Privé wandelreis De ruige natuur van het Douro Natural Park

 1. Portugal
 2. Noord-Portugal
 3. Porto
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • Portugal wandelen
 • 17 foto's
 • Kleinschalig
 • Actief
 • Rondreis
 • Privé wandeltocht door uniek natuurpark
 • Ruige natuur
 • Unieke flora & fauna
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties
 • Diverse zwaarte niveaus
 • Bagage wordt vervoerd
 • Inclusief dag Porto

Ontdek de pracht van de meest afgelegen bergregio van Portugal en de ruigste paden langs de Douro rivier in het Douro International natuurpark. Een landschap van monumentale kliffen, natuurlijke heiligdommen, roofvogels zwevend door de valleien, wijngaarden, olijf- en amandelbossen, dorpjes waar de eeuwenoude tradities nog worden nageleefd en natuurlijk de Douro rivier. Het natuurpark beslaat een

8 -daags programma
 1. Dag 1 vliegreis naar Porto, Miranda do Douro
 2. Dag 2 Miranda do Douro (ca. 12 km kort, ca. 19 km lang)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé wandelreis De ruige natuur van het Douro Natural Park

Algemeen

Ontdek de pracht van de meest afgelegen bergregio van Portugal en de ruigste paden langs de Douro rivier in het Douro International natuurpark. Een landschap van monumentale kliffen, natuurlijke heiligdommen, roofvogels zwevend door de valleien, wijngaarden, olijf- en amandelbossen, dorpjes waar de eeuwenoude tradities nog worden nageleefd en natuurlijk de Douro rivier. Het natuurpark beslaat een oppervlakte van ruim 80.000 hectare langs de Spaanse grens en langs de Douro rivier, waar wild water zich een weg baant tussen spectaculaire rotswanden tot wel 350 meter hoog. Als een van Europa's belangrijkste wildreservaten, huisvest deze regio diverse bedreigde diersoorten, zoals bijvoorbeeld de Egyptische gier (het symbool van het park), de gouden adelaar, de Bonelli adelaar, de griffioengier (de grootste Europese gier) en de zwarte ooievaar.
Vanaf startpunt Miranda do Douro, een historisch en monumentaal stadje, voert de route je over de hoge kliffen en langs typerende dorpjes als Picote en Sendim. Olijfolie, amandelen, vijgen, wijn en Miranda vee en ezels zijn wezenlijk onderdeel van deze regio. In een beschutte vallei kom je door het grootste jeneverbes bos van Europa. Het dorpje Felgar is een vredig dorpje met een opmerkelijk landschap. Geniet in Torre de Moncorvo van de pracht van bloeiende amandelbomen. Onderweg geniet je natuurlijk van de locale keuken. Aan het eind van de hike wacht je een magisch uitzicht over de rivier de Douro en de majestueuze metalen brug bij Pocinho. Een prachtige treinrit brengt je tenslotte stroomafwaarts verder naar Porto, een prachtig eindpunt van deze indrukwekkende wandelreis.

Je kunt op de meeste dagen kiezen uit een wat korter en een wat langer traject, waarbij de zwaarte varieert van licht tot wat meer gemiddeld (de langere routes). Reken wel op wat hoogtemeters op een aantal dagen. De afstanden variëren van 9 tot 22 kilometer per dag. Zo hou je ook genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Het is tenslotte vakantie. Ook handig: je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Onderweg logeer je zoveel mogelijk in kleine, charmante hotels.

Hoogtepunten

natuurpark Douro International
ruige natuur
monumentale kliffen tot 350 meter hoog
Douro rivier
traditionele bergdorpjes
ongerept landschap
adembenemende uitzichten
unieke flora & fauna
locale tradities
wijngaarden
olijf- en amandelbossen
treinrit langs de Douro rivier
Porto
kleinschalige en charmante hotels

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Porto en v.v.

Hotels

Je overnacht in de volgende hotels. Indien een van de genoemde hotels niet beschikbaar is, ontvang je een passend alternatief.

Miranda do Douro - Parador Santa Catarina Hotel ****
Sendim - La Tenerie Rural Guesthouse ***
Felgar - Casa de Santa Cruz Guesthouse ***
Torre de Moncorvo - Manor House Casa da Avó ***
Porto - NEYA Porto Hotel ****

Goed om te weten

Minimum deelname 2 personen. De prijs bij 1 persoon is op aanvraag.
Je krijgt toegang tot een GPS app, die ook offline is te gebruiken nadat je deze hebt gedownload. Alle informatie over de routedetails, inclusief bezienswaardigheden onderweg.
Neem een powerbank mee om je telefoon onderweg te kunnen opladen.
Je overnacht zoveel mogelijk in kleinschalige hotels en/of statige landhuizen, in Porto in een centraal gelegen hotel
Je bagage wordt voor je vervoerd van hotel naar hotel.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
Op dag 1 is er om 14.00 uur een gezamenlijke transfer vanaf de luchthaven van Porto naar het startpunt in Miranda do Douro. Zorg dat je heenvlucht uiterlijk om 12.30 aankomt in Porto. Indien je na deze tijd aankomt, kan er een privé transfer worden geregeld (prijs op aanvraag).

Optioneel bij te boeken (bij boeking doorgeven):
- pakket van 2 wijnproeverijen na afloop van de etappes op dag 4 en 7 (in Porto) voor € 55 per persoon totaal
- picknick pakket: 6 lichte lunchpakketten voor € 130 per persoon
- halfpension: 7 diners incl. wijn in het hotel of een nabijgelegen restaurant voor € 380 per persoon
- halve dag vogels spotten in Miranda do Douro op dag 2 in plek van de wandeletappe inclusief gids, off-road transport en materiaal voor € 115 per persoon
- halve dag kayakken op de Douro bij Miranda do Douro op dag 2 inclusief gids en materiaal (kayak, peddels en zwemvest) voor € 65 per persoon. Uitsluitend mogelijk van 1 juli tot 15 oktober.
- hele dag hiking en vogels spotten op dag 5 in plek van de wandeletappe inclusief gids, off-road transport en materiaal voor € 400 per persoon

Inclusief

•Retourvlucht Porto
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
•Transfers van en naar de luchthaven bij aankomst en vertrek
•In het dagprogramma genoemde transfers tijdens de wandeldagen
•Bagagetransfer tussen de verschillende hotels
•Per reservering: gps-app (downloaden op je eigen telefoon) met alle routedetails van de diverse routes
•Diensten van onze lokale agent in Portugal

Exclusief

•Lokale toeristenbelasting (variërend van gratis tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Treinticket Pocinho-Porto
•Eventuele toeslagen voor privétransfer(s)
•Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1 vliegreis naar Porto, Miranda do Douro
  Na aankomst op de luchthaven van Porto transfer naar Miranda do Douro, een prachtig gelegen stadje en het meest oostelijke punt van je reis. De transfer op zich is al een belevenis door de prachtige landschappen en uitzichten onderweg als je oostwaarts door de Douro vallei rijdt. Miranda do Douro is gelegen op een plateau boven de Douro rivier en aan de Spaanse grens en wordt omringd door het Douro International Natural Park en zijn machtige kliffen. Een heerlijke plek om je reis te beginnen. Overnachting in Miranda do Douro.
 2. Dag 2 Miranda do Douro (ca. 12 km kort, ca. 19 km lang)
  Begin vandaag met een wandeling door het stadje en zijn imposante kathedraal, de historische stadsmuren en spectaculaire gezichten op rotsen en afgronden. Als je voor de korte route kiest is er na het ontbijt een transfer naar het startpunt van de korte route. Gedurende de dag volg je paden in het natuurpark, langs kleine dorpjes en de prachtige natuurlijke omgeving. Je wandelt langs karakteristieke huisjes en fruitgaarden en ongetwijfeld kom je een locale Mirandés ezel tegen, die hier vrij rondlopen. Hoogtepunt van de route vandaag is het Sao Joao das Arribas uitzichtpunt met een van de meest uitzonderlijke uitzichten op de tussen de kliffen door kronkelende Douro rivier. Op deze plek heb je ook een gerede kans om een van de zeldzame roofvogels uit dit gebied te spotten. Je kunt vandaag ook kiezen voor een van de optionele excursies: een halve dag vogels spotten of een kayak tocht op de Douro. Overnachting in Miranda do Douro.
 3. Dag 3 Miranda do Douro-Sendim (ca. 11 km kort, ca. 22 km lang)
  Als je vandaag voor de korte route kiest, wordt je na het ontbijt naar het startpunt voor deze dag gebracht. De langere route start vanuit je hotel. Een mooie tocht over paden door het Natural Park komt uit bij Picote, een schilderachtig dorp met rustieke stenen huizen en een spectaculair uitzicht op een scherpe bocht in de Douro rivier. De route voert door een prachtige natuurlijke omgeving met begroeiing als ceders, eiken, kurkeiken, brem en rozemarijn, en langs weilanden voor het locale Mirandés vee. De 'finish' ligt vandaag in Sendim, een dorpje waar de inwoners leven van landbouw en handwerk en waar je ongetwijfeld hartelijk zult worden begroet. Neem de tijd voor een bezoekje aan de handwerkwinkel naast de kerk en ontdek de prachtig locale kostuums. Overnachting in Sendim.
 4. Dag 4 Sendim (ca. 12 km)
  Je verlaat Sendim over gebaande paden voor een rondwandeling door de natuurlijke omgeving, langs wijngaarden en olijf- en amandelbossen. Wat opvalt is de uitgebreide begroeiing met jeneverbesbomen. De bessen worden gebruikt voor het kruiden van gerechten en het bereiden van gin. Door het jaar heen vind je hier verschillende 'attracties': bloeiende amandelbomen in maart, ontluikende wijnranken vanaf april, druivenoogst in augustus/september en de olijvenoogst in oktober/november. Overnachting in Sendim.
 5. Dag 5 Felgar (ca. 9 km kort, ca. 13 km lang)
  De dag begint met een transfer van Sendim naar Felgar. Felgar is een dorp met schattige huisjes aan de noordzijde van de berg Roboredo en de vallei van de Sabor rivier. De bebouwing strekt zich uit over een zonnige heuvel met uitzicht over de omringende vallei en bergen. Begin je wandeling in het centrum van Felgar om te vervolgen met een rondwandeling tussen kleine velden en olijfgaarden. Je zult je verbazen over het intense blauw van het rivierwater van de Sabor. In dit gebied heerst absolute rust, hier ben je ver weg van de drukte van alledag. Hooguit wordt de stilte doorbroken door een overzwevende gier of door een eenzame boer die zijn land bewerkt. Je slaapt vanavond in het centrum van Felgar.
  In plaats van de rondwandeling kun je (tegen betaling) ook kiezen voor een bijzondere dagtrip per 4x4 met een professionele gids, waarbij je vogels gaat spotten en een trail over de Apajares Way loopt, een van de mooiste trails van Portugal.
 6. Dag 6 Felgar-Torre de Moncorvo (ca. 12 km kort, ca. 15 km lang)
  De route van vandaag neemt je vanuit Felgar mee over over oude paden en langs een schilderachtige route over een vroegere spoorlijn. De hele weg wordt je 'begeleid' door weelderige olijf- en amandelbosjes. In het vroege voorjaar wordt je overweldigd door de zee van bloeiende amandelbomen. Je bestemming vandaag is Torre de Moncorvo, een plezierig stadje, dat de poort vormt naar de Douro wijnregio, waar de wereldberoemde port en Dourowijnen worden geproduceerd. Het heeft een attractief centrum met statige herenhuizen, een spoorwegmuseum en talloze kleine winkeltjes die je proberen te verleiden met allerhande locale producten. In een van die winkeltjes kun je ongetwijfeld zien hoe gesuikerde amandelen worden gemaakt, een locale zoetigheid die onderdeel is van de 7 wonderen van Portugese zoetigheid. Proef vanavond van een likeur van het huis in je hotel, een ideale combinatie met de Moncorvo amandelen. Overnachting in Torre de Moncorvo.
 7. Dag 7 Torre de Moncorvo-Pocinho-Porto (wandeling ca. 14 km)
  Je verlaat Torre de Moncorvo over gebaande paden en loopt ook weer een stuk over een voormalige spoorlijn, richting Pocinho. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op de Douro rivier en loop je langs wijnterrassen en de met weelderig groen omringde monding van de Sabor rivier. Je weet dat je de finish van het wandelgedeelte van de reis nadert, als je in de verte de majestueuze spoorbrug en de Pocinho dam ziet liggen. Vanaf Pocinho neem je de trein naar Porto (het ticket is niet inbegrepen), een prachtige route langs de heuvels bezaaid met wijngaarden, zo typerend voor dit UNESCO werelderfgoed. Eindpunt is het Sao Bento station in hartje Porto, beschouwd als een van de vijf mooiste treinstations ter wereld. je hotel ligt op loopafstand van het station.
  Ontdek Portugal’s tweede stad, schitterend en schilderachtig gelegen aan de monding van de rivier de Douro. Het oude stadscentrum van Porto behoort met recht tot het UNESCO werelderfgoed. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira of bezoek één van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. En ’s avonds natuurlijk heerlijk uit eten in een van de vele restaurantjes aan de rivier. Overnachting in Porto.
 8. Dag 8 Terugvlucht vanaf Porto
  Wellicht nog tijd voor een verdere kennismaking met het romantische Porto. Transfer naar de luchthaven van Porto en weer terug naar huis.

Anderen bekeken ook