Privé wandelreis Langs de kust van de Algarve

 1. Portugal
 2. Algarve
 3. Faro
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • 20 foto's
 • Rondreis
 • Kleinschalig
 • Actief
 • Privé wandeltocht langs de kust en het groene binnenland
 • Schitterend landschap
 • Mooie stranden
 • Kleine vissersdorpjes
 • Verblijf in 4* hotels
 • Bagage wordt vervoerd

Welkom in de zuidelijkste Portugese provincie Algarve, waar je op een ontspannen manier kennis zult maken met de mediterrane tradities, erfgoed en levensstijl als je langs de prachtige kust van oost naar west wandelt. De Algarve omvat zo'n 250 kilometer aan prachtige zandstranden, van kilometerslange uitgestrekte, omgeven door zandduinen tot kleine beschutte baaitjes, omringd door steile rotsen.

8 -daags programma
 1. Dag 1 vliegreis naar Faro, Tavira
 2. Dag 2 Cacela Velha-Tavira (ca. 15 km)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé wandelreis Langs de kust van de Algarve

Algemeen

Welkom in de zuidelijkste Portugese provincie Algarve, waar je op een ontspannen manier kennis zult maken met de mediterrane tradities, erfgoed en levensstijl als je langs de prachtige kust van oost naar west wandelt. De Algarve omvat zo'n 250 kilometer aan prachtige zandstranden, van kilometerslange uitgestrekte, omgeven door zandduinen tot kleine beschutte baaitjes, omringd door steile rotsen.
De vissers met hun vers gevangen vis en andere zeevruchten bevoorraden elke dag weer de locale markten en de restaurants. Van eenvoudige taverna's tot verfijnde gourmet restaurants, de Algarve is een paradijs voor liefhebbers van een gezonde en smaakvolle keuken.
Bezoek het unieke Ria Formasa natuurpark, een van de hoogtepunten van de Algarve. Een variatie aan landschap vol mondingen en eilandjes, een unieke lagune, waar de voortdurende beweging van wind, stromingen en getijden voor een doorlopende verandering van het landschap zorgen. Het moerassige natuurpark beslaat ruim 18.000 hectare en bevat 60 kilometer aan zandduinen, verspreid over meerdere kleine eilandjes, bezit 2 schiereilanden, 5 grotere hoofdeilanden en een aantal kwelders. Daarnaast is het een reservaat voor zee- en watervogels. Mis het niet.
De in duizenden jaren tijd door wind en golven gevormde rotskust rond Carvoeiro is adembenemend mooi. Tijdens je wandeldagen langs deze kust kom je oog in oog te staan met de prachtigste natuurverschijnselen en met de mooiste strandjes.

De zwaarte varieert per dag van licht tot soms wat meer uitdagend. De afstanden variëren van 12 tot 20 kilometer per dag. Zo hou je ook genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Het is tenslotte vakantie. Ook handig: je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Je verblijft een aantal nachten in Tavira en een aantal nachten in Carvoeiro, in beide plaatsen in een comfortabel 4* hotel.

Hoogtepunten

prachtige kuststrook
langgerekte stranden
kleine rotsbaaitjes
prachtige natuur
steile kliffen
natuurpark Ria Formosa
Tavira
Carvoeiro
kleine vissersdorpjes
comfortabele 4* hotels

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Faro en v.v.

Hotels

Je overnacht in de volgende hotels. Indien een van de genoemde hotels niet beschikbaar is, ontvang je een passend alternatief.

Tavira - Maria Nova Lounge Hotel ****
Carvoeiro - Pestana Palm Gardens ****

Goed om te weten

Minimum deelname 2 personen. De prijs bij 1 persoon is op aanvraag.
Je krijgt toegang tot een GPS app, die ook offline is te gebruiken nadat je deze hebt gedownload. Alle informatie over de routedetails, inclusief bezienswaardigheden onderweg.
Neem een powerbank mee om je telefoon onderweg te kunnen opladen.
Je overnacht in comfortabele 4* hotels
Je bagage wordt voor je vervoerd tussen de beide hotels.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.

Inclusief

•Retourvlucht Faro
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
•Transfers van en naar de luchthaven bij aankomst en vertrek
•In het dagprogramma genoemde transfers tijdens de wandeldagen
•Bagagetransfer tussen de beide hotels
•Per reservering: gps-app (downloaden op je eigen telefoon) met alle routedetails van de diverse routes
•Diensten van onze lokale agent in Portugal

Exclusief

•Lokale toeristenbelasting (variërend van gratis tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Treintickets Vila Real de Santo Antonio-Tavira op dag 3 en Tavira-Fuseta op dag 4
•Eventuele toeslagen voor privétransfer(s)
•Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1 vliegreis naar Faro, Tavira
  Na aankomst op de luchthaven van Faro transfer naar Tavira. Lang geleden was Tavira een van de belangrijkste en drukke handelssteden op de route naar Noord-Afrika. Vandaag de dag wordt het gezien als een van de mooiste stadjes van de Algarve, met een heel eigen karakter en een rustige sfeer, heel anders dan de drukte in de meeste andere badplaatsen. Het is heerlijk om door het oude centrum te slenteren, er is genoeg te zien: 37 kerken, kasteelruïnes, veel 18e eeuwse huizen, prachtig betegelde huizen in de visserswijk en nog veel meer. Geniet van de muziek van locale muzikanten op een van de pleinen of in de binnentuin van het kasteel. Icoon van de stad is de Romeinse brug met een ommuurde borstwering, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Beklim de kasteeltoren voor een ander, maar ook prachtig uitzicht over de rode daken, de vele kerktorens, de rivier en in de verte de zoutpannen en de zee. Pak na al dat moois een terrasje langs de rivier en geniet van de ontspannen sfeer hier. Een keertje naar het strand de komende dagen? Pak een van de kleine taxibootjes die je in een paar minuten naar de prachtige stranden brengen op het eiland voor de kust. Overnachting in Tavira.
 2. Dag 2 Cacela Velha-Tavira (ca. 15 km)
  Na het ontbijt eerst een transfer naar het startpunt van vandaag, het witte dorpje Cacela Velha. Het dorpje is gelegen bovenop de top van een klif op het terrein van een historisch fort, met een paar café's en restaurants, een prachtig kerkje en omringd door olijfbomen. Je hebt vanaf hier een spectaculair uitzicht over de oostkust van de Algarve. Op je gemak daal je af, vlak langs de kust, en de route voert je over stille paadjes achter de duinen, die de moerassige streek tegen de zee beschermen, naar het oude vissersdorpje Cabanas. Op je gemak keer je weer terug naar Tavira, langs de zoutpannen en met je ogen open voor opduikend zeldzame planten en dieren. Overnachting in Tavira.
 3. Dag 3 Altura-Vila Real de Santo Antonio (ca. 19 km)
  Aan het begin van de dag wordt je naar Altura gebracht voor de start van een mooie wandeldag die je naar het oostelijke puntje van de Algarve brengt tot aan de de Spaans-Portugese grensrivier de Guadiana. Vandaag heb je de kans om een van de vele stranden op te lopen en te genieten van de kalme, blauwe zee. Loop door tot je het Mata Nature Reserve bereikt, een natuurreservaat vol duinen die onderdak bieden aan veel verschillende dier- en plantensoorten en die beschermen tegen de zeewind. Het bos hier is een van de laatst overgebleven woonplaatsen in Portugal van en flink aantal kameleons. Allerlei locale soorten dennenbomen bieden een aangename schaduw tijdens dit deel van je wandeling. Bij het verlaten van het reservaat loop je langs de monding van de Guadiana grensrivier, het meest zuidoostelijke puntje van Portugal. Het is een populaire plek bij sportvissers en biedt een mooi uitzicht over de Golf van Cadiz richting buurland Spanje. Het eindpunt van je wandeling vandaag is Vila Real de Santo Antonio, vol met 18e eeuwse architectuur en historie, en prachtig gelegen aan de Guadiana. Na de vernietigende aardbeving van 1755 liet de Markies van Pombal, naar het voorbeeld van het centrum van Lissabon, de stad herbouwen volgens geometrische lijnen. Maak de Pombaline Walk, de beste manier om het historische centrum te verkennen.
  Je kunt vanuit Vila Real de Santo Antonio het beste per trein terugreizen naar Tavira (niet inbegrepen). Overnachting in Tavira.
 4. Dag 4 Fuseta-Tavira (ca. 19 km)
  Je loopt in een kwartiertje naar het station van Tavira en pakt van daar de trein naar startpunt Fuseta (niet inbegrepen). Het traditionele zeevaarders- en vissersdorp Fuseta is het startpunt van de etappe van vandaag. Het strand Fuseta Praia ligt op een eiland voor de kust, dat de Atlantische Oceaan scheidt van de Ria Formosa en os uitsluitend bereikbaar per boot. De kilometers aan goudgeel zand, het heldere water en de kalme zee maken het tot een klein paradijsje. De monding bij Fuseta, een van de toegangen tot het Ria Formosa natuurpark, geeft een mooi beeld van de combinatie van natuur en menselijke activiteiten, zoals zeevissen, het bewerken van de zoutpannen en het kweken van oesters.
  Ria Formosa is ook een belangrijke stop voor trekvogels op hun weg tussen Noord Europa en Afrika en ook voor sommige andere soorten, zoals de kleurrijke flamingo's, die je hier in grote getale kunt aantreffen. Het natuurpark staat eveneens bekend als de verblijfplaats van de grootste kolonie zeepaardjes ter wereld. Voordat je Tavira weer bereikt, loop je langs de zoutpannen waar nog steeds volgens eeuwenoude tradities zout wordt gewonnen. Leer over de nauwkeurige kunst van het oogsten van de 'zoutbloemen', geliefd bij chefs van befaamde restaurants over de hele wereld. Vannacht je laatste overnachting in het gezellige Tavira.
 5. Dag 5 Pontal-Quinta do Lago (ca 13 km)
  Vandaag verlaat je Tavira en verkas je naar Carvoeiro voor de komende dagen. Terwijl je bagage door ons naar Carvoeiro wordt gebracht, wordt jij naar het startpunt vandaag gebracht. Je wandeling is in de ochtend, in de middag wordt je naar Carvoeiro gebracht. Vandaag heb je zeker de kans om een groot aantal zeevogels te spotten in Ria Formosa. Je start naast het dennenbos van Pontal, een van de weinige kustbossen aan de Algarve. Daarna loop je langs de grens tussen het vasteland en de Ria Formosa lagune. Bij Ludo vind je een complex van zoutpannen waar zich flamingo's ophouden. Ludo is ook een perfecte plek om kolonies reigers en aalscholvers te spotten. Steek de lagune en de zoutpannen over tot je bij een vogelobservatorium komt, dé plek voor het spotten van watervogels.
  Langs het pad tussen Ludo en de lagune kijk je uit over het Ancão schiereiland met zandduinen. 's Zomers zou je hier ook schildpadden kunnen zien. Langzaamaan gaan de duinen over in kleine vissersnederzettingen afgewisseld door vakantiehuizen. Het uitzicht over de Ria Formosa vanaf de houten voetgangersbrug, de langste van Europa, is magnifiek. In de verte wordt het meer omringd door talloze luxe villa's in het verfijnde landschap van Quinta do Lago. Naar het westen strekken zich de duinen , fijn zand en helder water uit en markeren het einde van het pad bij Quinta do Lago, de westelijke grens van het Ria Formosa natuurpark. Vanaf hier wordt je aan het begin van de middag naar Carvoeiro gebracht, waar je de komende 3 nachten slaapt.
  Carvoeiro is een gezellig stadje langs een 15 kilometer lange kustlijn met prachtige stranden en baaien en fraai natuurschoon. Vanaf de kliffen rondom het dorp heb je een fantastisch uitzicht op sommige van de mooiste stranden. Deze stranden worden omzoomd door rotsen en steile kliffen en zijn daardoor kleiner en schilderachtiger. Bijzonder zijn de rotsbalkons en de grotten, in duizenden jaren tijd gevormd door de wind en het zeewater. Leuk om een keer met een bootje de zee op te gaan en dit alles van de andere kant te bewonderen.
 6. Dag 6 Ferragudo-Carvoeiro (ca. 12 km)
  Na het ontbijt wordt je naar Ferragudo gebracht, waar de etappe van vandaag begint. Je loopt vandaag the Trail of the Headlands, een pad over de toppen van de kliffen aan zee, en die bestaat vooral uit geweldige uitzichten. Over duizenden jaren hebben de wind en de zee de rotsachtige kustlijn geweldige vormen gegeven. Kleien baaitjes met fijn zandstrand, bijzondere rotsbogen, grotten, galerijen, zinkgaten en trechters, allemaal geschenken van de natuur die je onderweg kunt bewonderen. Op een heldere dag kun je de hele kustlijn zien tot aan Sagres, het meest westelijke punt van de Algarve zo'n 40 kilometer verderop. Stop onderweg in Torre de Lapa, een 16e eeuwse vuurtoren, van waar men de regio vroeger probeerde te beschermen tegen piraten. Hou ondertussen je ogen open voor speelse kraaien, zangvogels en zeevogels. Bij Torrados Beach vind je speciaal beschermd gebied als broedplaats voor zilverreigers en een rustplaats voor allerhande andere zeevogels. Overnachting in Carvoeiro.
 7. Dag 7 Carvoeiro, Trail of the Seven Hanging Valleysa (ca. 20 km)
  Een stevige laatste wandeldag over de Trail of the Seven Hanging Valleys, een rondwandeling vanuit Carvoeiro. Deze trail werd recentelijk nog genomineerd als beste trail van Europa. Hemelse strandbaaitjes zullen je onderweg verleiden tot een frisse duik als afwisseling van het adembenemende landschap en de dito uitzichten onderweg. De zeven hangende valleien in de naam van de trail waren onderdeel van de riviermonding in het verre verleden en getuigen van het effect van erosie langs de kust. Door de tijd heen sneden zeven stroompjes door de kustlijn om zo de 'hangende valleien' te creëren. De wind en de golven hebben gedurende vele eeuwen de kliffen en de grotten gebeeldhouwd die je onderweg tegenkomt en zo de indrukwekkende 'algares' gevormd, verticale putten ontstaan door de ontbinding van het omringende kalksteen en zo de spelonkachtige galerijen in de rotsen gevormd. Bij de meeste stranden onderweg kun je aan boord van kleine bootjes stappen en een tour maken door de indrukwekkende zeegrotten, waaronder de beroemde grotten van Benagil. Overnachting in Carvoeiro.
 8. Dag 8 Terugvlucht vanaf Faro
  Transfer vanuit Carvoeiro naar de luchthaven van Faro en weer terug naar huis.

Anderen bekeken ook