Hiking op Sao Miguel

 1. Portugal
 2. Azoren
 3. São Miguel Island
 • Sao Miguel-Sete Cidades
 • Hiking op de Azoren
 • Sao Miguel
 • Sao Miguel
 • Sao Miguel
 • 15 foto's
 • Fly-drive
 • Actief
 • 6 verschillende wandelroutes
 • kaart + routebeschrijvingen
 • o.b.v. 3* of 4*
 • inclusief huurauto
 • op eigen gelegenheid

De Azoren staan zonder twijfel op de bucketlist van elke wandelaar. De onvergelijkbare natuur en de prachtig uitgezette wandelroutes maken het dan ook meer dan de moeite waard om er een week (of langer natuurlijk) op uit te trekken. In deze reis van een week verblijf je in een comfortabel hotel op het hoofdeiland Sao Miguel en trek je er met je huurauto elke dag op uit op weg naar een volgende wan

Over Hiking op Sao Miguel

Algemeen

De Azoren staan zonder twijfel op de bucketlist van elke wandelaar. De onvergelijkbare natuur en de prachtig uitgezette wandelroutes maken het dan ook meer dan de moeite waard om er een week (of langer natuurlijk) op uit te trekken. In deze reis van een week verblijf je in een comfortabel hotel op het hoofdeiland Sao Miguel en trek je er met je huurauto elke dag op uit op weg naar een volgende wandeling. Zo zie je alle hoogtepunten van het eiland te voet van dichtbij, terwijl je er tegelijk ook een rondrit over het eiland bij krijgt. Je wandelt individueel, je ontvangt van ons een kaart en de beschrijving van de 6 verschillende wandelingen. Je bepaalt zelf op welke dag je welke wandeling maakt, het is tenslotte jouw vakantie. En daarnaast blijft er genoeg tijd over om behalve wandelen nog heel veel andere leuke dingen te doen.

De 6 wandelingen, variërend van gemakkelijk tot gemiddeld:
Salto do Prego, 5 km, ca. 2 uur
Pico da Cruz, 6 km., ca. 2 uur
Gorreana, 6 km., ca. 2 uur
Lagoa das Furnas, 9 km., ca. 2,5 uur (inclusief traditionele 'Cozido' lunch en entree tot het botanisch park in Furnas)
Sete Cidades, 11 km, ca. 3,5 uur
Lagoa do Fogo, 12 km., ca. 5 uur

Met een oppervlakte van ca. 750 km2 (bijna 2x zo groot als Texel) is Sao Miguel het grootste eiland van de Azoren. Hier vind je dan ook de hoofdstad Ponta Delgada met de internationale luchthaven en een leuk oud centrum in koloniale stijl.
Sao Miguel is op zichzelf al voldoende reden voor een vakantie naar de Azoren. Warmwaterbronnen, glinsterende kratermeren, ruwe kustlijnen met lavarotsen en witte en zwarte zandstranden; het eiland is beroemd om zijn unieke landschap en weelderige natuur. Evenals de andere eilanden is ook Sao Miguel van oorsprong vulkanisch en ook vandaag nog kun je hier vulkanische activiteiten van dichtbij bekijken.
Sao Miguel ligt in het qua klimaat bevoorrechte oostelijke deel van de archipel, een klimaat waar tropische vruchten, zoals de ananas, prima gedijen. Ook heel bijzonder zijn de laatste 2 theeplantages van Europa, die je hier nog aantreft, in Gorreana en Porto Formosa. Hier koop je de handgesorteerde zwarte en groene thee rechtstreeks van de kweker. Een smakelijk souvenir voor thuis.
Een bezoek aan de reuzenkrater Sete Cidades met 2 kratermeren, prachtig te bekijken vanaf het uitzichtpunt Vista do Rei, mag niet op het menu ontbreken. Ook de gloeiend hete geisers en warmwaterbronnen bij het stadje Furnas zijn een ‘must’. En als je daar toch bent: maak een wandeling door het exotische botanische park van Terra Nostra.
De mooiste stranden vind je bij Mosteiros aan de westkust en bij Ribeira Grande aan de noordkant van het eiland. Maar je kunt ook prachtig zwemmen in de door de lava gevormde natuurlijke zwembaden in zee.
Voor duikliefhebbers is de beste plek bij Caloura/Agua de Pau. Wandelliefhebbers vinden over het hele eiland verspreid prachtige gemarkeerde wandelroutes.

Ponta Delgada
De hoofdstad ven de Azoren en tevens de plek van de internationale luchthaven. Gelegen op het grootste eiland Sao Miguel. Stad met zo’n 70.000 inwoners. Met een huurauto verken je vanaf hier op je gemak het hele eiland.
Er hangt een gemoedelijke sfeer, die past bij de Azoren. Ondanks dat Ponta Delgada de grootste stad van de Azoren is, kun je het niet vergelijken met grote steden op het vasteland van Portugal. Op je gemak verken je de stad in een dag.
Het oude centrum is erg schilderachtig en herinnert hier en daar aan de koloniale tijden. Er zijn een aantal bezienswaardige kerken, maar je geniet toch vooral van de relaxte sfeer. Omdat er in Ponta Delgada elk jaar een street-art festival plaats vindt, kom je her en der ook de fraaiste muurschilderingen tegen. Er is een kilometerslange boulevard langs de kust met restaurants, barretjes en kleine winkeltjes. Natuurlijk is het ook leuk om even langs de bedrijvige haven te wandelen.

Hoogtepunten

6 verschillende wandelingen
ontdek Sao Miguel met je huurauto
traditionele 'cozido' lunch

Vlucht- en ferry info

Je vliegt heen en terug naar Ponta Delgada (rechtstreeks of met een overstap).

Huurauto

Bij de reis o.b.v. een 3* hotel is een huurauto uit de categorie A, B of C inbegrepen. Je kunt niet van tevoren een specifieke categorie opgeven.
Bij de reis o.b.v. een 4* hotel is een huurauto categorie D inbegrepen.
Ophalen bij aankomst op de luchthaven.
Inleveren bij vertrek op de luchthaven.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
reis o.b.v. 3*: Hotel Canadiano Urban Nature - Ponta Delgada
reis o.b.v. 4*: Hotel Terra Nostra Garden - Furnas

Indien de genoemde accommodatie niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.


Goed om te weten

• Indien de in het programma genoemde accommodatie niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.
• Het is mogelijk de reis te verlengen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden. Door de weersomstandigheden kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling op de genoemde dag niet kan worden gelopen of gedurende de week zelfs helemaal niet kan worden gelopen. Wij kunnen hiervoor helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Inbegrepen

Inclusief

- Retourvlucht Ponta Delgada
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Huurauto van AutAtlantis: cat. A, B of C (Citroën C1, Smart ForFour, Renault Clio of vergelijkbaar) bij de 3* reis; cat. D (Renault Captur of vergelijkbaar) bij de 4* reis; van aankomst tot vertrek (2e bestuurder gratis; alle verzekeringen inbegrepen, eigen risico € 100); ophalen/inleveren op de luchthaven
- 6 wandelroutes: kaart en routebeschrijving per route
- Verblijf in de genoemde accommodatie (of vergelijkbaar) volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- 1x lunch: traditionele 'Cozido' en entree botanisch park Furnas
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ter plaatse dient een bedrag van € 1 per persoon per nacht te worden betaald voor toeristenbelasting (max. 4 nachten per accommodatie en geldig voor gasten vanaf 14 jaar)

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Anderen bekeken ook