Azorean Classic per huurauto

  1. Portugal
  2. Azoren
  3. São Miguel Island
  • Sao Miguel-Lagoa da Fogo
  • Faial
  • Pico
  • Faial-Horta
  • Sao Miguel
  • 14 foto's
  • Fly-drive
  • Eilandhoppen
  • 4 eilanden in 1 week
  • de belangrijkste hoogtepunten
  • op elk eiland een huurauto
  • op eigen gelegenheid

In een week tijd maak je kennis met de verschillende en fascinerende gezichten van de belangrijkste Azoren eilanden. Je verblijft op Sao Miguel, Faial en Terceira en steekt een dagje met de veerboot over naar Pico met de reusachtige vulkaan. Een heel afwisselende reis waarbij je op eigen gelegenheid kennis maakt met de prachtige archipel en haar bewoners.

8 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
  2. Dag 2: Sao Miguel / Ponta Delgada
  3. Volledig 8 daags programma

Over Azorean Classic per huurauto

Algemeen

In een week tijd maak je kennis met de verschillende en fascinerende gezichten van de belangrijkste Azoren eilanden. Je verblijft op Sao Miguel, Faial en Terceira en steekt een dagje met de veerboot over naar Pico met de reusachtige vulkaan. Een heel afwisselende reis waarbij je op eigen gelegenheid kennis maakt met de prachtige archipel en haar bewoners.

Hoogtepunten

Sao Miguel
Terceira
Faial
dagtocht Pico

Vlucht- en ferry info

Je vliegt heen en terug naar Ponta Delgada (rechtstreeks of met een overstap).
Op de Azoren vlieg je van Ponta Delgada naar Horta (Faial), van Horta (Faial) naar Terceira en van Terceira naar Ponta Delgada. Het kan voorkomen dat een rechtstreekse vlucht niet meer mogelijk is op de gewenste dag en tijd. Dan dien je met een overstap via een ander eiland te vliegen. Dat kan mogelijk een toeslag met zich meebrengen.
Je vaart met de ferry van Horta (Faial) naar Pico en retour.

Huurauto

Op elk eiland is een huurauto uit de categorie A, B of C inbegrepen. Je kunt niet van tevoren een specifieke categorie opgeven.
Ophalen bij aankomst op de luchthaven/in de haven.
Inleveren bij vertrek op de luchthaven/in de haven.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Sao Miguel - Hotel Azoris Royal Garden 4* - Ponta Delgada
Faial - Hotel Azoris Faial Garden 4* - Horta
Terceira - Hotel Terceira Mar 4* - Angra do Heroísmo

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.


Goed om te weten

• Indien één van de in het programma genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.
• Het is mogelijk de reis te verlengen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• De kosten voor het wijzigen van eenmaal geboekte ferry bedragen 100%.
• Bij boeking dien je van alle deelnemers het paspoortnummer door te geven
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden. Door wijzigingen in vlucht- en/of vaarschema's of door de weersomstandigheden zijn wij soms genoodzaakt het programma aan te passen, soms zelfs ter plaatse. Uiteraard zijn wij en onze locale agent je hierbij behulpzaam.

Inbegrepen

Inclusief

- Retourvlucht Ponta Delgada
- Binnenlandse vluchten Ponta Delgada-Horta (Faial), Horta (Faial)-Terceira en Terceira-Ponta Delgada
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Huurauto cat. A, B of C (Citroën C1, Smart ForFour, Renault Clio of vergelijkbaar) van AutAtlantis van aankomst tot vertrek op elk eiland (2e bestuurder gratis; alle verzekeringen inbegrepen, eigen risico € 100); ophalen/inleveren op de luchthaven/in de haven
- Retour bootovertocht Faial-Pico
- Verblijf in de genoemde accommodaties (of vergelijkbaar) volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Eventuele toeslag voor een duurder binnenlands vliegtraject
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ter plaatse dient een bedrag van € 1 per persoon per nacht te worden betaald voor toeristenbelasting (max. 4 nachten per accommodatie en geldig voor gasten vanaf 14 jaar)

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
    Je vliegt vandaag naar Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Na aankomst neem je de huurauto in ontvangst en rij je naar je 1e overnachtingsadres.
  2. Dag 2: Sao Miguel / Ponta Delgada
    Met een oppervlakte van ca. 750 km2 (bijna 2x zo groot als Texel) is Sao Miguel het grootste eiland van de Azoren. Hier vind je dan ook de hoofdstad Ponta Delgada met de internationale luchthaven en een leuk oud centrum in koloniale stijl.
    Sao Miguel is op zichzelf al voldoende reden voor een vakantie naar de Azoren. Warmwaterbronnen, glinsterende kratermeren, ruwe kustlijnen met lavarotsen en witte en zwarte zandstranden; het eiland is beroemd om zijn unieke landschap en weelderige natuur. Evenals de andere eilanden is ook Sao Miguel van oorsprong vulkanisch en ook vandaag nog kun je hier vulkanische activiteiten van dichtbij bekijken.
    Sao Miguel ligt in het qua klimaat bevoorrechte oostelijke deel van de archipel, een klimaat waar tropische vruchten, zoals de ananas, prima gedijen. Ook heel bijzonder zijn de laatste 2 theeplantages van Europa, die je hier nog aantreft, in Gorreana en Porto Formosa. Hier koop je de handgesorteerde zwarte en groene thee rechtstreeks van de kweker. Een smakelijk souvenir voor thuis.
    Een bezoek aan de reuzenkrater Sete Cidades met 2 kratermeren, prachtig te bekijken vanaf het uitzichtpunt Vista do Rei, mag niet op het menu ontbreken. Ook de gloeiend hete geisers en warmwaterbronnen bij het stadje Furnas zijn een ‘must’. En als je daar toch bent: maak een wandeling door het exotische botanische park van Terra Nostra.
    De mooiste stranden vind je bij Mosteiros aan de westkust en bij Ribeira Grande aan de noordkant van het eiland. Maar je kunt ook prachtig zwemmen in de door de lava gevormde natuurlijke zwembaden in zee.
    Voor duikliefhebbers is de beste plek bij Caloura/Agua de Pau. Wandelliefhebbers vinden over het hele eiland verspreid prachtige gemarkeerde wandelroutes.

    Ponta Delgada
    De hoofdstad ven de Azoren en tevens de plek van de internationale luchthaven. Gelegen op het grootste eiland Sao Miguel. Stad met zo’n 70.000 inwoners. Met een huurauto verken je vanaf hier op je gemak het hele eiland.
    Er hangt een gemoedelijke sfeer, die past bij de Azoren. Ondanks dat Ponta Delgada de grootste stad van de Azoren is, kun je het niet vergelijken met grote steden op het vasteland van Portugal. Op je gemak verken je de stad in een dag.
    Het oude centrum is erg schilderachtig en herinnert hier en daar aan de koloniale tijden. Er zijn een aantal bezienswaardige kerken, maar je geniet toch vooral van de relaxte sfeer. Omdat er in Ponta Delgada elk jaar een street-art festival plaats vindt, kom je her en der ook de fraaiste muurschilderingen tegen. Er is een kilometerslange boulevard langs de kust met restaurants, barretjes en kleine winkeltjes. Natuurlijk is het ook leuk om even langs de bedrijvige haven te wandelen.
  3. Dag 3: vlucht Ponta Delgada-Horta (Faial), Faial
    Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt naar je volgende bestemming van deze reis, het eiland Faial.
    Door de havenstad Horta is Faial een van de best bezochte eilanden op de Azoren. Er is een leuk oud centrum en het is een vaste ‘pleisterplaats’ voor oceaanzeilers. Verder gaat het er op het eiland, zoals op alle Azoren, bijzonder rustig aan toe. De natuur is en blijft de baas. Het eiland is vooral bekend om de vele hortensia’s die hier prachtig kunnen bloeien. Niet voor niets wordt Faial daarom ook wel het ‘Blauwe eiland’ genoemd.
    De natuur is zeker ook actief te bezoeken: de machtige kraterrand Caldeira, in het midden van het eiland, is een bijzondere wandelroute van zo’n 3 uur. De indrukwekkende krater strekt zich over 2 kilometer uit en is maar liefst 500 meter diep. Ook heel interessant zijn de wandelroutes naar Cabeço Gordo, met 1043 meter het hoogste punt van het eiland. Van hieruit kijk je over het hele eiland uit en zelfs over de eilanden Pico en Sao Jorge. Hoezo vergezicht?
    Tenslotte kun je nog naar Ponta dos Capelinhos rijden, waar je een spannende rondleiding over vulkanisch terrein kunt krijgen.

  4. Dag 4: Pico
    Vanochtend vaar je over naar het vlakbij gelegen eiland Pico voor een prachtige dag op dit vulkaaneiland. Bij aankomst in de haven van Pico staat de huurauto voor vandaag voor je klaar.
    Het geweldige silhouet van Portugal’s hoogste berg (2351 meter) stijgt steeds steiler boven zee uit. Trek een dag uit voor het beklimmen (en afdalen) van het uitdagende wandelpad naar de top. De zwaveldampen bovenop de berg herinneren je er aan dat de momenteel slapende vulkaan Pico nog steeds actief is. De afgelopen 500 jaar heeft hij het eiland diverse keren met lava overgoten. Een unieke plek voor avonturiers dus.
    Behalve de Pico zijn er ook een aantal kleinere vulkanen te vinden, die het eiland bijnamen als ‘Ilha Montanha’ of ’Ilha Negra’ geven. Het lavagesteente zorgt ook voor perfecte land- en wijnbouwgrond. Al eeuwenlang verbouwen de wijnboeren hier de druiven voor een overheerlijke Verdelho.
    Maar Pico is niet alleen de moeite waard boven de grond: de Gruta das Torres is met een lengte van ruim 5 km en een hoogte van 15 meter de grootste lavagrot ter wereld. Fascinerend!
    Aan het eind van de dag lever je de auto weer in bij de haven en vaar je terug naar Faial voor de overnachting.
  5. Dag 5: Vlucht Faial-Terceira
    Je vliegt vandaag naar het laatste eiland van je ontdekkingsreis, Terceira.
    De prachtige natuur en het schilderachtige stadje Angra do Heroismo maken Terceira volgens velen tot een van de leukste Azoren eilanden.
    Het oude centrum van Angro do Heroismo staat op de lijst van het UNESCO werelderfgoed, dus er is genoeg te zien. Van een kathedraal en mooie pleinen tot smalle klinkerstraatjes, heerlijk om een middagje doorheen te slenteren. En natuurlijk daarna een terrasje aan de haven. Aan de voet van de ‘Monte Brasil’ vind je een mooi fort uit de 17e eeuw.
    Uiteraard vind je op Terceira ook een aantal schitterende wandelroutes, zoals door het natuurgebied Furnas do Enxofre. Heel bijzonder zijn de vulkaangrotten van Algar do Carvao, waar je via honderden treden af kunt dalen tot in het binnenste van de vulkaan. Tenslotte is Terceira een van de beste plekken voor het spotten van walvissen en dolfijnen.
  6. Dag 6: Vlucht Terceira-Ponta Delgada
    Vandaag vlieg je weer terug naar het beginpunt van je reis, Ponta Delgada.
  7. Dag 7: Sao Miguel
    Vandaag heb je nog een hele dag de tijd voor een verdere ontdekking van het grootste eiland van de Azoren. Je hebt op dag 2 van je reis vast nog lang niet alles gezien.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Ponta Delgada
    Je levert de auto weer in op de luchthaven en na een week vol prachtige indrukken vlieg je weer terug naar huis.

Anderen bekeken ook