Autohuurvoorwaarden Kroatië

AUTOHUURVOORWAARDEN EUROPCAR CROATIA 

Een huurdag wordt berekend op basis van 24 uur. Het tijdstip van ophalen is bepalend voor het tijdstip van inleveren. 
Respijt: 29 minuten  
 
Verzekeringen en vrijstellingen:  
CDW (Collision Damage Waiver) is inbegrepen in de huurprijs met een eigen risico. 
Bij ongeval dient de huurder bij terugkomst van de auto een politierapport en een Europees schadeformulier te verstrekken. 

THW (Theft Waiver) is inbegrepen in de basis huurprijs. Bij diefstal dient de huurder bij terugkomst van de auto een politierapport en een Europees schadeformulier verstrekken.  
Uitsluitingen: geen dekking als sloten en beveiliging niet zijn gebruikt als het voertuig onbeheerd is achtergelaten.  
 
SUPER CDW (Collission Damage Waiver). Hiermee koop je het eigen risico van de CDW af. De huurder wordt vrijgesteld van verantwoordelijkheid voor schade aan het voertuig, zonder zorgen over het gehuurde voertuig. Houd er rekening mee dat als algemene regel Super Cover-verzekering elke schade aan het Uniline-voertuig dekt, behalve die inbegrepen in WUG-verzekering, grensoverschrijdende verhuur (inbegrepen in CBC) en medeschuldigheid. Voorbeelden van medeschuldigheid zijn: rijden op niet-geautoriseerde wegen of onder invloed van alcohol of drugs, vervuiling van brandstof, verlies van sleutels, verkeersboetes, schade aan optionele items zoals GPS, kinderzitje of enig ander aanvullend element binnen deze categorie. 

Bij schade dient de huurder bij terugkomst van de auto een politierapport en een Europees schadeformulier verstrekken.  
Uitsluitingen:  

 • schade veroorzaakt door nalatigheid van de bestuurder/huurder  

 • besturen van de auto door onbevoegde derden 

 • racen, off-road rijden, rijden onder invloed van alcohol en andere niet-legale stoffen, en andere gevallen zoals vermeld in de algemene voorwaarden.

 • Na een ongeval, diefstal, brand, schade door wilde dieren of andere schade, dient de huurder onmiddellijk de politie op de hoogte stellen, hen oproepen en het verhuurstation meteen informeren.  

De premie is afhankelijk van de categorie huurauto en varieert tussen de € 20,- en € 40, per dag. 
 
WUG (Wielen, onderkant en glas) kan worden aangeschaft als aanvulling op de al geboden dekking door Collision Damage Waiver en Theft Waiver. Het verlaagt de aansprakelijkheid van de huurder voor de kosten van schade aan de voorruit, banden en ander glas tot nul.  
Uitsluitingen: schade veroorzaakt aan een ander deel van het voertuig dan de voorruit, banden en ander glas, controleer de algemene voorwaarden voor uitsluitingen.  

Grensoverschrijdend vervoer: Rijden van Kroatië naar Oostenrijk, Slovenië, Italië, Hongarije, Duitsland, Servië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina is toegestaan ​​met de aankoop van aanvullende dekking. Rijden buiten Kroatië in bovengenoemde landen zonder deze aanvullende dekking te hebben aangeschaft, resulteert in contractbreuk en alle dekking, inclusief CDW en TP, SCDW, WUG, komt te vervallen. Rijden buiten Kroatië of een ander land dat hierboven niet wordt genoemd, is ten strengste verboden en leidt tot contractbreuk. De klant is aansprakelijk voor alle gemaakte kosten en alle dekking (inclusief die in de vooraf geboekte prijs) komt te vervallen. Alle andere grensoverschrijdende verhuren zijn niet toegestaan.  

Enkele reis verhuur: one-way verhuur is toegestaan tussen alle verhuurstations. De kosten voor enkele reis verhuur variëren en zijn van toepassing op alle eenrichtingsverhuren. In geval van ongeoorloofde voertuigretournering op een andere locatie dan die op de verhuurovereenkomst vermeld staat, worden er repatriëringskosten in rekening gebracht plus een boetebedrag om de administratiekosten en het verlies van huurinkomsten te dekken. De boete wordt berekend op basis van het land waar het voertuig zich bevindt en wordt in eerste instantie door de Uniline-vertegenwoordiger teruggevorderd: bedrag van € 200+btw binnen Kroatië, € 500+btw voor landen die een territoriale grens met Kroatië hebben (Bosnië en Herzegovina, Hongarije, Montenegro, Servië, Slovenië), en € 2000+btw voor alle andere landen. 

Extra bestuurders: Extra bestuurders kunnen worden bijgeschreven op het huurcontract wanneer u uw voertuig ophaalt. De kosten bedragen € 6,25 per bestuurder per dag.  

Jonge bestuurders toeslag: Voor bestuurders van 18 – 25 jaar dient ter plaatse een toeslag van € 6,25 per bestuurder per dag te worden betaald. 

Categorie huurauto: hoewel er een breed scala aan voertuigen in de vloot is opgenomen, kunnen specifieke merken, modellen of voorkeur voor brandstof niet worden gegarandeerd. Het gaat slechts om voorbeelden en deze kunnen worden vervangen door elk vergelijkbaar voertuig binnen de categorie. In geval van schade of een ongeval zal er een vergelijkbaar voertuig binnen de geboekte categorie worden aangeboden, of als er geen vergelijkbaar voertuig beschikbaar is binnen de groep, zal een voertuig van een hogere groep worden aangeboden (behalve in gevallen waarin u aansprakelijk bent voor de schade of het ongeval als gevolg van schending van de voorwaarden van het huurcontract). 

Kinderzitjes: voor kinderen kleiner dan 1,35 meter verplicht 
Dienen bij boeking van de huurauto te worden bijgeboekt. De huurder is zelf verantwoordelijk voor de installatie van het kinderzitje in overeenstemming met de verstrekte instructies. Kinderzitjes voor baby's (geschikt van 9-13 maanden), peuters (1-6 jaar oud) en boosters (geschikt voor kinderen van 6-11 jaar oud) zijn beschikbaar tegen een extra vergoeding van € 10,- per dag. 
In geval van schade aan het kinderzitje wordt een vervangingsvergoeding van € 100,-in rekening gebracht (bovenop de huurprijs van het kinderzitje). 

GPS: het is mogelijk een navigatiesysteem te huren. Kosten bedragen € 10,- per dag met een maximum van € 125,- per huurperiode. Bij verlies wordt € 200,- in rekening gebracht. Bij boeking van de huurauto door te geven. 

Ophalen buiten openingstijden: als de vlucht is vertraagd, is ophalen buiten openingstijden mogelijk indien de juiste vluchtgegevens zijn doorgegeven. Wel gelden extra kosten van € 40,-. 
Als men zich na sluitingstijd van het verhuurkantoor bij de balie meldt en de correcte vluchtgegevens niet heeft doorgegeven, is beschikbaarheid niet gegarandeerd. Openingstijden: 8.00 - 20.00 uur 

Brandstof opties: de tarieven zijn exclusief brandstof. Alle voertuigen worden verhuurd met een volle tank benzine en dienen met een volle tank te worden teruggebracht. Als de tank bij terugkeer niet is gevuld worden naast de kosten van de benzine die nodig is om de tank te vullen, servicekosten in rekening gebracht. Deze servicekosten bedragen € 25,-. 

Schade: in geval van schade aan de auto dient men een Europees schadeformulier volledig in te vullen en aan Uniline te overhandigen bij het retourneren van het voertuig. Het politierapport moet zijn ondertekend door een lokale politievertegenwoordiger en dient samen met volledige contactgegevens van betrokken derden aan Uniline te worden overhandigd bij het inleveren van de auto. Als deze verplichtingen worden genegeerd, kan de verzekering en optionele services komen te vervallen.  

Kosten

1. Het basis huurtarief is voor minimaal één dag huur (24 uur vanaf de starttijd van de huur) en omvat een vergoeding voor:  

 • 3000 kilometers per huurperiode 

 • Alle lokale belastingen en toeslagen 

 • Gedeeltelijke schadeverzekering bij aanrijdingen 

 • Diefstalbeveiliging 

2. Extra kosten kunnen omvatten: 

 • Brandstofkosten (zie Brandstof) 

 • Super CDW 

 • Kinderzitjes en andere extra's 

 • Verlies of schade aan het voertuig 

 • Schade administratiekosten: in geval van nieuwe schade aan de auto, wordt een schadevergoeding van € 65,- in rekening gebracht in aanvulling op de kosten van de schade 

 • Kosten voor het te laat retourneren van de auto. 

 • Kosten voor extra bestuurder (zie Extra bestuurders) 

 • Ferrykosten: bij gebruik van een overtocht per ferry dient men het verhuurstation van tevoren te informeren; verplichte kosten € 37,50 

 • Extra schoonmaakkosten. 

 • Tol of boetes als gevolg van verkeersovertredingen of verkeerd parkeren tijdens de huurperiode. Administratiekosten € 20,- 

BORG: bij het ophalen van de huurauto wordt een borg betaald. Een creditcard met pincode op naam van de hoofdbestuurder is verplicht voor deze borg. Het doel van deze borg is om eventuele extra kosten te dekken die zich tijdens de huurperiode kunnen voordoen. Het is onderhevig aan uw autorisatie en zal uitdrukkelijk worden vermeld in de huurovereenkomst. Het bedrag van de borg dekt het niet-afkoopbare eigen risico voor de gehuurde auto en dekt meestal de prijs van vervanging (als nieuw) van de extra uitrusting die u heeft geselecteerd tijdens uw huur. De minimumborg is: eigen risico bedrag + bedrag te betalen bij aankomst (bijv. kinderzitje, super dekking of vergelijkbaar).