Fly-drive Sardinië Couleur Locale

  1. Italië
  2. Sardinië
  3. Arbatax
  • Castelsardo - Sardinië
  • Kleurrijk straatje in Bosa - Sardinië
  • Route Sardinië couleur locale.jpg
  • Opgravingen bij Nora - Sardinië
  • Was in Alghero - Sardinië
  • 31 foto's
  • Zonvakantie
  • Fly-drive
  • Couleur locale
  • Rondje Sardinië
  • Mooie couleur locale accommodaties
  • Hagelwitte stranden
  • Sfeervolle dorpen en stadjes

Overal op Sardinië vind je schitterende witte zandstranden, verrassende baaien en altijd die mooie helderblauwe zee. Maar je kunt tijdens deze fly-drive ook het groene, bergachtige binnenland in, ziet de mooiste steden met sfeervolle historische centra en wie weet zie je ook wel prachtige roze flamingo’s in één van de lagunes onderweg. Ontdek de oude archeologische overblijfselen bij Nora, proef d

13 -daags programma
  1. Dag 1 Vlucht naar Olbia, door naar Arbatax
  2. Dag 2 Arbatax
  3. Volledig 13 daags programma

Over Fly-drive Sardinië Couleur Locale

Algemeen

Overal op Sardinië vind je schitterende witte zandstranden, verrassende baaien en altijd die mooie helderblauwe zee. Maar je kunt tijdens deze fly-drive ook het groene, bergachtige binnenland in, ziet de mooiste steden met sfeervolle historische centra en wie weet zie je ook wel prachtige roze flamingo’s in één van de lagunes onderweg. Ontdek de oude archeologische overblijfselen bij Nora, proef de Catalaanse sfeer in Alghero, verken authentieke dorpen als Bosa en San Pantaleo, en zie de mooiste jachten in Porto Cervo aan de Costa Smeralda.
Je verblijft tijdens deze reis in mooie couleur locale accommodaties. Zo verblijf je in een authentiek landhuis, op een landbouwbedrijf omringd door olijfbomen en wijngaarden en een op een schitterend landgoed verscholen in het hart van het platteland van Gallura. Je verblijft overal minstens 2 nachten, waardoor je ook genoeg tijd over houdt om lekker te relaxen aan de rand van het zwembad of op één van de vele mooie stranden.

Hoogtepunten

Arbatax
Rocce Rosse
Cagliari
Archeologische opgravingen bij Nora
Bosa
Alghero
Castelsardo
Costa Smeralda

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Olbia en v.v.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je een huurauto tot je beschikking. Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven. Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Arbatax – La Perla
Santa Margherita di Pula – Orti di Nora
Tresnarughes – Villa Gli Asfodeli
Castelsardo – Bajaloglia Resort
Arzachena – Tenuta Pilastru

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Sardinië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Inbegrepen

Inclusief:
- Retourvlucht Olbia
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 12 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief:
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Overige maaltijden
- Entreegelden
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 Vlucht naar Olbia, door naar Arbatax
    Na aankomst op de luchthaven van Olbia neem je je huurauto in ontvangst en rijd je richting Arbatax, waar je de komende dagen zult verblijven.
  2. Dag 2 Arbatax
    Vandaag kun je er op uit om de mooie stranden in de omgeving te ontdekken. Veel van de stranden aan de oostkust zijn alleen per boot of het laatste deel te voet te bereiken. Een leuke manier om deze te ontdekken is dan ook door het huren van een bootje. De mooie turquoise zee en de witte (kiezel)strandjes doen af en toe vermoeden dat je op de Malediven bent. Ook vind je hier de beroemde ‘Rocce Rosse’, de roodroze rotsformatie bij zee.
    Je kunt er ook voor kiezen om een ritje te maken met de ‘Il Trenino Verde’, het groene treintje. Vanaf Arbatax gaat de route het binnenland in richting Gairo. Het spoor verbindt de zee met de bergen. Je doorkruist Tortolì en gaat landinwaarts tussen steeds dichter wordende vegetatie en, na de bergdorpen Elini en Lanusei, kun je genieten van weidse uitzichten over de kust.
  3. Dag 3 Arbatax – Santa Margherita di Pula (ca. 185 km)
    Je zakt verder af in zuidelijke richting op weg naar Santa Margherita di Pula. Als je onderweg nog even een paar uurtjes wilt relaxen, kun je een stop maken bij de badplaats Villasimius met de heldere zee en het fijne witte zandstrand. Of stop onderweg bij de hoofdstad Cagliari. Wandel door Castello, de oude binnenstad met zijn kasteel, middeleeuwse torens en robuuste muren. Bewonder de prachtige Santa Maria kathedraal en geniet vanaf de olifantentoren van een geweldig uitzicht.
    Ben je meer een natuurliefhebber dan kun je bij Parco Molentargius stoppen. Een prachtige lagune waar je flamingo’s en andere watervogels kunt bewonderen. Je eindbestemming voor vandaag is Santa Margherita di Pula.
  4. Dag 4 Archeologische opgravingen Nora (ca. 10 km)
    Breng vandaag eens een bezoek aan de archeologische opgravingen van Nora. Nora is gelegen op de Capo di Pula met daarmee de haven op een belangrijke locatie. De oude Fenicische stad ontwikkelde zich en werd in 238 voor Christus door de Romeinen veroverd. Van deze bloeiende stad zijn fascinerende overblijfselen achtergebleven. Maak een wandeling door het archeologische park of ga snorkelen en bezichtig oude overblijfselen van Romeinse wegen en ruïnes onder water.
  5. Dag 5 Santa Margherita di Pula
    Een dagje relaxen bij je hotel of op één van de mooie stranden in de buurt. Ga vanavond eens naar Pula, zeker ’s avonds hangt er een gezellige sfeer en je vindt er goede restaurants.
  6. Dag 6 Santa Margherita di Pula – Tresnuraghes (ca. 185 km)
    Vandaag laat je het zuiden van Sardinië achter je en vertrek je naar Tresnuraghes. Onderweg kun je een stop maken bij de Sa Spendula waterval, één van de hoogste watervallen van Sardinië. Of rij wat verder door en stop in Oristano. Hier kun je dwalen door de straatjes en pleinen in het historische stadshart. Oristano zelf ligt niet direct aan de kust, maar de mooie stranden van Torre Grande zijn niet ver weg. Vervolgens door naar het kleine dorp Tresnuraghes waar je de komende nachten zult verblijven.
  7. Dag 7 Bosa en Alghero (ca. 110 km)
    Vandaag kun je naar het pittoreske stadje Bosa en de stad Alghero. Bosa is gelegen in een vallei niet ver van zee. Het is een kleurrijk plaatsje met het Malaspina kasteel dat boven het stadje uitstijgt. Je vindt er een typisch Italiaanse sfeer met smalle straatjes, trappetjes en balkonnetjes. De stad staat bekend om zijn mooie architectuur en artisanale ambachten. Hier vind je dan ook de mooiste souvenirs, zoals sieraden en houtsnijwerk. Een klein uurtje verderop ligt Alghero, dat je via een mooie kustroute kunt bereiken. Alghero wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd, omdat de stad ooit werd gesticht door Catalaanse vissers en hier nog altijd Catalaans wordt gesproken. Slenter door het historische centrum met middeleeuwse straten en oude vestingwerken. Je overnacht weer in Tresnuraghes.
  8. Dag 8 Tresnuraghes – Castelsardo (ca. 115 km)
    Op naar het sfeervolle stadje Castelsardo. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Nuraghe di Santu Antine, Torralba. Deze mysterieuze prehistorische bouwwerken vind je her en der over het eiland. Deze nuraghe dateert uit de 15e eeuw voor Christus en bestaat behalve de toren uit een heel dorpje er omheen.
    Of maak een stop bij de stad Sassari, de op één na grootste stad van Sardinië. Neem een kijkje bij de prachtige paleizen en oude gebouwen welke je door de hele stad kunt vinden. Zie bijvoorbeeld de oude stadsmuren, het Teatro Civco en de Piazza d’Italia.

    In het middeleeuwse centrum van Castelsardo ga je terug in de tijd. Het historisch centrum is een wirwar van steegjes en trappen. Op elke hoek hoor je het gebulder van golven en ruik je de geur van de zee. Castelsardo moet je te voet ontdekken… Ontdek de kleurrijkste huisjes, smalle straatjes en vele doorkijkjes. Boven op de heuvel ligt het kasteel, tegenwoordig een museum, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Je verblijft de komende 2 nachten in Castelsardo.
  9. Dag 9 Dagje strand
    Vandaag een heerlijk dagje aan het strand. Maar welke? De mooiste witte stranden in de omgeving van Castelsardo zijn Spiaggia di Lu Bagnu, Spiaggia Li Cossi, Spiaggia La Marinedda en Spiaggia Balai. Maar ook Stintino heeft het prachtige strand La Pelosa… kies maar uit. Bovendien is het leuk om Castelsardo in de avond te bezoeken. Overnachting weer in Castelsardo.
  10. Dag 10 Castelsardo – Arzachena (ca. 80 km)
    Je rijdt door naar je laatste overnachtingsadres in het noordoosten van Sardinië. De komende nachten verblijf je in Tenuta Pilastru, op zo’n 7 km van Arzachena. Arzachena biedt meerdere overblijfselen van Nuraghe, tombes en tempels. De nuraghe van Albucciu, La Prisgonia en la tomba dei Giganti zijn enkele voorbeelden. Het kleine dorp San Pantaleo ligt op 18 km van Tenuta Pilastru en is een van de mooiste authentieke plaatsjes van Sardinië. Hier vind je lokale ambachten en een prachtige kerk, zeker een bezoekje waard.
  11. Dag 11 Costa Smeralda (ca. 50 km)
    Vandaag een dagje op verkenning aan de Costa Smeralda. Hier vind je talloze badplaatsen en jachthavens. Ook de internationale jetset voelt zich langs deze ca. 55 km kustlijn thuis. Zo kun je in de haven van Porto Cervo de mooiste jachten en zeilboten bewonderen. Ga naar een van de mooie stranden of huur in Palau een bootje, al dan niet met schipper, en bezoek de prachtige Maddalena eilanden archipel.
  12. Dag 12 Vrije dag
    Vandaag een vrije dag. Ga je voor een van de mooie stranden, trek je nog een keer het binnenland in of blijf je lekker een dagje bij je accommodatie? De keuze is aan jou.
  13. Dag 13 Terugvlucht vanaf Olbia
    Helaas zit je reis er weer op en is het tijd om weer naar de luchthaven te gaan. Je levert je huurauto in en vliegt terug naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook