Vanaf plateau kijkend over landschap van Dana, Jordanië

Regio Petra

Als je naar Jordanië gaat mag je het nieuwe wereldwonder Petra natuurlijk niet missen! Deze roze-rode stad is al duizenden jaren oud en gebouwd door de Nabateeërs. Zij hakten vele huizen, tempels en graftombes uit de roodroze rotspartijen en wisten de plek eeuwenlang verborgen te houden voor de rest van de wereld. In 1812 werd de stad herontdekt en dat is maar goed ook want een bezoek staat garant voor een zeer indrukwekkende dag! Of misschien wel twee!

Lees meer over Regio Petra

Je accommodaties

Regio Petra

Zonsondergang vlakbij Little Petra, Jordanië

Enkele kilometers ten noorden van het klassieke Petra bevindt zich haar kleine zusje ‘Little Petra’. Ook hier vind je prachtige uit de rotsen gehouwen graftombes, mooie façades en indrukwekkende fresco’s op het plafond. We beklimmen de uit de rotsen gehouwen trap omhoog, waar we genieten van een fantastisch uitzicht over de omgeving. Een mooi voorproefje op Petra!

Een klein uurtje ten noorden van Petra ligt Dana, een piepklein authentiek dorpje tussen Kerak en Petra. Hier waan je je echt terug in de tijd. Vanuit hier kun je prima op ontdekking in het Dana natuurreservaat. Groene heuvels, grillige rotsformaties, steile kliffen en diepe valleien wisselen elkaar af. Een perfecte plek voor een trekking. Heerlijk om in alle rust te genieten van deze prachtige omgeving.