanië ga?

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit Jordanië nog tenminste zes maanden geldig is. Voor Jordanië heb je daarnaast een geldig visum nodig. Je kunt er voor kiezen dat wij het visum voor je regelen. Het visum is dan gratis, je betaalt hiervoor slechts eenmalig de visumassistentie. Een andere optie is het aanschaffen van een Jordan Pass. Deze kun je online via www.jordanpass.jo aanschaffen. Het visum is dan gratis (bij verblijf van minimaal 3 nachten) en je hebt toegang tot ca. 40 attracties. Wanneer je direct doorreist naar Aqaba om daar je vakantie door te brengen is het visum gratis (mits gemeld bij aankomst in Amman). Een laatste optie is dat je het visum bij aankomst op de luchthaven van Amman aanschaft. Op de luchthaven van Amman wordt het visum afgegeven tegen betaling van JD 40, ongeveer €45 per persoon.

Welke taal wordt er in Jordanië gesproken?

De officiële taal in Jordanië is het Arabisch, maar in veel plaatsen kun je ook met Engels goed terecht.

Wat is het tijdsverschil met Jordanië?

Jordanië kent, net als Nederland, een zomertijd. Begin en eind van deze periode zijn veelal afwijkend van onze zomertijd, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het in Jordanië één uur later is dan bij ons. Houdt er ook rekening mee dat het in deze regio vroeger donker wordt dan in Nederland en dat de schemering slechts een minuut of dertig duurt.

Welk betaalmiddel heeft men in Jordanië?

Men betaalt in Jordanië met de Jordaanse dinar (JD). In het hele land (behalve in Dana en Wadi Rum) vind je pinautomaten waar je contant geld kunt pinnen. De grotere hotels accepteren daarnaast de meest voorkomende creditcards. Wij adviseren je echter om niet alleen met je kaart op reis te gaan maar ook altijd contact geld bij je te hebben, voor het geval men je creditcard toch niet accepteert.

Jordanië bezoeken tijdens de Ramadan

De datum waarop de Ramadan, vastenmaand, begint en eindigt heeft te maken met de stand van de maan en de exacte dag is pas vlak voor het begin bekend. Elk jaar verschuift de Ramadan periode zo'n dag of 10 naar voren; er is dus geen vaste, jaarlijks terugkerende datum voor. Je dient er rekening mee te houden dat winkels en bepaalde toeristische attracties korter geopend zijn en je reisprogramma dus wellicht anders of beperkter uitgevoerd kan worden. Verder dien je te bedenken dat alcohol tijdens deze periode maar zeer beperkt (en veelal alleen op de hotelkamer) verkrijgbaar is; dat het restaurantaanbod en de service (vooral overdag) wat minder kan zijn dan gewoonlijk en dat badkleding niet altijd is toegestaan in voor ieder toegankelijke locaties. Ook is er deze periode vaak geen (live) muziek en andere vormen van entertainment. Roken, eten en drinken in het openbaar zijn
taboe in deze periode. Daar staat tegenover dat de avonden vaak gezelliger zijn. Het is hét moment voor de bevolking om de straat op te gaan.