Helder water en strand in Villasimius - Sardinie - Italie

Sardinië

Sardinië: natuur, cultuur, strand en ontspanning! Kristalhelder water, adembenemende stranden en een prachtige natuur. Op Sardinië kijk je je ogen uit. Een variatie aan landschappen, van vlak tot zeer bergachtig, van ruige kusten tot gouden zandstranden. In combinatie met de vele tradities die Sardinië rijk is de ideale combinatie voor een zonnige vakantie in het teken van ontspanning en natuur- of culturele uitstapjes.

Lees meer over Sardinië

Je vakanties

Tips voor Sardinië

Vrouw in klederdracht Sardinië

Eiland Sardinië

Sardinië ligt op een kleine 200 kilometer van het vasteland van Italië en is met maar liefst 24.000 kilometer ongeveer net zo groot als Nederland. Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse zee.

Het weer op Sardinië

Sardinië kent lange en droge zomers en in de winter is het er mild en vochtig. Een ideale bestemming om ook in het voor- en najaar te bezoeken. De temperatuur kan erg verschillen over het eiland en ook afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. De 'Maestrale' wind zorgt voor een aangenaam klimaat. In de hete zomers brengt deze wind een heerlijke verkoeling op de stranden.

Pecorino uit Sardinië

Uiteraard biedt de keuken veel verse vis, maar Sardinië kent dankzij de historie met vele herders en boeren ook juist een wat 'zwaardere' keuken met wild zwijn 'porceddu', lam en kip. Bezoek in Cagliari de Mercato di San Benedetto voor de mooiste verse vis. Ook pasta's en gnocchi worden vaak met veel saus bedekt en uiteraard met veel Pecorino Sardo. Bijzonder is toch wel de casu marzu, een schapenkaasje met maden...

Tradities

Vele steden en dorpen op Sardinië hebben hun eigen heilige die op lokale feestdagen worden geëerd. In de week van Pasen wordt over het hele eiland de 'settimana santa' gevierd en ook Carnaval wordt gevierd met traditionele optochten.

Flamingo's op Sardinië

Flamingo's op Sardinië - Italië