Feynan Ecolodge

 1. Jordanië
 2. regio Petra
 3. Dana
 • Feynan Ecolodge - Dana
 • Feynan Ecolodge herder in de omgeving - Dana
 • Feynan Ecolodge bij de lokale bedoeïenen - Dana
 • Feynan Ecolodge hike in de omgeving - Dana
 • Feynan ecolodge kookles - Dana
 • 58 foto's
 • Kleinschalig
 • Couleur locale
 • Duurzaam
 • In het hart van het Dana natuurreservaat
 • Maak kennis met de lokale bevolking
 • Duurzame accommodatie
 • Sfeervol verlicht met kaarsen
 • Schitterende omgeving
 • Diverse activiteiten mogelijk
 • Ondersteun de lokale gemeenschap

Diep in het hart van het bergachtige Dana Biosphere Reserve ligt een idyllische, met kaarsen verlichte lodge in het prachtige Wadi Feynan. De Feynan ecolodge biedt reizigers de kans om de wildernis van Jordanië te ervaren, de inheemse bevolking te ontmoeten en de oude geschiedenis te ontdekken, en dat alles met een minimale impact op het milieu. De lodge is opgericht door de RSCN om de lokale bedo

Over Feynan Ecolodge

Algemeen

Diep in het hart van het bergachtige Dana Biosphere Reserve ligt een idyllische, met kaarsen verlichte lodge in het prachtige Wadi Feynan. De Feynan ecolodge biedt reizigers de kans om de wildernis van Jordanië te ervaren, de inheemse bevolking te ontmoeten en de oude geschiedenis te ontdekken, en dat alles met een minimale impact op het milieu.

De lodge is opgericht door de RSCN om de lokale bedoeïenengemeenschappen economische kansen te bieden en een duurzaam alternatief te bieden voor de kopermijnbouw. Wadi Feynan was historisch gezien een van de belangrijkste kopermijnen wereldwijd. Gedurende 30 jaar is er onderzoek gedaan of er genoeg koper was, maar de conclusie was dat dit geen realistisch inkomstenbron zou zijn. Echter werd tijdens dit onderzoek wel Feynans rijke archeologische geschiedenis blootgelegd. Het gebied is een van de oudste continu bewoonde plaatsen ter wereld. De archeologische ruïnes in combinatie met het natuurlijke erfgoed en de schoonheid hebben Feynan op de kaart gezet als een toeristische bestemming.
Het ontwerp van Feynan Ecolodge is geïnspireerd op de historische karavanserai. Dit waren kameelkaravanen die lange reizen maakten door China, Centraal-Azië en Europa. Zij stopten en rustten uit in de herbergen langs de zijderoute. Hier vulden ze hun voorraad aan en rustten ze uit voordat ze aan de volgende reis begonnen. Het idee was dat de eerste afgelegen ecolodge in Jordanië aan de oude karavaanroutes zou komen te liggen, en hoe toepasselijk als het dan als karavanserai zou worden ontworpen.

Elk van de 26 kamers van Feynan is uniek, ontworpen rond een reeks interne binnenplaatsen die doen denken aan de oude karavanseri op de routes door de woestijn. Welk type kamer je ook kiest, elke kamer heeft een eigen badkamer en overal zul je genieten van sfeerverlichting van kaarsen in nissen rond de kamer. De meeste kamers hebben daarnaast een prachtig uitzicht op het ruige landschap.

Word ’s ochtends wakker met het getjilp van vogels, de zon die opkomt boven de heuvels en smul van een voedzaam Arabisch ontbijt terwijl de herders de geiten begeleiden op zoek naar hun ontbijt. Zoek een goede leesplek op een van de serene terrassen en verwonder je over de omgeving, of doe mee met een van de vele activiteiten die in het reservaat worden aangeboden.
En 's nachts kun je ontspannen en genieten van de schitterende sterrenhemel, terwijl de lodge wordt verlicht met flikkerend kaarslicht.

Ligging

In Wadi Feynan in het zuidwesten van het Dana Biosphere Reserve
Vlakbij de dorpjes Qurayqura en Feynan

Kamers

Economy kamer

Kleine kamer met:
Eenpersoonsbedden (85-95x200)
Klamboes
Kaarsen voor verlichting
Klein bureau
Warme kruiken voor de koude winternachten
Badkamer met douche en elektrische verlichting

Standaard kamer

Eenpersoonsbedden (110x200 cm) of tweepersoonsbed (170x200)
Klamboes
Kaarsen voor verlichting
Klein bureau
Warme kruiken voor de koude winternachten
Badkamer met douche en elektrische verlichting
Uitzicht op het rotsachtige landschap

Luxe kamer

Eenpersoonsbedden (110x200 cm) of tweepersoonsbed (130x200 of 170x200)
Klamboes
Kaarsen voor verlichting
Klein bureau
Warme kruiken voor de koude winternachten
Badkamer met douche en elektrische verlichting
Balkon met zitje en uitzicht op het rotsachtige landschap

Familiekamer

4 eenpersoonsbedden
Klamboes
Kaarsen voor verlichting
Klein bureau
Warme kruiken voor de koude winternachten
Badkamer met douche en elektrische verlichting

Deluxe familiekamer

1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden
Klamboes
Kaarsen voor verlichting
Klein bureau
Warme kruiken voor de koude winternachten
Badkamer met douche en elektrische verlichting

Goed om te weten

Er is beperkt elektriciteit en er zijn dus geen stopcontacten in de kamer. Indien je je telefoon, camera, laptop of iets anders wilt opladen kun je dit bij de receptie doen. In de badkamer is elektriciteit uit zonne-energie, waarmee ook de douches worden verwarmd.

De lodge is niet per gewone huurauto bereikbaar, enkel per 4x4. Je dient daarom een transfer bij te boeken vanaf het Feynan Reception Centre. De kosten hiervoor zijn ca. €27 per enkele reis per auto (max. 4 personen). De transfer wordt verzorgd door de lokale gemeenschap in hun eigen auto (4x4) en is een mooie bron van inkomsten voor zo’n 45 families in de omgeving. De lokale gemeenschap beschikt over het algemeen niet over de nieuwste auto’s, meestal zijn de pick-ups oud waardoor het mogelijk niet het meest comfortabele ritje tijdens je reis door Jordanië zal zijn. Wij zien dit echter als een charme en ervaring die hoort bij je overnachting op deze unieke plek.
Op dit moment is het helaas (nog) niet mogelijk om deze transfer online bij te boeken, neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling of vermeld dit tijdens boeken dan nemen wij contact met je op.

In de omgeving van de lodge zijn diverse wandel- en fietsroutes, je kunt een oude kopermijn bezoeken, deelnemen aan een kookles of leren hoe je kohl (bedoeïenen eyeliner) maakt. Elke dag wordt een selectie van activiteiten aangeboden. Veel activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen, voor sommige activiteiten waarbij de lokale gemeenschap betrokken is dien je echter een kleine bijdrage te betalen. Deze bijdrage komt direct ten goede aan de lokale families die je bezoekt of de herders die je begeleiden. Je kunt je ter plaatse aanmelden voor de diverse activiteiten. Daarnaast is het ook mogelijk om met een privégids op pad te gaan. Indien je hier interesse in hebt, vernemen we dit graag zo snel mogelijk bij/na boeking, zodat je zeker weet dat dit mogelijk is.

Er wordt geen alcohol geschonken in de lodge.

Faciliteiten

 • Algemeen
  • Receptie
  • Diverse terrassen
  • Lounge met openhaard in de winter
  • Kleine bibliotheek
  • Diverse activiteiten (soms gratis, soms tegen betaling)
 • Eten en drinken
  • Restaurant
  • Verblijf op basis van volpension (diner op de dag van aankomst en ontbijt en lunch of lunchbox op de dag van vertrek)

Locatie

Anderen bekeken ook