Fly-drive Jordanië

Schitterende steden, indrukwekkende landschappen en het wereldwonder Petra. Waar je ook komt tijdens je vakantie in Jordanië, je zult onder de indruk raken van de rijke cultuur, de afwisselende natuur en de gastvrije bevolking. Al deze hoogtepunten combineren? Boek dan een fly-drive, een geweldige manier om 'het echte' Jordanië te ontdekken. Bij de fly-drives van &Olives travel zijn de huurauto, accommodaties en vluchten altijd inbegrepen. Bekijk hieronder ons aanbod of neem contact met ons op voor een advies op maat.

Lees meer over Fly-drive Jordanië

Je vakanties

5 Redenen voor een fly-drive Jordanië

Schatkamer Petra, Jordanië

Reis met je eigen huurauto door het schitterende landschap en maak stops waar jij wilt. Dé perfecte manier om Jordanië te ontdekken! Hieronder geven we je 5 redenen voor een fly-drive door Jordanië.

1.      Korte reisafstanden

Jordanië ligt op slechts 5 uur vliegen en zodra je het vliegtuig uitstapt, bevind je je in een compleet andere wereld met schitterende cultuurschatten, rode zandduinen en geurige kruiden en specerijen. Daarnaast is er slechts 1 uur tijdsverschil (dus geen last van een jetlag). In zo’n 5 uur (weliswaar via de snelweg) kun je heel Jordanië van noord tot zuid doorkruizen.
De reisafstanden in Jordanië zijn daardoor elke dag relatief kort. Tijdens een week Jordanië kun je de vele bezienswaardigheden van dit prachtige land aandoen. Wel raden wij je aan om er minstens een week voor uit te trekken, zodat je ook alle tijd hebt om al dat moois te bewonderen. Een tot 2 weken is perfect om Jordanië en haar vele bezienswaardigheden op een relaxte manier te ontdekken!

2.      Makkelijk te bereizen

Zelf reizen in Jordanië is heel gemakkelijk. Enkel in en rondom de hoofdstad Amman kan het wat drukker en chaotisch zijn om zelf te rijden. De toeter wordt er bijvoorbeeld wat vaker getest dan bij ons. Niet iets om je druk om te maken, maar wel even wennen. Onze tip: blijf rustig en voor je het weet ben je de drukte alweer uit. De wegen zijn goed, de bewegwijzering is ook in het Engels en men rijdt redelijk netjes. Buiten de stad is het een stuk rustiger op de weg. Op de grotere wegen zijn veel snelheid- en politiecontroles, wat voor een veilig gevoel zorgt.

En mocht het toch een keer gebeuren dat je onverhoopt de weg kwijtraakt dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen.

3.      Mooie routes

Sowieso kom je tijdens je reis door Jordanië de mooiste landschappen tegen. Van noord naar zuid zijn er drie grote snelwegen: de Kings Highway (highway 35), Highway 15 en Highway 65.

Highway 15 is een lange, rechte snelweg en daardoor de snelste weg naar het zuiden, maar niet de meest bijzondere. Wij raden je aan om de Kings Highway te pakken. Deze route gaat door mooie bergketens en kleinere steden en dorpen. Houdt er rekening mee dat dit de zeker niet de snelste route is, maar wel een hele mooie route. Onderweg zul je vaak genoeg je auto even langs de kant van de weg willen zetten.

Een andere optie is nog Highway 65. Deze loopt langs de Dode Zee en wat ons betreft een mooie route om te nemen als je weer vanuit het zuiden via de Dode Zee terug richting Amman komt.

4.      Geweldige bezienswaardigheden

Natuurlijk ga je naar Jordanië voor het nieuwe wereldwonder Petra. Deze ruim 2.000 jaar oude uit de rotsen gehakte stad is ook zeker de moeite waard en mag niet ontbreken tijdens je reis door Jordanië. Maar Jordanië heeft nog veel meer geweldige bezienswaardigheden. Wat dacht je van de oude Romeinse stad Jerash, de rode Wadi Rum woestijn, de extreemzoute Dode Zee, de kleurrijke onderwaterwereld bij Aqaba en de mooie hikes in het Dana natuurreservaat. Zowel de cultuur- als natuurliefhebbers zullen zich in Jordanië niet vervelen.

5.      Heerlijke Jordaanse keuken en supervriendelijke bevolking

Behalve schitterende natuur en prachtige bezienswaardigheden kun je ook je innerlijke ik goed verwennen in Jordanië. De lekkerste hapjes, salades, brood en dips verschijnen op tafel. Wat dacht je van overheerlijke humus, falafel of kebab? Slechts een greep uit het vele lekkers.

Een ander pluspunt is de super vriendelijke bevolking van Jordanië. Overal waar je komt wordt je van harte welkom geheten in ‘hun’ land. De mensen maken graag een praatje met je en kijk niet raar op als ze je spontaan uitnodigen voor een kopje thee. Die spontane ontmoetingen onderweg maken je reis nog leuker!Wij hebben een aantal routes voor je uitgewerkt, maar mocht je het nou net even anders willen? Dat is geen enkel probleem. Alle reizen kunnen zonder probleem bij ons worden aangepast, waardoor je jouw droomreis kunt samenstellen!

Of vind je zelf rijden toch nog wat spannend, een privéchauffeur behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Klinkt heel luxe, en dat is het misschien ook wel een beetje, maar een rondreis met privéchauffeur is zeer betaalbaar in Jordanië.