Autorondreis Veneto

 1. Italië
 2. Veneto
 3. Verona
 • Cafeetje in Venetië - Italië
 • Glas uit Murano - Venetië - Italië
 • Palladio's Villa La Rotonda in Vicenza - Italië
 • Piazza San Marco in Venetië - Italië
 • De brug Ponte Pietra in Verona - Italië
 • 15 foto's
 • Zonvakantie
 • Rondreis
 • Autovakantie
 • Venetië en de vele eilandjes
 • Treviso en Proseccogebied
 • Verrassend Padova, ofwel Padua
 • Vicenza en de villa’s van Palladio
 • Veelzijdig Verona

Deze prachtige autorondreis leidt je door Veneto langs prachtige steden met enerzijds een bezoekje aan Venetië maar ook aan de vele andere interessante steden die het gebied rijk is. Je start in de ‘città cortese’ Treviso in het Proseccogebied. Daarna door naar Venetië, waar je uiteraard de beroemde plekjes in de stad kunt bezoeken, maar er zijn vele alternatieven zoals de wijken Cannaregio en Cas

8 -daags programma
 1. Dag 1: Aankomst in de omgeving van Treviso.
 2. Dag 2: Treviso, architectuur en Prosecco
 3. Volledig 8 daags programma

Over Autorondreis Veneto

Algemeen

Deze prachtige autorondreis leidt je door Veneto langs prachtige steden met enerzijds een bezoekje aan Venetië maar ook aan de vele andere interessante steden die het gebied rijk is. Je start in de ‘città cortese’ Treviso in het Proseccogebied. Daarna door naar Venetië, waar je uiteraard de beroemde plekjes in de stad kunt bezoeken, maar er zijn vele alternatieven zoals de wijken Cannaregio en Castello. Ook liggen rondom Venetië tientallen eilandjes die een bezoekje meer dan waard zijn. Daarna door naar Padova (Padua), een prachtige stad met bijzondere architectuur en Venetiaanse villa’s, evenals je volgende stad Vicenza waar Palladio de beroemde ‘Villa Rotonda’ bouwde. Daarna door naar de sfeervolle stad Verona met behalve de Arena en het balkon van Julia ook vele andere architectonische hoogtepunten. Deze reis laat je kennis maken met de beroemde architectuur van de steden in Veneto en het zeer gevarieerde landschap.

Hoogtepunten

Venetië en de vele eilandjes
Treviso en Proseccogebied
Verrassend Padua
Vicenza en de villa’s van Palladio
Veelzijdig Verona

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 4-sterrenhotels. Hieronder een voorbeeld van accommodaties of gelijkwaardig waar je kunt verblijven tijdens de reis. De exacte hotellijst ontvang je circa 14 dagen voor vertrek.

4*:
Omgeving Treviso: Villa Pace Bolognese
Omgeving Vicenza: Hotel de la Ville
Omgeving Verona: Villa Malaspina

Goed om te weten

• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Italië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inbegrepen

Inclusief:
• 7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door.
• Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse
• Prosecco proeverij op dag 2
• Grappa bezoek en proeverij op dag 6
• Wijnproeverij op dag 7

Exclusief:
• Overige maaltijden
• Treinticket
• Vaporettotickets (bijv. 24-uurs ticket ca. € 9,-)
• Toeristenbelasting
• Entreegelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Aankomst in de omgeving van Treviso.
  Vandaag kom je aan in Treviso. Diner op eigen gelegenheid, je eerste overnachting is in de omgeving van Treviso.
 2. Dag 2: Treviso, architectuur en Prosecco
  Treviso, een vredige oase waar je als wandelaar de sobere elegantie van de stad kunt bewonderen op elke hoek van de straat. In het centrum van deze ‘Città cortese’ (hoffelijke stad) staat de Duomo omgeven door de oude verdedigingsmuren. Het is een prachtig voorbeeld van de complexe gelaagdheid van de architectonische stijlen door de eeuwen heen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het wereldberoemde Proseccogebied en stop voor een proeverij! Overnachting weer in de omgeving van Treviso.
 3. Dag 3: Het hart van Venetië
  Je rijdt in de richting van Piazzale Roma, San Giuliano of Tronchetto waar je je auto voor een dag kunt parkeren. Hier neem je de vaporetto naar Venetië. Het kloppende hart van Venetië is het beroemde San Marcoplein, Europa’s meest elegante plein omgeven door enorme meesterwerken: de klokkentoren (Torre dell’Orologio), de Basilica, Palazzo Ducale en de meerdere gouden tempels van La Serenissima; een mustsee is de galerij van de Accademia met vele meesterwerken. Je overnacht weer in de omgeving van Treviso.
 4. Dag 4: Het andere Venetië: Cannaregio, Castello en vele eilandjes
  Na een dagje in toeristisch Venetië is het tijd om de andere kant van de stad te bekijken. Cannaregio is een rustig en gezellig wijkje waar je tussen de lokale bevolking terechtkomt. In deze wijk vind je het Joods Museum. Ook de wijk Castello is authentieker en minder bezocht door toeristen. In Campo Santa Margherita kom je behalve de locals ook vele studenten tegen. Het is een gezellig pleintje middenin de wijk Dorsoduro om wat te eten of te drinken. Je kunt vandaag ook de Vaporetto nemen voor een Lagunatrip naar de bekende eilandjes Burano, Murano en Torcello of naar enkele van de minder bekende eilandjes die Venetië rijk is. Als alternatief voor Venetië kun je vandaag ook een bezoek brengen aan de interessante grensstad Triëste. Je overnacht weer in de omgeving van Treviso.
 5. Dag 5: Padova
  In Padova gaan kunst, cultuur, natuur, wetenschap en spiritualiteit samen in een unieke, aangename mix. De stad kan op vele manieren worden ontdekt, gewoon ronddwalen en je laten verrassen achter elke hoek. Hoewel de stad redelijk groot is voor Italiaanse begrippen, is de meerderheid van de interessante bezienswaardigheden geconcentreerd in het stadscentrum. Heel gebruikelijk voor de meeste Italiaanse steden omdat ze vaak ontwikkeld zijn rond de oude Romeinse of middeleeuwse ommuurde stad. Overnachting in de omgeving van Vicenza.
 6. Dag 6: Vicenza en Palladio
  Na het ontbijt vertrek je naar Vicenza. Het prachtige Piazza dei Signori wordt gedomineerd door de Loggia del Capitano en door de indrukwekkende basiliek Palladiana, waar de architect Andrea Palladio, destijds onbekend, de dubbele orde van bogen en loggia's realiseerde. Breng ook een bezoekje aan Villa La Rotonda, een renaissancevilla net buiten Vicenza ontworpen door Andrea Palladio. De echte naam is Villa Almerico Capra Valmarana, maar beter bekend als La Rotonda. De naam "Capra" is afgeleid van de gebroeders Capra, die het gebouw voltooiden nadat het in 1592 aan hen was afgestaan. Samen met andere werken van Palladio, wordt het gebouw bewaard als onderdeel van het werelderfgoed "Stad Vicenza en de Palladio villa’s van Veneto".
  Dit deel van Veneto, aan de voet van de Dolomieten, is ook wel bekend vanwege de Grappa productie. We hebben een bezoek en proeverij voor je gereserveerd in Schiavon Area. Overnachting weer in Vicenza omgeving.
 7. Dag 7: Veelzijdig Verona
  Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook een prachtig voorbeeld van stedelijke, artistieke en architectonische integratie van de historische tijdperken van de afgelopen 2000 jaar. Piazza Erbe is het beste voorbeeld hiervan. Niet ver weg is Piazza dei Signori, de ‘salon’ van Verona, een ander voorbeeld van perfecte historische gelaagdheid, versierd door het monument ter ere van Dante Alighieri, de Scaliger bogen, prachtige graven gebouwd voor de heren van Verona, de Arena en niet te vergeten het huis van Julia…
  De middag kun je de wijnregio hier ontdekken: Valpolicella. Een bezoek en proeverij mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Je overnacht in de buurt van Verona.
 8. Dag 8: Terugreis vanuit Noord Italië
  Na je ontbijt begin je aan je terugreis. Eventueel kun je de reis verlengen met nog een paar daagjes Gardameer. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie

Anderen bekeken ook