Fly-drive Noord Sardinië in style 9 dagen

 1. Italië
 2. Sardinië
 3. Porto Cervo
 • fly-drive noord sardinië in stijl - castelsardo
 • fly-drive noord sardinië in stijl - stand bij stintino
 • noord sardinie in style.jpg
 • fly-drive noord sardinië in stijl - olbia
 • fly-drive noord sardinië in stijl - steegje stintino
 • 14 foto's
 • Zonvakantie
 • Fly-drive
 • Couleur locale
 • De noordkust van Oost naar West en terug
 • Luxe aan de Costa Smeralda
 • Catalaanse stad Alghero
 • Vissersdorp Stintino
 • Oude borgo Castelsardo
 • Verblijf in luxe 4 sterrenhotels

Een wirwar van geurend struikgewas, roze getinte rotsen en bergen omgeven door dichte begroeiing, maar ook dorre en kale valleien die langzaam aflopen naar de prachtige helderblauwe zee. Dat is het typische landschap van Noord-Sardinië. De wegen zijn goed begaanbaar en het landschap gevarieerd. In deze reis ontdek je eeuwenoude dorpjes, de mooiste stranden en verblijf je in heerlijk 4-sterrenhotel

9 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Olbia (ca. 20 km)
 2. Dag 2: Langs de nuraghe naar Alghero (ca. 140 km)
 3. Volledig 9 daags programma

Over Fly-drive Noord Sardinië in style 9 dagen

Algemeen

Een wirwar van geurend struikgewas, roze getinte rotsen en bergen omgeven door dichte begroeiing, maar ook dorre en kale valleien die langzaam aflopen naar de prachtige helderblauwe zee. Dat is het typische landschap van Noord-Sardinië. De wegen zijn goed begaanbaar en het landschap gevarieerd. In deze reis ontdek je eeuwenoude dorpjes, de mooiste stranden en verblijf je in heerlijk 4-sterrenhotels.

Hoogtepunten

Castelsardo
Spiaggia della Pelosa in Stintino
Alghero
Olmedo
Capo Caccia
Costa Paradiso
Santa Teresa di Gallura
Arzachena

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Olbia en vica versa.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 9 een huurauto tot je beschikking. Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie

Porto Cervo - Borgo Smeraldo
Castelsardo - Bajaloglia Resort
Alghero - Corte Rosada

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Sardinië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Inclusief

- Retourvlucht Olbia
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 8 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Olbia (ca. 20 km)
  Na aankomst op de luchthaven van Olbia, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel waar je 1 nacht verblijft op basis van logies/ontbijt. Ontdek de prachtige kust nabij Olbia. Je verblijft 1 nacht in hotel Borgo Smeraldo.
 2. Dag 2: Langs de nuraghe naar Alghero (ca. 140 km)
  Bezoek de Nuraghe di Santu Antine, Torralba. Vanaf Olbia rijd je in ruim een uur naar deze nuraghe, die je zeker niet mag missen als het je eerste kennismaking is met het eiland. Deze mysterieuze prehistorische bouwwerken vind je her en der over het eiland. Deze nuraghe dateert uit de 15e eeuw voor Christus en bestaat behalve de toren uit een heel dorpje er omheen. Na het bezoek aan deze bijzondere historische plek rijd je in een uur verder naar Alghero waar je overnacht. Ca. 140 km. Overnachting bij Alghero.
 3. Dag 3: Stintino – Spiaggia della Pelosa en saffraan in Olmedo (ca. 114 km)
  Stintino is een prachtig vissersdorp in het meest noordoostelijke punt van Sardinië. Een van de mooiste stranden van Sardinië vind je hier: Spiaggia della Pelosa, helderwit zandstrand en transparante zee met duizend tinten turquoise en blauw. En natuurlijk breng je een bezoekje aan Alghero. Deze van oorsprong Catalaanse stad wat betreft taal en tradities, mag niet ontbreken. In de winkeltjes overheerst de rode kleur van koraal, wat Alghero beroemd heeft gemaakt. Vanaf de verdedigingstorens heb je een adembenemend uitzicht op Capo Caccia. Op zo’n 10 km van Alghero vind je Olmedo, beroemd om haar culturele en gastronomische tradities. Bij boerderij Cumpanzos wordt op biologische wijze saffraan geproduceerd. Overnachting bij Alghero.
 4. Dag 4 en 5: Alghero en Bosa (ca. 50 km)
  Een bezoek aan de van oorsprong Catalaanse stad Alghero mag niet ontbreken. Bezoek de verdedigingswal, de mooie Kathedraal van Santa Maria uit de 16e eeuw en het koraalmuseum. Ook hier kun je een ‘Nuraghe dorp’ bezoeken, die van Palmavera. Bosa is een van de mooiste vissersdorpjes van Sardinië, met gekleurde vissershuisjes en historisch centrum. Ook een heerlijke plek voor een duik in zee in Bosa Marina! Overnachting bij Alghero.
 5. Dag 6: Castelsardo (ca. 90 km)
  Castelsardo is erkend als een van de mooiste dorpen van Italië. Het historisch centrum is een wirwar van steegjes en trappen. Op elke hoek hoor je het gebulder van golven en ruik je de geur van de zee. Castelsardo moet je te voet ontdekken… wandelen om te verdwalen in het rumoer van de lokale bevolking of juist in de stilte van de heilige plaatsen zoals de kathedraal van Sant’Antonio Abate en de kerk van Santa Maria die de oudste zwarte Christus van Sardinië herbergt. De ‘olifantenrots’ is een groot vulkanisch rotsblok van de merkwaardige vorm van een zittende olifant. Overnachting in Castelsardo.
 6. Dag 7: Kleurenpracht aan de Costa Paradiso (ca. 40 km)
  De Costa Paradiso, die reikt van Punta Cruzitta tot Monte Tinnari is een ware kleurenpracht. Het roze van geërodeerde rotsformaties vermengt zich met de dichte vegetatie en loopt over in smaragdgroen zeewater. In het westen van deze kust vind je het strand van Li Cossi met roze trachietrotsen en fijn zandstrand. Overnachting in Castelsardo.
 7. Dag 8: Langs Santa Teresa di Gallura naar de noordoostkust (107 km)
  Vandaag vertrek je uit Costa Paradiso richting noordoostkust en stop je in Santa Teresa di Gallura. Deze stad strekt zich uit aan twee kanten van een rotsachtige bergkam. Soms zie je vanaf hier de witte kliffen van zuid-Corsica. Mocht je nog naar het strand willen, ga dan naar Rena Bianca, een strook fijn wit zand met een helderblauwe zee. Langs dit strand loopt het natuurpad ‘i percorsi della Torre di Longonsardo’ waar je prachtige wandelingen kunt maken. De omgeving van Santa Teresa di Gallura is zowel vanuit landelijk als historisch oogpunt interessant: Capo Testa, een schiereiland, la Valle della Luna (vallei van de maan) en de archeologische plek Lu Brandali zijn noemenswaardige voorbeelden. Je rijdt door naar je laatste hotel in de buurt van Olbia. Totaal ca. 107 km. Een van de belangrijkste archeologische parken van Sardinië vind je in Arzachena. Behalve drie reuzengraven vind je er twee nuraghes. Ze liggen over een weids verspreid gebied, dus trek er een halve dag voor uit. Daarna tijd om je te vergapen aan de Costa Smeralda. In de jaren zestig ‘ontdekt’ door een groep investeerders die een gedeelte van de kuststrook opkochten. Sindsdien is het een populaire vakantiebestemming voor de internationale jetset. Gelukkig blijft de bebouwing in harmonie met de prachtige omgeving. Behalve luxe en vermaak vind je hier juist ook rust en mooie natuur. Een prachtige omgeving om je vakantie in Sardinië af te sluiten!
 8. Dag 9: Terugvlucht vanaf Olbia
  Je levert je huurauto in op de luchthaven van Olbia en vliegt weer terug naar huis.

Hotels

Hotel Borgo Smeraldo

Locatie

Anderen bekeken ook