Great Azorean Circuit met transfers en excursies

 1. Portugal
 2. Azoren
 3. São Miguel Island
 • Pico
 • Sao Miguel
 • Faial
 • Sao Jorge
 • Sao Miguel
 • 23 foto's
 • Eilandhoppen
 • Rondreis
 • 5 eilanden in 12 dagen
 • uitgebreide excursies op elk eiland
 • alle transfers en vervoer inbegrepen
 • leuke extra's

Een uitgebreide kennismaking met de vele fraaie gezichten van de Azoren. In anderhalve week tijd bezoek je in internationaal gezelschap maar liefst 5 van de 9 eilanden van de archipel. Je begint op Sao Miguel en maakt vervolgens de 'oversteek' per binnenlandse vlucht naar Sao Jorge. Daarna volgt het eiland Faial, vanwaar je met de veerboot voor een dagje oversteekt naar Pico met de reusachtige vul

12 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
 2. Dag 2: Furnas, Furnas Park, theeplantages
 3. Volledig 12 daags programma

Over Great Azorean Circuit met transfers en excursies

Algemeen

Een uitgebreide kennismaking met de vele fraaie gezichten van de Azoren. In anderhalve week tijd bezoek je in internationaal gezelschap maar liefst 5 van de 9 eilanden van de archipel. Je begint op Sao Miguel en maakt vervolgens de 'oversteek' per binnenlandse vlucht naar Sao Jorge. Daarna volgt het eiland Faial, vanwaar je met de veerboot voor een dagje oversteekt naar Pico met de reusachtige vulkaan. Tenslotte is het eiland Terceira aan de beurt, waarna je weer terugreist naar Sao Miguel voor de laatste paar dagen van je reis. Een heel afwisselende reis waarbij je onder leiding van een Engelstalige gids een aantal interessante excursies maakt en zo uitgebreid kennis maakt met de prachtige archipel en haar bewoners.

Hoogtepunten

Sao Miguel
Furnas en Furnas Park
Sete Cidades
ananasplantages
Sao Jorge
Terceira
Faial
Vulcao dos Capelinhos en Caldeira
Pico
walvismuseum

Vlucht- en ferry info

Je vliegt heen en terug naar Ponta Delgada (rechtstreeks of met een overstap).
Op de Azoren vlieg je van Ponta Delgada naar Sao Jorge, van Horta (Faial) naar Terceira en van Terceira naar Ponta Delgada. Het kan voorkomen dat een rechtstreekse vlucht niet meer mogelijk is op de gewenste dag en tijd. Dan dien je met een overstap via een ander eiland te vliegen. Dat kan mogelijk een toeslag met zich meebrengen.
Je vaart met de ferry van Velas (Sao Jorge) naar Horta (Faial) en van Horta (Faial) naar Pico en retour.

Excursies

De in het dagprogramma genoemde excursies staan onder leiding van een Engelstalige gids.
De excursies zijn in wisselend internationaal gezelschap.
Het vervoer tijdens de excursies vind plaats per minibus, taxibus of taxi, afhankelijk van de grootte van het gezelschap.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Sao Miguel - São Miguel Park Hotel 4* - Ponta Delgada
Sao Jorge - Cantinho das Buganvilias 4* - Velas
Faial - Hotel Do Canal 4* - Horta
Terceira - Hotel Terceira Mar 4* - Angra do Heroismo

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.

Goed om te weten

• Indien één van de in het programma genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.
• Je maakt de excursies samen met gasten die op dezelfde dag voor deze excursie hebben geboekt. Het reisgezelschap kan dus per dag verschillen.
• Het is mogelijk de reis te verlengen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• De kosten voor het wijzigen van eenmaal geboekte ferry bedragen 100%.
• Bij boeking dien je van alle deelnemers het paspoortnummer door te geven
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden. Door wijzigingen in vlucht- en/of vaarschema's of door de weersomstandigheden zijn wij soms genoodzaakt het programma aan te passen, soms zelfs ter plaatse. Uiteraard zijn wij en onze locale agent je hierbij behulpzaam.

Inbegrepen

Inclusief

- Retourvlucht Ponta Delgada
- Binnenlandse vluchten Ponta Delgada-Sao Jorge, Horta (Faial)-Terceira en Terceira-Ponta Delgada
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle in het programma genoemde transfers
- Bootovertocht Velas (Sao Jorge)-Horta (Faial)
- Retour bootovertocht Faial-Pico
- Alle excursies zoals genoemd in het programma in (wisselend) internationaal gezelschap o.l.v. een Engelstalige gids
- Alle extra maaltijden en drankjes zoals genoemd in het programma
- Verblijf in de genoemde accommodaties (of vergelijkbaar) volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

- Niet genoemde maaltijden
- Eventuele toeslag voor een duurder binnenlands vliegtraject
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ter plaatse dient een bedrag van € 1 per persoon per nacht te worden betaald voor toeristenbelasting (max. 4 nachten per accommodatie en geldig voor gasten vanaf 14 jaar)

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
  Je vliegt vandaag naar Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Na aankomst brengt de transfer je naar je 1e overnachtingsadres.
 2. Dag 2: Furnas, Furnas Park, theeplantages
  Vandaag maak je een interessante excursie naar het dal van Furnas. Hier, midden op het eiland Sao Miguel, bezoek je het prachtige botanische park Terra Nostra en uiteraard de beroemde warmwaterbronnen. Tijden de inbegrepen lunch geniet je van een traditionele 'Cozido', een in de grond gegaard gerecht. Bijzonder en smakelijk. In de middag ga je naar Ribeira Grande en Gorreana met de enige theeplantage van Europa.
 3. Dag 3: Vlucht Ponta Delgada-Sao Jorge
  Vandaag maak je eerste binnenlandse vlucht. Vanaf de luchthaven van Ponta Delgada vlieg je naar het eiland Sao Jorge. Bij aankomst transfer naar het hotel.
 4. Dag 4: Sao Jorge
  Je maakt vandaag een rondrit van een halve dag over dit prachtige en bijzondere eiland. Een adembenemend kleurenspel tussen het zwart van de lava, het blauw van de oceaan en het groen van de weides vormt het decor van Sao Jorge. Overal grazen koeien, van wie de melk wordt omgetoverd tot de befaamde Queijo de Sao Jorge, een kaas met een uitgesproken, licht pikante smaak.
  Sao Jorge ziet er uit als een langgerekte smalle bergrug die tot meer dan 1000 meter hoogte uit de Atlantische Oceaan oprijst. Spectaculaire panorama grotten en kustpaden voeren naar beneden naar kleine ‘fajas’, vruchtbare lavatongen, en natuurlijke zwembaden in de zee. Unieke trails voor de wandelliefhebber en een lust voor het oog van elke fotograaf.
  Waar je ook kijkt, het lijkt overal wel een ansichtkaart. Sao Jorge is wellicht het meest fotogenieke eiland van alle 9 eilanden. Al is dat natuurlijk ook een kwestie van smaak.
 5. Dag 5: ferry Velas (Sao Jorge)-Horta (Faial), Faial
  Transfer naar de haven van Velas en overtocht met de ferry naar je volgende bestemming van deze reis, het eiland Faial. Daar brengt de transfer je naar je overnachtingsadres voor de komende 3 nachten.

 6. Dag 6: Pico
  Vanochtend vaar je over naar het vlakbij gelegen eiland Pico voor een prachtige dag op dit vulkaaneiland. Je kunt vanuit je hotel naar de haven van Horta lopen (mocht je verder van de haven af moeten overnachten, dan is een transfer heen en terug inbegrepen). Bij aankomst in de haven van Pico staat de minibus klaar voor een prachtige rondrit over het eiland. Rijdend langs de noordkust stop je bij de indrukwekkende rotsformaties van Arcos do Cachorro. Verder door het gebied Misterios, bezaaid met uitgestrekte lagen lava van vroegere vulkaanuitbarstingen. Dan door het prachtig begroeide binnenland naar de zuidkust voor de lunch en daarna een bezoek aan het walvismuseum in Lajes (indien gesloten, 's morgens een bezoek aan het Museu do Baleeiro in Sao Roque). Op de weg terug naar de haven van Madalena breng je nog een bezoek aan o.a. een kaasfabriek en een wijnkelder. Maar het (letterlijke) hoogtepunt van vandaag is toch wel het doorlopende uitzicht op de vulkaan Pico. De lunch is vandaag, inclusief een drankje, inbegrepen. Aan het eind van de dag vaar je terug naar Faial voor de overnachting.
 7. Dag 7: Faial
  Vandaag maak je een halve dag excursie die begint met een rondrit door Horta, met de befaamde jachthaven waar zeilers van over de hele wereld aanmeren tijdens hun transatlantische oversteek. Vanaf uitzichtpunt Espalamaca Belvedere heb je een fantastisch zicht over de stad, de jachthaven en omgeving. Via Largo Jaime Melo naar naar de machtige kraterrand Caldeira. Je rijdt verder naar het ruige vulkaanlandschap Capelinhos, ontstaan bij de vulkaanuitbarsting van 1958. Bij 'thuiskomst' mag een legendarische gin-tonic in de minstens zo legendarische zeilersbar 'Peter Café Sport' niet ontbreken. We bieden hem je dan ook graag aan.
 8. Dag 8: Vlucht Faial-Terceira
  Transfer naar de luchthaven, want je vliegt vandaag naar het laatste eiland van je ontdekkingsreis, Terceira. Bij aankomst daar transfer naar je hotel.

 9. Dag 9: Terceira
  Je maakt een rondrit van een halve dag over dit prachtige eiland, inclusief uiteraard het schilderachtige Angra do Heroismo. Vanaf het uitzichtpunt Monte Brasil heb je een geweldig zicht op de stad en de baai. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over land en over zee. De historie proef je bij het bezoek aan oude dorpjes en een kerkje uit de 15 eeuw. Tenslotte een bezoek aan een lokale wijnkelder en een kleine proeverij (afhankelijk van het seizoen).


 10. Dag 10: Vlucht Terceira-Sao Miguel
  Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Ponta Delgada. Bij aankomst wacht de transfer die je naar je laatste hotel van deze reis brengt.
 11. Dag 11: Sete Cidades, ananasplantages
  Vandaag nog een halve dag excursie naar de met legendes omgeven, geheimzinnige kratermeren van Sete Cidades, absoluut een van de adembenemendste plekken op de Azoren. Op de terugweg bezoek je een ananasplantage, waar je uiteraard een huisgemaakt likeurtje probeert. Laatste overnachting in Ponta Delgada.
 12. Dag 12: Terugvlucht vanaf Ponta Delgada
  De transfer brengt je voor de laatste keer naar de luchthaven en na ruim anderhalve week vol prachtige indrukken vlieg je weer terug naar huis.

Anderen bekeken ook