Grote moskee, Muscat, Oman

Vakantie Muscat

Muscat is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De stad imponeert met zijn cultuur en historie. De goudkleurige zandstranden zorgen daarnaast voor onbezorgd strandplezier. Samen met de oosterse mystiek, de gastvrije bevolking en de westerse luxe van de hotels maakt dit Muscat tot een aantrekkelijke bestemming. Muscat is een fascinerende hoofdstad, waar vele gouden minaretten de horizon bepalen. De stad wordt daarom ook wel de parel van Arabië genoemd.

Lees meer over Vakantie Muscat

Je vakanties

Vakantie Muscat

Al Alam Paleis, Muscat, Oman

Begin je bezoek aan Muscat met een wandeling langs de Corniche (de boulevard in Muttrah). ’s Avonds komt de lokale bevolking hier bijeen, terwijl het ’s ochtends een bedrijvigheid is bij de vismarkt. Een ideale plek voor een ontspannen avondwandeling of proef de levendige sfeer van de stad in één van de cafés of restaurants. Vlakbij vind je ook de Muttrah souk, een doolhof van gangetjes waar van alles verkocht wordt; van traditionele kleding en sieraden tot specerijen en souvenirs. Heerlijk om even rond te slenteren en wie weet sla je wel een leuke souvenir op de kop.

De adembenemende Sultan Qaboos moskee is een must tijdens een bezoek aan Oman. Schitterende bogen, een mooi gedoceerde gebedsruimte met een gigantische Swarovski-kristallen kroonluchter en een immens Perzisch tapijt.

Een andere bezienswaardigheid is het Koninklijke Al Alam paleis in het oude Muscat. Je kunt het gebouw niet betreden, maar de buitenkant met de prachtig versierde façades is al een bezoek waard. Tegenover het paleis vind je de forten Jalili en Mirani. Beide verdedigingswerken zijn gebouwd in de 16e eeuw tijdens de Portugese bezetting en behoren tot de mooiste forten van het land.

Dan zijn er ook nog een aantal interessante musea in Muscat te vinden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het prachtige huis Bait Al Zubair. Hier is een etnografisch museum ondergebracht met een uitgebreide collectie met traditionele kostuums, sieraden, wapens en huishoudelijke voorwerpen. Het geeft een beeld van het dagelijks leven in het sultanaat door de eeuwen heen. Of ga eens naar Bait al Baranda (vlakbij de Muttrah souk). Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van Muscat, van de prehistorie tot het heden. Een andere optie is het Nationaal Natuurhistorisch museum in Al Khuwair. Hier vind je meer over de flora en fauna van het land, inclusief een enorm walvisskelet.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een dagje lekker bij je hotel te blijven en te genieten van alle faciliteiten. Heerlijk relaxen op je bedje aan de rand van het zwembad of misschien wel op het privéstrand van het hotel. Veel hotels beschikken namelijk over een privéstrand en voor degene die dat niet hebben kun je tegen betaling naar de stranden bij de Capital Yacht Club en het Oman Dive Centre. Of ga eens aan het eind van de dag naar het populaire publieke strand van Qurum. Ook een ideale plek om te ontspannen na een dag vol bezienswaardigheden. Geniet hier van de voorbijgangers en gezinnen met spelende kinderen.

Ook ’s avonds is er nog genoeg te beleven in Muscat. Ga eens naar het Royal Opera House. In dit prachtige gebouw worden diverse mooie voorstellingen gegeven; waaronder klassieke muziek, jazz, opera en ballet.

Qua restaurants zijn de Omani restaurants Ubhar en Bait Al Luban aanraders, of ga voor een lekkere Indische maaltijd bij Kurkum of Mumtaz Mahal.