Omani mannen bij Geitenmarkt, vrijdag, veemarkt, Nizwa, Oman

Vakantie Nizwa

Nizwa is een echte Omaanse stad en een goede uitvalsbasis voor een aantal dagen. Deze belangrijke stad behoort tot een van de grootste steden van Oman en was tot de twaalfde eeuw de hoofdstad van het land. De eeuwenoude stad ontwikkelde zich rond een weelderige, groene oase waar de karavaanroutes vanuit het noorden en het zuiden bij elkaar kwamen. Nog altijd vind je hier een grote souk. Nizwa is gelegen op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit de hoofdstad Muscat. Op vrijdag kan je hier de zeer bijzondere geitenmarkt bezoeken. Handelaren komen hier hun geiten verkopen of kopen. Een geweldig spektakel om mee te maken.

In Nizwa vind je meerdere souks waar souvenirs, mooie potten, kunst en groente en fruit te vinden zijn. De dadels zijn hier zeker een aanrader, ze zijn heerlijk vers! Een andere bezienswaardigheid is het gigantische fort van Nizwa. Dit fort ligt naast de levendige souk, torent hoog boven de stad uit en is het grootste fort van het Arabisch schiereiland.

Lees meer over Vakantie Nizwa

Je accommodaties

Omgeving Nizwa

Omani bij falaj, irrigatiesysteem, Birkat Al Mauz, Oman

Daarnaast is Nizwa de perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan oude dorpjes als Birkat Al Mauz, Misfat Al Abriyeen en Al Hamra. Birkat Al Mauz grofweg vertaald als ‘Banana Pool’ doet zijn naam eer aan met de vele bananenplantages. Het dorp heeft zijn oude charme weten te behouden en is een stop waard. Zo kun je hier het ingenieuze irrigatiesysteem ‘aflaj’ zien. De
falaj (enkelvoud van aflaj) brengt water van de bron door de ondergrondse tunnel naar bovengrondse kanalen. Zo zorgen de Omani er al eeuwenlang voor dat zelfs kale en dorre grond weelderig en vruchtbaar wordt.

Of bezoek eens het Bahla Fort, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, of het nabij gelegen Jabrin Castle dat is 1670 werd gebouwd als zomerpaleis voor de imam.