Fly-drive Het hart van Sicilië

 1. Italië
 2. Sicilië
 3. Catania
 • Kathedraal en oude Stad Piazza Armerina - Sicilië
 • Siciliaanse barok in Noto - Sicilië
 • Vloer met mozaïeken van de Romeinse Villa del Casale, Piazza Armerina - Sicilië
 • Marzamemi - Sicilië
 • Noto - Sicilië
 • 15 foto's
 • Het authentieke binnenland van Zuid Sicilië
 • Veel historie
 • Foodtour
 • Stadstour met gids
 • Welkomstproeverij
 • Verblijf in bijzondere overnachtingsadresjes

Deze korte fly-drive laat je op een bijzondere manier kennismaken met het authentieke binnenland in het zuidoosten van Sicilië. Zo zijn een stadswandeling met een gids door het historische Piazza Armerina en een foodtour in dezelfde plaats inbegrepen. De rest van het programma vul je zelf in, maar dat het vol met fraaie historie zal zitten, is een zekerheidje. Maar ook het prachtige landschap en d

8 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Catania, Piazza Armerina (ca. 70 km)
 2. Dag 2: Piazza Armerina
 3. Volledig 8 daags programma

Over Fly-drive Het hart van Sicilië

Algemeen

Deze korte fly-drive laat je op een bijzondere manier kennismaken met het authentieke binnenland in het zuidoosten van Sicilië. Zo zijn een stadswandeling met een gids door het historische Piazza Armerina en een foodtour in dezelfde plaats inbegrepen. De rest van het programma vul je zelf in, maar dat het vol met fraaie historie zal zitten, is een zekerheidje. Maar ook het prachtige landschap en de vriendelijke bevolking zullen je aangenaam verrassen. Naast al het heerlijke eten en drinken uiteraard……

Hoogtepunten

Stadstour met gids in Piazza Armerina
Foodtour in Piazza Armerina
Kleine welkomstproeverij
Villa Romana del Casale
Caltagirone
Noto
Villa Romana del Tellaro
Marzamemi

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Catania en vice versa

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je de gehele reis een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

Je verblijft in de volgende 4* hotels (of gelijkwaardig) o.b.v. logies/ontbijt:
3 nachten Piazza Armerina – Suite d’Autore
1 nacht Caltagirone – Judeka Wine Resort
2 nachten Noto – Villa Favorita

Inbegrepen

Inclusief:
- Retourvlucht Catania
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 6 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- kleine welkomstproeverij op dag 1
- halve dag gids in Piazza Armerina op dag 2
- self-guided food tour op dag 3 (middels plattegronden/QR-code)

Exclusief:
- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie de autohuurvoorwaarden)
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord (afhankelijk van de betreffende luchtvaartmaatschappij)

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Catania, Piazza Armerina (ca. 70 km)
  Je komt aan op de luchthaven van Catania. Je neemt de huurauto in ontvangst, waarmee je naar je 1e overnachtingsadres in Piazza Armerina rijdt. Hier wacht je een kleine proeverij als welkom.
 2. Dag 2: Piazza Armerina
  Vandaag een hele dag de tijd voor de prachtige historie in dit schilderachtige stadje. Je bezoekt de imposante kathedraal, hoog gelegen boven de stad, en het daar vlakbij gelegen Palazzo Trigona della Floreste, het lokale archeologische museum. Ook de 16e eeuwse St. Peter’s Church is een ‘must’, al zou je dat op basis van de eenvoudige buitenkant niet zeggen. Verbaas je binnen over de fraai gedecoreerde verzonken plafonds en diverse waardevolle meesterwerken, waaronder een doek van Caraveggio. Aansluitend kun je ook het bijbehorende klooster nog bezoeken. Overnachting in Piazza Armerina.
 3. Dag 3: Piazza Armerina Foodtour en musea
  Vandaag maak je kennis met de culinaire hoogtepunten van Piazza Armerina door middel van een self-guided foodtour door het stadje. Laat je smaakpapillen genieten en lunch onderweg met allerlei kleine en smakelijke lokale specialiteiten. Aansluitend bezoek je een aantal interessante musea, waaronder het prachtige kunstmuseum, een oude boekententoonstelling en een mijnmuseum. Overnachting in Piazza Armerina.
 4. Dag 4: Villa Romana del Casale-Caltagirone (ca. 25 km)
  In de ochtend breng je een bezoek aan het UNESCO werelderfgoed Villa Romana del Casale. Deze prachtig bewaard gebleven villa werd gebouwd in de 3e en 4e eeuw. Daarna reis je verder naar Caltagirone, befaamd vanwege het keramiek. Overnachting in Caltagirone.
 5. Dag 5: Caltagirone-Noto (ca. 60 km)
  Een van de mooiste voorbeelden van barokke architectuur is het stadje Noto. Vandaag is deze parel op de lijst van UNESCO werelderfgoed het doel van je reis. Overnachting in Noto.
 6. Dag 6: Villa Romana del Tellaro-Marzamemi (ca. 40 km)
  Net buiten Noto vind je de overblijfselen van Villa Romana del Tellaro, in 1971 ontdekt onder een 17e eeuwse boerderij. Je vindt hier o.a. prachtige mozaïeken. Daarna rij je 20 kilometer verder richting de kust en het karakteristieke vissersdorpje Marzamemi, al eeuwenlang belangrijk voor de tonijnvangst. Geniet van een vers gevangen visje en van het uitzicht over de zee en het schilderachtige dorpsplein. Overnachting in Noto.
 7. Dag 7: Noto-Catania (ca. 70 km) , terugvlucht
  Je rijdt langs de kust terug naar de luchthaven van Catania en levert je huurauto weer in. Daarna check je in voor je terugvlucht.

Anderen bekeken ook