Privé fietsreis De Douro Vallei

 1. Portugal
 2. Noord-Portugal
 3. Porto
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal - Noord Portugal
 • Portugal fietsen
 • 27 foto's
 • Rondreis
 • Kleinschalig
 • Actief
 • Privé per fiets door de Douro vallei
 • Alto Douro wijnregio
 • Verblijf in bijzondere accommodaties
 • Schitterende natuur
 • Bagage wordt vervoerd

De Alto Douro is de oudste wijnproducerende regio ter wereld. Niet voor niets staat deze regio op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Talloze wijnterrassen omzomen de hellingen rond de Douro rivier. Veel van de wereldberoemde portwijngaarden bevinden zich rond Pinhao en rond Peso da Regua. Ontdek de magische Douro vallei, de natuurlijke omgeving, de heerlijke keuken en de beroemde wijnen tijdens de

7 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Porto, transfer naar Miranda do Douro
 2. Dag 2: Mirando do Douro-Sendim (ca. 47 km, gemiddeld)
 3. Volledig 7 daags programma

Over Privé fietsreis De Douro Vallei

Algemeen

De Alto Douro is de oudste wijnproducerende regio ter wereld. Niet voor niets staat deze regio op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Talloze wijnterrassen omzomen de hellingen rond de Douro rivier. Veel van de wereldberoemde portwijngaarden bevinden zich rond Pinhao en rond Peso da Regua.
Ontdek de magische Douro vallei, de natuurlijke omgeving, de heerlijke keuken en de beroemde wijnen tijdens deze prachtige fietstocht. Die begint aan de uiterste oostkant van de Douro rivier in de majestueuze kloof met meer dan 200 meter hoge wanden die hier de grens tussen Portugal en Spanje vormen. Fiets over het hooglandplateau door het Douro Natural Reserve met meer dan 170 vogelsoorten. Verbaas je over het schitterende landschap als je op je gemak stroomafwaarts fietst langs oude spoortrajecten, door dichte bossen, door amandelgaarden en uiteraard door met wijngaarden bezaaide berghellingen. Geniet tijdens je tocht van het leven op en rond de rivier, vanaf een hoge berghelling, fietsend langs de rivier of zelfs vanaf een boot.
Je rijdt op een comfortabele touringfiets met alle benodigde toebehoren. Tegen een toeslag reserveren we graag een E-bike voor je. Om te zorgen dat je niet verdwaalt, krijg je ook een GPS-apparaat, een kaart en route-informatie mee. Ook handig: je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Tijdens de reis verblijf je in karakteristieke accommodaties en ieder biedt je op een eigen manier een vleugje locale smaak en traditie. Een statig hotel langs de rivier, een traditioneel olijfolielandgoed, een oud herenhuis, een wijnlandgoed, om je alvast een idee te geven. De zwaarte van de tocht is gemiddeld, al kun je op een aantal dagen ook kiezen voor een uitdagender traject. De afstanden per dag liggen tussen de 30 en de 50 kilometer. Omdat deze fietstocht voor een groot deel door afgelegen gebied voert, is het handig als je zelf in staat bent om eventueel noodzakelijke kleine reparaties aan je fiets zelf uit te voeren. Vanwege deze route door afgelegen gebied is tijdens elke fietsdag een picknick lunchpakket inbegrepen.

Hoogtepunten

Alto Douro wijnregio
Douro vallei
Douro Natural Park
Douro river canyon
Douro cruise
Peso do Regua
traditionele dorpjes
historische stadjes
uitgestrekte wijngaarden
karakteristieke en charmante hotels

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Porto en v.v.

Hotels

Je overnacht in de volgende hotels. Indien een van de genoemde hotels niet beschikbaar is, ontvang je een passend alternatief.

Miranda do Douro - Parador Santa Catarina Hotel ****
Sendim - Curral de Tiu Pino ***
Torre de Moncorvo - Manor House Casa da Avo ***
Vila Flor - Rural Hotel Quinta do Barraçao da Vilariça ***
Vila de Maçada - Quinta de Fiäes ***
Cambres- Quinta de Tourais Rural Guesthouse ***

Goed om te weten

Minimum deelname 2 personen. De prijs bij 1 persoon is op aanvraag.
Een fiets met lage instap dient van te voren te worden aangevraagd.
Je overnacht in karakteristieke en kleinschalige accommodaties.
Je bagage wordt voor je vervoerd van hotel naar hotel.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
Omdat deze fietstocht voor een groot deel door afgelegen gebied voert, is het handig als je zelf in staat bent om eventueel noodzakelijke kleine reparaties aan je fiets zelf uit te voeren.
Hou er rekening mee dat het in juli en augustus erg warm kan zijn in deze regio.
Op dag 1 is er om 14.00 uur een gezamenlijke transfer vanaf de luchthaven van Porto naar het startpunt in Miranda do Douro. Zorg dat je heenvlucht uiterlijk om 12.30 aankomt in Porto. Indien je na deze tijd aankomt, kan er een privé transfer worden geregeld (prijs op aanvraag).
Op dag 7 is er om 10.00 uur een transfer vanuit Peso do Regua naar Porto airport. Mocht je op een afwijkende tijd willen vertrekken, dan geldt hiervoor een toeslag (op aanvraag)

Optioneel bij te boeken (bij boeking doorgeven):
- pakket van 2 proeverijen (1x olijfolie, 1x wijn) aan het eind van de dag op dag 5 en 6 voor € 80 per persoon totaal
- pakket van 2 gourmet diners inclusief wijn op dag 5 en 6 voor € 170 per persoon totaal
- toeslag voor een E-bike (5 dagen) € 210 per persoon (op aanvraag)

Inclusief

•Retourvlucht Porto
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•6 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
•5 picknick lunchpakketten op de fietsdagen
•Diner op dag 4
•Transfers van en naar de luchthaven bij aankomst en vertrek
•In het dagprogramma genoemde transfers tijdens de fietsdagen
•Douro cruise op dag 5
•Bagagetransfer tussen de verschillende hotels
•Per persoon: hybride fiets, bagagerek, fietstas, stuurtasje, reserve binnenband
•Per reservering: gps met de diverse routes, prepaid telefoon, reparatieset, 1e hulp set, fietspomp, slot (per 2 fietsen)
•Fietsenstalling in de hotels
•Diensten van onze lokale agent in Portugal

Exclusief

•Lokale toeristenbelasting (variërend van gratis tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Fietshelm (eventueel ter plaatse 2e hands te leen of te koop; dit dient bij de reservering te worden doorgegeven)
•Eventuele toeslagen voor privétransfer(s)
•Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Porto, transfer naar Miranda do Douro
  Na aankomst op de luchthaven van Porto wacht de transfer naar het startpunt van je fietstocht. Je doorkruist Portugal van west naar oost, dus de transfer is al een belevenis op zich. Geniet dus van het landschap en de omgeving, een klein voorproefje van de komende week. Maak na aankomst een wandeling door het dorp met zijn witte huisjes en smalle keienstraatjes.
  Overnachting in Miranda do Douro.
 2. Dag 2: Mirando do Douro-Sendim (ca. 47 km, gemiddeld)
  Op pad. Vandaag fiets je voornamelijk door de ruige natuur van het International Douro Nature Park, een hoogvlakte vol wildernis en fraaie landschappen. Je wordt omgeven door rust en stilte en hoort ongetwijfeld alleen het geluid van een aantal van de 170 vogelsoorten die hier huizen. Ter afwisseling laat misschien ook hier een daar een locale geit of koe van zich horen. Boven je hoofd zie je wellicht een adelaar of een gier. Overnachting in Sendim.
 3. Dag 3: Sendim-Torre de Moncorvo (ca. 38 km, gemiddeld; ca. 48 km, uitdagend)
  De dag begint met een transfer naar het startpunt van vandaag. Je rijdt vandaag onder andere langs een oude spoorlijn. Verder door bossen en tussen akkers en weilanden. Hier en daar zul je een schaapherder met zijn kudde tegenkomen. Ook al spreekt ie vast alleen Portugees, de begroeting zal hartelijk zijn. Verder langs olijf- en amandelgaarden om te 'finishen' in Torre de Moncorvo, hoofdstad van de amandelstreek, waar je overnacht.
 4. Dag 4: Torre de Moncorvo-Vila Flor (ca. 29 km, gemiddeld; ca. 38 km, uitdagend)
  Vandaag fiets je voor het eerst echt langs de Douro rivier. Bereid je voor op schitterende uitzichten en een magisch landschap. De afdaling naar de rivier voert je door prachtige olijfgaarden. Vanavond slaap je in een quinta in de buurt van Vila Flor waar op traditionele wijze olijfolie wordt geproduceerd. Je verblijft hier 'in the middle of nowhere', dus het diner is hier vanavond inbegrepen. Dat wordt smullen van locale specialiteiten, zoals kazen, worstjes, versgebakken brood, sinasappels uit eigen boomgaard en uiteraard olijfolie en wijn.
  Daarna voor het slapengaan nog even sterrenkijken in dit heldere stiltegebied.
 5. Dag 5: Vila Flor-Sabrosa (ca. 29 km; gemiddeld; ca. 31 km uitdagend)
  Naast de befaamde portwijnen, produceert de Alto Douro wijnregio ook prijswinnende wijnen van de Touriga druif. De typische terrasvormige wijngaarden werden met de hand uitgehouwen en aangelegd op de berghellingen. De prachtige wijnlandgoederen rijzen trots op tussen de wijngaarden. Aangekomen bij de rivier scheep je eind van de ochtend in bij het plaatsje Tua voor een boottocht over de Douro. In Pinhao, samen met Peso do Regua het centrum van de portwijn productie, stap je met je fiets weer van boord. Vergeet niet om het prachtig betegelde treinstationnetje van Pinhao te bekijken. Je slaapt vannacht op een van de hellingen boven Pinhao.
 6. Dag 6: Sabrosa-Peso da Regua (ca. 31 km, gemiddeld)
  Deze laatste etappe begint met een begint met een traject over de binnenweggetjes van de Douro vallei. Daarna een mooi fietspad wat je weer terugbrengt naar en langs de rivier met uitzichten die niet minder dan adembenemend zijn. Aan het eind van de dag arriveer je in Peso do Regua, de hoofdstad van het Douro district. Vanavond nog maar eens voor de laatste keer deze week genieten van de heerlijke wijnen en een locale specialiteit op je bord. Overnachting in Peso do Regua.
 7. Dag 7 Transfer naar Porto, terugvlucht vanaf Porto
  Transfer naar de luchthaven van Porto en weer terug naar huis.

Anderen bekeken ook