Fly-drive Cultuur & Natuur Jordanië

  1. Jordanië
  2. regio Amman
  3. Amman
  • Rotsboog Wadi Rum - Jordanië
  • White Dome Trail, Dana - Jordanië
  • Jerash - Jordanië
  • Schatkamer Petra - Jordanië
  • Eten en drinken - Jordanië
  • 33 foto's
  • Fly-drive
  • Overnachten in een tentenkamp in Wadi Rum
  • Het mooie natuurreservaat Dana
  • 2 volle dagen in Petra
  • Met een eigen huurauto

Ontdek het schitterende Jordanië tijdens deze 11-daagse fly-drive. Doordat je met je eigen huurauto op pad gaat, heb je alle vrijheid om stops te maken waar jij maar wilt. Alleen de overnachtingen liggen vast, de rest is aan jou! Je kunt de reis uitbreiden met een aantal leuke excursies, zoals een city tour met local tastings, een kookles of een prachtige wandeling in het Dana natuurreservaat. Je

12 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman
  3. Volledig 12 daags programma

Over Fly-drive Cultuur & Natuur Jordanië

Algemeen

Ontdek het schitterende Jordanië tijdens deze 11-daagse fly-drive. Doordat je met je eigen huurauto op pad gaat, heb je alle vrijheid om stops te maken waar jij maar wilt. Alleen de overnachtingen liggen vast, de rest is aan jou! Je kunt de reis uitbreiden met een aantal leuke excursies, zoals een city tour met local tastings, een kookles of een prachtige wandeling in het Dana natuurreservaat.
Je begint je reis in de hoofdstad Amman, een drukke stad met oude overblijfselen als de Citadel en het amfitheater en tevens een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash. Vervolgens reis je door naar het kleine dorpje Dana. Dit dorpje grenst aan het natuurreservaat Dana, waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Ga optioneel met een gids op pad en wandel door kloven, over hellingen en terrassen en geniet van de schitterende omgeving. Na Dana reis je door naar hét bekende hoogtepunt Petra. Je hebt 2 volle dagen de tijd om deze unieke, oude stad van de Nabateeërs te ontdekken. Natuurlijk ken je het bekende beeld van de schatkamer welke tussen de rotswanden tevoorschijn komt, maar Petra is nog veel meer. In deze gigantische, oude stad zul je je niet vervelen. Na Petra reis je door naar uitgestrekte Wadi Rum woestijn, voor een nacht onder de sterrenhemel in een tentenkamp. Vervolgens door richting de Rode Zee, waar je een dag tot rust kunt komen in Aqaba. Vanuit Aqaba reis je weer door in noordelijke richting naar de extreemzoute Dode Zee. Zonder moeite blijven drijven is een unieke ervaring. Ook kun je hier vlakbij de Wadi Mujib Siq Trail lopen. Al wandelend, klauterend en zwemmend volg je een mooie route tussen de rotsen door. Helaas zit na de Dode Zee je reis er al weer op en is het tijd om naar huis te gaan.

Hoogtepunten

• Jerash
• Amman
• Dana
• Petra (2 volle dagen!)
• Overnachten in Wadi Rum
• Wadi Mujib
• Dode Zee
• Aqaba

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

2 nachten Amman – hotel Toledo
2 nachten Dana – Dana Guesthouse
3 nachten Petra – hotel Petra Boutique
1 nacht Wadi Rum – Sun City Camp
1 nacht Aqaba – Hotel Oryx
1 nacht Dode Zee – Hotel Dead Sea Spa

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hier dan zo spoedig mogelijk over geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Mocht je de Wadi Dana Trail en de Wadi Ghweir Trail bijboeken. Houd er dan rekening mee dat je vanuit Feynan een transfer terug naar Dana nodig hebt. Deze transfer duurt zo’n 1,5 tot 2 uur.
In de winter van 01/11 t/m 31/03 is de Mujib Siq Trail gesloten. Daarnaast kan het zo zijn dat door slecht weer de trail onverhoopt ook in het 'goede' seizoen (01/04-31/10) gesloten is. Voor de Mujib Siq Trail moet je minstens 18 jaar zijn.
Mocht je dit willen doen, ga dan op tijd weg uit Aqaba. Je kunt namelijk tot 15.00 uur starten. Indien je een late terugvlucht hebt, zou je de trail ook op de laatste ochtend kunnen doen.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inbegrepen

Inclusief
• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. BB (Hyundai i20 of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 4* hotels o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
• Visumkosten en visumassistentie bij aankomst

Exclusief
• Excursies en entrees (ter plaatse te betalen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
• Optionele excursies
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Benzine
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Amman
    Na aankomst op de luchthaven neem je je huurauto in ontvangst en rij je naar je 1e overnachtingsadres in de hoofdstad Amman.
  2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman
    In Amman kun je er optioneel voor kiezen om een city tour met lokale proeverijen bij te boeken. ’s Ochtends word je bij je hotel op gehaald, op naar downtown Amman. Hier begin je de dag met een ontbijttraktatie bij het beroemde Hashem restaurant. Geprezen door veel kookboeken voor de beste falafel en humus in heel Amman. Het restaurant heeft zijn charme van een eenvoudig eetcafé behouden en is ook onder de locals een bekende plek. Vervolgens bezoek je samen met je gids de Citadel, het Romeinse amfitheater en de specerijenmarkt. Ook maak je een stop bij Habiba Sweets voor een voorproefje van Kanafeh, een Levantijns kaasgebakje doordrenkt in zoete siroop. Ook leer je hoe deze lekkernij gemaakt wordt. Een top begin van je dag!

    Wil je liever zelf Amman verkennen, maar vind je het wel leuk om wat van de lokale keuken mee te krijgen? Dan kun je er ook voor kiezen om een kookles bij Beit Sitti bij te boeken. Beit Sitti betekent ‘oma’s huis’ in het Arabisch en is opgericht door 3 zussen om de herinnering en kookkunsten van hun oma levend te houden. Hier leerden zij de lekkerste Arabische recepten, die zij op hun beurt weer doorgeven aan locals, expats en toeristen. Eerst ga je naar de groentemarkt om verse ingrediënten in te slaan. Vervolgens keer je terug om een overheerlijke 4-gangen maaltijd te bereiden.

    Afhankelijk van hoe je je dag indeelt, kun je er vandaag ook met je eigen huurauto op uit trekken naar de oude Romeinse stad Jerash. Wandel over de zuilenstraat langs oude tempels, het amfitheater en woningen: een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Na je bezoek keer je weer terug naar je hotel in Amman, waar je nog een nacht zult doorbrengen.
  3. Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Dana
    Je laat de hoofdstad Amman achter je vandaag en vertrekt in zuidelijke richting naar Madaba. In deze mozaïekstad vind je de beroemde mozaïek landkaart van het Beloofde Land in de kerk van St. George. Vervolgens kun je doorrijden naar het nabij gelegen Mount Nebo. Hier zag Mozes volgens de Bijbel het Beloofde Land en nog altijd kun je hier genieten van een mooi uitzicht en een aantal mooie mozaïeken. Verder op weg naar het zuiden kun je een stop maken bij het kruisvaarderskasteel bij Kerak. Een mooie, imposante herinnering aan de kruisvaarders. Vervolgens reis je door naar Dana, waar je zult overnachten.
  4. Dag 4: Dana
    Vandaag een volle dag in en om Dana. Dit piepkleine dorpje in de bergen is nog niet zo bekend. Je gaat hier vooral heen voor de vele, mooie wandelroutes in de omgeving.

    Dana leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes in het park. Sommige kun je zelf doen, maar andere (langere) tochten zijn enkel met een gids mogelijk. Een aantal opties zijn de White Dome Trail, Wadi Dana Trail en Wadi Ghweir Trail. De White Dome trail (mogelijk van 15/3 tot 31/10) is een wandelroute van zo’n 8 km lang, waar je circa 3 tot 4 uur voor kunt uit trekken. Deze route volgt de steile hellingen tussen Rummana Camp en Dana Village. Het pad loopt door verschillende terrassen en biedt een adembenemend uitzicht op de wadi.
    Wadi Dana Trail kun je het hele jaar rond lopen en is zo’n 14 km lang waar je 5 tot 7 uur over doet. Deze mooie route loopt dwars door het Dana Biosphere Reserve langs zandstenen kloven en lokale geitenhoeders bergafwaarts naar Feynan. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten.
    De Wadi Ghweir Trail is de langste (en zwaarste) van deze 3 en kun je ook het hele jaar door lopen. Het startpunt van deze hike is in Al Mansoura, vlakbij Shobak en eindigt in Feynan. Je volgt de rivierbedding van de wadi, langs een stromende beek naar de ingang van Wadi Ghuweir. De route gaat door een mooie, smalle kloof omzoomd door unieke planten en bomen. De rotswanden nemen telkens weer een andere kleur aan. Een lange wandeling maar door de mooie omgeving vergeet je dit snel!
  5. Dag 5: Dana-Petra
    Je kunt er voor kiezen om vandaag nog een korte wandeling te maken of meteen op pad te gaan. Heb je onderweg naar Dana het kruisvaarderskasteel van Kerak niet bezocht of vind je het leuk om nog een kasteel te zien? Stop dan bij Shobak, minder bekend dan Kerak, maar zeker een leuke stop onderweg. Je eindigt de dag in de schitterende roze-rode stad Petra.
  6. Dag 6: Petra
    Je hebt 2 volle dagen om Petra, één van de nieuwe zeven wereldwonderen, te ontdekken. Dankzij haar gunstige ligging langs een handelsroute werd Petra een welvarende stad, waar duizenden mensen woonden. De bewoners van toen, de Nabateeërs, hakten tempels, een amfitheater, rotswoningen en graven uit de rotsen en nog altijd zie je hier de mooiste façades.
    Je kunt er voor kiezen om niet bij de hoofdingang, bij de kloof, te beginnen maar juist achterin Petra. Je rijdt met je gids richting de achteringang, vlakbij Little Petra, op ongeveer een kwartiertje rijden. Je wandelt in alle rust door de bergen met prachtige vergezichten. Na ongeveer 2,5 uur wandelen kom je aan bij het imposante klooster van Petra. Het voordeel is dat je niet de vele treden naar het klooster op hoeft en dat je alleen nog maar daalt op weg naar de rest van de oude stad én daarnaast is het bij de achteringang een stuk minder druk.
  7. Dag 7: Petra
    Vandaag nog een dag om deze geweldige stad te bezoeken. Heb je gister de backdoor route genomen? Kies er dan voor om vandaag de ‘normale’ ingang door de kloof te nemen (andersom kan natuurlijk ook). Rozerode golvende kliffen rijzen aan weerszijden de lucht in, soms lijken de twee kanten bijna als een puzzelstuk in elkaar te passen. Een mooi slingerpad van zo'n 1,2 km lang in verschillende kleurtinten tot aan de schatkamer. ’s Ochtends als het zonlicht op de schatkamer valt is deze bovendien op zijn mooist. Vandaag de schatkamer van boven bewonderen behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Je zult je hier nog prima een dag kunnen vermaken.
    Vanavond kun je optioneel in Petra een kookcursus bijboeken. Samen met een lokale chef bereid je een lekkere, traditionele Jordaanse maaltijd, gemaakt van verse en lokale producten.
  8. Dag 8: Petra-Wadi Rum
    Na 2 dagen in het mooie Petra is het tijd voor een volgend hoogtepunt: Wadi Rum. Deze unieke woestijn met spectaculaire rotsformaties, natuurlijke bruggen, rode zandduinen en rotstekeningen van oude beschavingen mag niet ontbreken tijdens je reis door Jordanië. Optioneel kun je hier deelnemen aan een jeepsafari, buggy rijden, een ritje op een kameel of kies voor een unieke ballonvaart. Je overnacht vanavond in een tentenkamp in het indrukwekkende maanlandschap, waar je geniet van een heerlijk diner onder de prachtige sterrenhemel.
  9. Dag 9: Wadi Rum-Aqaba
    Na een lekker bedoeïenenontbijt vertrek je naar de Rode Zee. Hier kun je een dagje bijkomen in de badplaats Aqaba. Genieten van het mooie weer, de faciliteiten van je hotel en het strand. En 's avonds kun je lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
  10. Dag 10: Aqaba-Wadi Mujib-Dode Zee
    Van de Rode Zee reis je noordelijk richting de Dode Zee. Optioneel kun je vandaag bij Wadi Mujib ook weer een mooie wandeling maken (alleen mogelijk in de periode van 1 april tot 31 oktober en bij goed weer). De Mujib Siq trail begint bij het Visitor Centre vlakbij de Mujib Bridge. Neem de brug over de dam en volg de loop van de rivier. De route slingert tussen de steile kliffen door. Loop (en zwem in sommige periodes) door het water, klim en klauter over rotsen en glij er ook weer van af. Een erg leuke en afwisselende route en zomersdag ook nog eens lekker verfrissend. De route neemt zo’n 2 tot 3 uur in beslag. Overnachting aan de Dode Zee.
  11. Dag 11: Dode Zee-Amman-terugvlucht
    Tot aan je terugvlucht heb je alle tijd om nog even na te genieten van je reis. Je rijdt naar de luchthaven, waar je je huurauto weer inlevert en weer terugvliegt naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook