Mensen kijken vanaf Citadel uit over de stad Amman, Amman, Jordanië

Vakantie Amman

Amman is het perfecte startpunt voor je reis door Jordanië. Voor een moderne hoofdstad vind je hier relatief weinig wolkenkrabbers, crèmekleurige kalksteen gebouwen regeren het straatbeeld. In Amman gaan heden en verleden hand in hand. Van klassieke bezienswaardigheden als de Citadelheuvel en het amfitheater naar moderne shoppingmalls en trendy cafés.

Bezoek ook zeker downtown Amman. Hier vind je een mix van drukke cafés, kleurrijke souvenirsshops en goede restaurants. Of slenter eens over een van de kleurrijke souks in Amman, ook een aanrader!

Lees meer over Vakantie Amman

Je accommodaties

Vakantie Amman

Voor een moderne hoofdstad vind je hier relatief weinig wolkenkrabbers, crèmekleurige kalksteen gebouwen regeren het straatbeeld. We besluiten de stad per taxi te verkennen, zeker geen overbodige luxe in deze drukte. Onze enthousiaste chauffeur verteld ons in geuren en kleuren over ‘zijn’ stad, wat wordt afgewisseld met zijn zangkunsten. De sfeer zit er meteen in!

De hoofdstad van Jordanië is gebouwd op de resten van het antieke Philadelphia. Hier gaan heden en verleden hand in hand. Zo loop je in de wijk Sweifeh een moderne shoppingmall binnen, terwijl je in downtown Amman tussen de locals over de souk slentert. Maar je ziet het ook aan de inwoners zelf: waar het ene meisje in een traditionele boerka loopt, komt de volgende je met knalrode lippen en trendy outfit tegemoet.

De Citadelheuvel met oude pilaren is zeker een bezoek waard en prima te combineren met een smoothie of lekkere salade bij het Wild Jordan Cafe, waar je geniet van een mooi uitzicht op de Citadel. En ’s avonds? Al slenterend over de gezellig drukke Rainbow street maak je een keuze uit een van de vele restaurants.
En als je zin hebt in een culinaire en sfeervolle plek om te genieten van het lekkers uit de regio, dan is het Libanese restaurant Fakhr el Din een aanrader. Hier geniet je van een goede service en heerlijk eten in een schitterende villa met prachtige binnenplaats.

Andere mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn, zijn het klassieke amfitheater en de grote King Abdullah moskee.